Plan bezichtigingBel makelaar

Uitgang 7

Beschikbaar
Excellent
Ursem
€ 800.000 k.k.
11510
 m²
183
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Kastanje Hoeve
Betreed een wereld van tijdloze charme en ongekende mogelijkheden. Deze statige stolpboerderij uit 1902, gelegen in het idyllische buitengebied van Ursem, biedt u de kans om geschiedenis en modern comfort te verenigen in een unieke woonbeleving.

Omringd door de schoonheid van het Hollandse landschap, met bloeiende tulpen voor de deur, grazende schapen en het serene uitzicht op een Oud-Hollandse molen, bevindt zich deze vrijstaande boerderij met een flinke afmeting van circa 20 bij 20 meter op een perceel van ruim 1 hectare. De karakteristieke dakspiegel en de ronde schoorsteen accentueren de authentieke uitstraling, terwijl binnenin de oorspronkelijke details, zoals de originele bedstedes en de stallen in de stolp u mee terugnemen naar een vervlogen tijdperk.

Kom binnen
De entree herbergt een bedstee met daaronder een kelder. De woonkamer met een prachtig uitzicht over het polderlandschap bevindt zich aan de rechterzijde van de boerderij. Hier vindt u tevens nog twee originele bedstedes, momenteel in gebruik als kasten en een schouw met een elektrische kachel, die voor extra warmte en sfeer zorgt. Grenzend aan de woonkamer bevindt zich een slaapkamer met een en-suite badkamer, compleet met ligbad, douche, toilet, wastafel en vloerverwarming.
De keuken, gesitueerd aan de linker voorzijde van de boerderij, is eenvoudig qua uitvoering, maar is een knusse ruimte. Het is de plek waar u aan de eettafel kunt genieten van het landelijke uitzicht. Naast de keuken vindt u een praktische wasruimte en een apart toilet.

De tussenhal leidt u naar een royale eet-/biljartkamer, wederom voorzien van een bedstee. De eerste verdieping biedt ruimte aan twee slaapkamers met een dakkapel, evenals toegang tot het indrukwekkende vierkant dat zich uitstrekt tot aan de nok van het dak. Dit immense open vierkant biedt ongekende mogelijkheden voor uitbreiding van het woonoppervlak, want zowel de begane grond als de eerste verdieping van de boerderij zijn maar gedeeltelijk in gebruik als woonoppervlakte.

Buiten
Het erf is ruim en voorzien van diverse schuren, stallen en een kapschuur, samen met het weiland ideaal voor het houden van kleinvee. De voortuin, met haar weelderige bloemenpracht, maakt het plaatje compleet. Deze boerderij biedt een unieke kans om een stukje Hollands erfgoed te bezitten en dit volledig naar eigen wens te renoveren. Hier kunt u uw droomwoning realiseren, waar authenticiteit, ruimte en potentie samenkomen in een setting die zijn gelijke niet kent.

De omgeving
Ursem is een dorp in de gemeente Koggenland. Faciliteiten zoals een basisschool, het wijkcentrum, enkele winkels en sportaccommodaties treft u binnen enkele minuten. De ligging tussen Hoorn en Alkmaar is ideaal, beiden zijn in 15 minuten bereikbaar met de auto. Amsterdam ligt op ca. 40 minuten. Hier heeft u de faciliteiten binnen handbereik, terwijl u de ultieme vrijheid beleeft.

Het dorp is omringd door een weids en typisch Hollands landschap dat het dorp zijn karakteristieke charme geeft. Hier vindt u het prachtige recreatiegebied De Ursemmerplas, een ideale plek voor waterliefhebbers en natuurliefhebbers. Niet ver van Ursem ligt ook de beroemde Schermer molen, een icoon van de Nederlandse geschiedenis, waar u kunt genieten van prachtige fietstochten door het historische polderlandschap.

Bijzonderheden
- Landelijk en vrij gelegen
- Perceel van ruim 1 hectare
- Nog veel potentiële woonoppervlakte te realiseren
- ldeaal voor het houden van kleinvee
- Agrarische bestemming
- Omzetten naar een woonbestemming is mogelijk in het
geldende bestemmingsplan, zie voor de voorwaarden
de Quickscan
- Splitsen in meerdere woningen is mogelijk, zie voor
de voorwaarden de Quickscan
- Centraal gelegen tussen Hoorn en Alkmaar

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
183
Perceeloppervlakte
11510
Inhoud
2001
Bouwjaar
1902
Overige inpandige ruimte
356
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Muurisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Garage met carport
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan water, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Oppervlakte tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object