Plan bezichtigingBel makelaar

Reeshofdijk 11

Beschikbaar
Excellent
Tilburg
€ 895.000 k.k.
1067
 m²
136
 m²
Villa
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Bent u op zoek naar een uniek object waar ingetogen design met een Scandinavische twist, sereniteit, rust, ruimte en natuur de hoofdrol spelen, dan is dit uw villa!



Deze bijzonder ingetogen uiterst duurzame villa ('nul op de meter', energieklasse A+++) is door de huidige eigenaren zijnde architect Joris Verhoeven en zijn gezin met zeer veel passie en oog voor detail ontworpen als gezinsvilla.



Dit niet alledaagse ontwerp en afwerkingsniveau zal u in eerste instantie wellicht verbazen maar naarmate u langer in de woning verblijft gaat u de doordachte ruimtelijke indeling en het gebruik van de materialen steeds meer waarderen. Hier spreekt de passie en inzicht van de huidige eigenaren die dit prachtige ontwerp tot werkelijkheid hebben gemaakt, form follows function.



Al met al een bijzondere villa op een prachtige plek aan de voet van de natuur gelegen in het buitengebied van Tilburg op een perceel van maar liefst 1.068 m².



Het interieur en het exterieur zijn in de volle verschijning gericht op de omringende natuur, bekend om haar drijflanen van weleer. Dit alles in combinatie met de zwarte stoere gevelbekleding die de basis vormt van het geheel waardoor er een minimalistische uitstraling is ontstaan.

De uiterst duurzaam gebouwde woning is opgeleverd in 2019 met speelse, gevelbeplanking,in wisselende maten en is behandeld met een -recent ontwikkelde- biobased (schimmel) coating die het hout matzwart kleurt. Kozijnen van onderhoudsarm aluminium uitgevoerd met triple geïsoleerde beglazing. De warmtepomp in de villa zorgt op een duurzame manier voor verwarming en warm water.



INDELING

Begane grond

Via de voordeur bereikt men de hal vanwaar men direct de beleving ervaart van de prachtige open structuur van de woning en de hoge raampartijen van vloer tot plafond die de naadloze verbinding maken met het groene landschap.

In de hal heeft men een diepe praktische meterkast, een open garderobenis onder de trapopgang en een royale toiletruimte met wandcloset en fontein.



De living met open keukengedeelte heeft volop lichttoetreding en is ruimtelijk van opzet. Door de mooie afmeting is deze ruimte geheel vrij in te delen of eenvoudig aan te passen naar wens van de bewoner. Grote openslaande deuren bieden toegang tot het achtergelegen terras en de tuin alsmede het aan de zijzijde gelegen hoofdterras.

De open keuken met praktische indeling (L-opstelling) heeft een zwart keukenmeubel met gebrand granieten werkblad en is voorzien van inbouwapparatuur als een inductie kookplaat, rvs-afzuigkap, combimagnetron, vaatwasser, kokend waterkraan, koelkast en vriezer.

De strakke blanke gevlinderde betonvloer geeft een mooi en strak beeld in combinatie met de zwarte kozijnen met grote glaspartijen.



De werkkamer aan de voorzijde kan ook dienen als chill-room/t.v.-kamer. Deze geeft toegang tot de technische ruimte waar zich de opstellingen bevinden van de warmtepomp met buffervat en de mechanische ventilatie t.b.v. de sanitaire ruimtes en de keuken alsmede de omvormer van de zonnepanelen. Deze werkkamer met prachtig zicht op de voortuin biedt de bewoners een serene rust en wederom prachtige lichtinval.



Eerste verdieping

Op deze verdieping bevinden zich een zeer ruime overloop met drie (optioneel vier) slaapkamers, badkamer en een extra chillruimte c.q. werkplek. De slaapkamers zijn gelegen aan de zuidzijde op de eerste verdieping en bieden allen een mooie maatvoering, de masterbedroom aan de achterzijde is ruimer van opzet en heeft twee grote raampartijen met een fantastisch weids uitzicht op de natuur: a room with a view...



De -gedeeltelijk betegelde- praktische badkamer is voorzien van twee wastafels met wandmeubel, wandcloset en een ruime inloopdouche.



De wasruimte is voorzien van de aansluitingen voor was- en droogapparatuur en biedt daarnaast nog extra bergruimte. Op de overloop hangt een airco-unit.



Buitenleven

Een diepe voortuin voorzien van meerdere onverharde parkings. Een pad geeft toegang tot de villa -gesitueerd op een lichte verhoging- waardoor er een prachtige serene en ingetogen uitstraling ontstaat als men de woning nadert.

Aan de zonnige zijzijde heeft men een groot terras met weids uitzicht over het daar gelegen openbaar natuurgebied. De nieuwe eigenaar kan naar eigen inzicht de tuin verder inrichten of aanplanten. In de achtertuin is bestemmingsplantechnisch nog ruimte voor een groot vrijstaand bijgebouw/gastenverblijf. Een impressie daarvoor ligt ter inzage tijdens een bezichtiging. Ook de villa zelf kent een interessant uitbreidingsplan op de parterre en diverse variaties op de huidige indeling.



Verder is er een vrijstaande praktische vorstvrije fietsenberging/containerkantoor bestaande uit twee afsluitbare compartimenten dat ruim van opzet is en voorzien van elektra.



KENMERKEN

> Prachtige vrijstaande onderhoudsarme gezinsvilla met een optimale beleving van ruimte, licht en natuur,

> Uniek in design en afwerking,

> De villa beschikt over een grote living, (werk)kamer op de begane grond en drie mooie slaapkamers en een mooie open chill-/werkruimte op de eerste verdieping,

> Perfecte isolatievoorzieningen en hoogwaardige energiezuinige verwarming.Het betreft één van de 7 meest duurzame woningen in Nederland,

> Triple-geïsoleerde beglazing, balansventilatie met warmteterugwinning,

> Onderhoudsarme afwerking,

> Biobased hypotheekmogelijkheden, informeer bij uw bank of hypotheekadviseur,

> Centraal op het perceel gelegen met uitermate veel zonopbrengst en privacy op een mooi droog perceel,

> Aansluiting op drukriolering aanwezig en aardgasvrije aansluiting,

> Unieke architectuur van de hand van Joris Verhoeven op een droomlocatie in natuurgebied 'de Drijflanen' op korte afstand van alle voorzieningen,

> Neem vrijblijvend contact met ons op voor een bezichtiging en bekijk de mogelijkheden voor uw gezin!

Kenmerken

Woonoppervlakte
136
Perceeloppervlakte
1067
Inhoud
505
Bouwjaar
2019
Overige inpandige ruimte
0
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Volledig geisoleerd
Verwarming
Warmtepomp, Warmte terugwininstallatie
Warm water
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan bosrand, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving
Oppervlakte tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Lelieveld Makelaardij (013 5210222) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lelieveld Makelaardij (0499-577400) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lelieveld Makelaardij (0499-577400) voor meer informatie over dit object