Plan bezichtigingBel makelaar

Maandagweg 5

Beschikbaar
Excellent
Vorden
€ 895.000 k.k.
3930
 m²
195
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Landelijk wonen aan het water.

 

 Mooi, mooier, mooist. Het vermaarde Achterhoekse coulisselandschap met afwisselend onregelmatig gevormde akkers en weilanden omzoomd door struweel en houtwallen. Op de Maandagweg 5 in Vorden wordt daar nog een element aan toegevoegd nl. water. Deze vriendelijk ogende woonboerderij ligt te midden van het coulisselandschap én grenst aan de achterzijde aan de kronkelende beekloop van de Veengoot. Een waar paradijs voor diegenen die zich willen laten onderdompelen in rust, ruimte en natuur.

 

 De rust voelt wellicht afgelegen, maar dat is het zeker niet. Het is nl. nog geen 4 km en u staat middenin het centrum van Ruurlo. Hier heerst een echte gemoedelijke dorpsmentaliteit met bovendien prima voorzieningen waaronder winkels voor de dagelijkse boodschappen, gezellige eet- en drinkgelegenheden en een trein- en busstation. In de directe omgeving valt veel te beleven. Lekker in de gezonde buitenlucht sportief recreëren te paard of op de ‘stalen ros’ over de daartoe aangelegde paden. Een 18 holes baan lopen op de nabijgelegen golfbaan ’t Zelle of lekker wandelen door de rondom gelegen bossen. U ziet wel de drukte moet u zoeken.

 

 De woonboerderij

 De eerste steenlegging is alweer even terug. Het is vermoedelijk rond 1884 toen deze sfeervolle woonboerderij werd gebouwd. Haar witte verschijning steekt fraai af tegen het omringende groen. Rechts naast de woning staat een schuur met aangebouwde overkapping. De schuur is nog echt schuur. De met hout omklede en een oude holle pan gedekte schuur meet een oppervlakte van ca. 80 m². Achter de schuur heeft de huidige bewoner een sfeervolle overkapping gecreëerd waar je heerlijk kunt genieten van de tuin en de omringende natuur. Op mooie zomeravonden rond een kampvuur zitten bij de vuurplaats of met een lekker glas wijn wegdromen langs het kabbelende water in de beek. Wat kan het leven toch vervelend zijn.

 

 De indeling

 Bij binnenkomst in de hal kijk je door de glasdeur de woonkeuken in. Links geeft een lage deur toegang tot het kantoor, een ideale thuiswerkplek. Rechts de toegang tot de woonkamer die eveneens vanuit de woonkeuken is te bereiken. De woonkeuken is met ca. 38 m² ruim van formaat. Door de hoge ramen met roede verdeling valt veel daglicht binnen zowel in de eethoek als achter het fornuis. Een gezellige ruimte waar je met de (elektrische) kachel aan nog uren kunt natafelen. Het vee in het achterhuis heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een riante woonkamer. In de woonkamer wordt je aandacht direct getrokken door het grote raam met werkelijk een prachtig zicht over de tuin. Links van de woonboerderij bevinden zich onder de oude hilde de slaapkamer en badkamer op de begane grond. De badkamer is in 2023 vernieuwd en uitgevoerd met een ligbad, douche, wastafelmeubel en toilet. Boven zijn nog eens 4 slaapkamers en een 2e badkamer met douche, wastafel en toilet.

 

 Bent u de draad kwijt? Raadpleeg dan de digitale plattegronden voor een juiste indruk van de indeling.

 

 Als het buitenleven voor u net zo belangrijk dan wel nog belangrijker is dan het binnen leven dan bent u op de Maandagweg 5 in Vorden op het juiste adres. Wij laten u tijdens een bezichtiging graag kennismaken met de rust en schoonheden van deze unieke plek.

 

 Bouwjaar : 1884

 Gebruiksoppervlakte:

 - wonen : 195 m²

 - externe bergruimte : 80 m²

 Perceeloppervlakte : 3.930 m²

 Energielabel : E

Kenmerken

Woonoppervlakte
195
Perceeloppervlakte
3930
Inhoud
722
Bouwjaar
1884
Overige inpandige ruimte
0
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Elektrische verwarming, Houtkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Beschutte ligging, In bosrijke omgeving
Oppervlakte tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Van Zeeburg Luimes & Lebbink Makelaars (0575-462359) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Zeeburg Luimes & Lebbink Makelaars (0575-462359) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Zeeburg Luimes & Lebbink Makelaars (0575-462359) voor meer informatie over dit object