Plan bezichtigingBel makelaar

Hondsbergselaan 3

Beschikbaar
Excellent
Oisterwijk
€ 2.650.000 k.k.
4680
 m²
427
 m²
Landhuis
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Op één van de allermooiste locaties van Oisterwijk aan de zuidkant van de Hondsbergselaan, een van de mooiste lanen van Nederland, aan de goudkust en toch nabij het mondaine centrum van Oisterwijk gelegen. Aan alle kanten vrij en door natuur en rivier omgeven, optimale vrijheid en privacy, tevens een investering in gezondheid vanwege gezonde lucht biedend. Kortom, een unieke combinatie van luxe en natuurlijke omgeving met totale vrijheid…daarmee tevens het mooist gelegen perceel in de laan.



Dit landhuis is gelegen op een absolute toplokatie aan de rand van Oisterwijk. Het traditioneel gebouwd landhuis ligt op een perceel van ruim 4.680 m² met een parkachtige tuin aan de voet van de natuur. De omgeving en het ruime perceel zijn ideaal voor liefhebbers van ruimte, rust en natuur. Het landhuis is ruim van opzet, degelijk onder architectuur van Hans Nouwens gebouwd en voorzien van ruime living, woonkeuken, kantoor, voldoende slaapkamers en twee badkamers.



De Hondsbergselaan vormt de begrenzing tussen de bebouwde kom van Oisterwijk en het buitengebied met bossen, landgoederen en vennen. Dit landhuis heeft een uitstekende ligging ten opzichte van de Oisterwijkse bossen, vennen en van het schitterende centrum. Alle voorzieningen zijn binnen enkele minuten wandelen te bereiken. De uitvalswegen richting de grote steden rondom Oisterwijk zoals 's-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg zijn bovendien binnen enkele autominuten te bereiken.



ALGEMENE INFORMATIE

• Fantastisch perceel van 4.680 m², aan twee zijden grenzend aan Natura-2000-gebied en biedt zodoende optimale vrijheid en privacy,

• Vijf slaapkamers en twee badkamers,

• Praktische vertrekken voorzien van veel lichtinval,

• Goed gekozen maatvoering en optimale indeling bieden een surplus aan wooncomfort,

• Deze cultuurhistorische plek tegen landgoed De Hondsberg ligt precies in het midden van Brabant en is meerdere generaties in familiebezit.





Bouwjaar: 2002

Inhoud: ca. 1.026 m³

Woonoppervlakte: ca. 427 m²

Overige inpandige ruimte: ca. 18 m²

Externe bergruimte: ca. 27 m²

Perceeloppervlakte: 4.680 m²

Verwarming en warm water: HR-combiketel (Atag 2013)

Isolatie: vloer-, muur- en dakisolatie en voorzien van dubbele beglazing

Energielabel: B





INDELING



Parterre

Uitnodigende, ruime lichte entree naar ruime hal met doorgang naar de garderobenis en portaaltje met dubbele toiletruimte voorzien van wandcloset en fonteintje.



Aan de voorzijde van het landhuis is een ruime werkkamer gelegen welke prachtig uitzicht heeft op de tuin. Deze ruimte is tevens prima te gebruiken als praktijkruimte, speelkamer of atelier.



Vanuit de entree toegang tot de ruime lichte living voorzien van haardpartij en twee grote schuifpuien naar het overdekte terras. Grote raampartijen zorgen voor veel lichtinval. Middels dubbele deuren is de sfeervolle eetkamer met keuken te bereiken. De keuken is voorzien van een op maat gemaakte U-vormige opstelling met een natuurstenen blad en inbouwapparatuur.



Verrassend is de trap in de kelder die toegang geeft tot de speel-/muziekkamer en bijkeuken. Zo heeft dit landhuis een grote leefruimte, waar de verschillende gebruiksfuncties subtiel van elkaar gescheiden zijn. De bijkeuken met de opstelling van de wasapparatuur geeft toegang tot de inpandige garage. Aan de achterzijde, naast de tv-kamer, is een praktische fietsenberging die van buitenaf bereikbaar is.



Souterrain

Achter een van de deuren in de hal is een trap die leidt naar de manshoge wijn-/provisiekelder met tegelvloer.



Eerste verdieping

Overloop met toegang naar vier mooie slaapkamers, de gastenbadkamer, een separate toiletruimte, bergruimte en een grote schuifpui geeft toegang tot het dakterras. Al deze slaapkamers zijn ruim van opzet en voorzien van een dakkapel. De gastenbadkamer is voorzien van een ligbad, douche en wastafel in meubel alsmede mechanische ventilatie.



Vanuit de overloop toegang tot de hal met aangrenzend nog twee slaapkamers en luxe badkamer. De masterbedroom is aan de achterzijde gelegen, heeft een zeer royale afmeting met dressing en een luxe badkamer en-suite met ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel in meubel, wandcloset, bidet en mechanische ventilatie.



Zolder

In de nok van het landhuis zijn twee praktische bergzolders.



Buitengebeuren

Het landhuis beschikt aan de achterzijde over een overdekt terras met buiten open haard en wordt omringd door een volwassen parkachtige tuin die een gevoel van weelde uitstraalt. Het perceel van 4.680 m² is gesitueerd op het zuiden en waarborgt optimale privacy. Aan twee zijden grenst de tuin aan een Natura-2000-gebied, dat zicht uitstrekt tot aan het riviertje de Reusel. Er is een vrijstaande berging voor tuinopslag. Het frisgroene gazon, de bomen, bosschages en terrassen zorgen ervoor dat het u aan niets ontbreekt: een eldorado voor de rust -en ruimtezoeker annex natuurliefhebber!



Een dergelijke ligging en perceelsgrootte met een combi van natuur en luxe alsmede privacy zijn in Oisterwijk maar ook daarbuiten zeldzaam!

Kenmerken

Woonoppervlakte
427
Perceeloppervlakte
4680
Inhoud
1026
Bouwjaar
2002
Overige inpandige ruimte
18
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Inpandig
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan bosrand, Beschutte ligging, In bosrijke omgeving
Oppervlakte tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Lelieveld Makelaardij (013 5210222) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lelieveld Makelaardij (0499-577400) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lelieveld Makelaardij (0499-577400) voor meer informatie over dit object