Plan bezichtigingBel makelaar

Leggeloo 7

Beschikbaar
Excellent
Dwingeloo
€ 875.000 k.k.
2260
 m²
206
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

In het buitengebied van Dwingeloo gelegen, in 2014 grondig en fraai verbouwde woonboerderij. De woonboerderij met diverse bijgebouwen staat op ruim perceel van 2.260 m² en heeft een schitterend, vrij uitzicht over de landerijen.



De woning dateert uit 1894 en is sinds 2014 geheel gerenoveerd. Hierbij is rekening gehouden met de authentieke uitstraling (originele buitenschil) maar het comfort van een moderne woning. De woning heeft bad- en slaapkamer op de begane grond en energielabel A! Aan de voorzijde bevindt zich een ruime moestuin met kas en diverse fruitbomen en aan de achterzijde heeft u vanaf het gezellige buitenterras een prachtig vrij uitzicht.



Op fietsafstand liggen de nationale parken zoals het Leggelderveld, Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold. Op kleine afstand van de woonboerderij ligt eveneens recreatiegebied “Het Blauwe Meer” dat zijn naam dankt aan het prachtig azuurblauwe water en waar ’s zomers gezwommen kan worden.



Dwingeloo staat bekend om zijn prachtige natuur, gezellige dorpskern en historische monumenten. De karakteristieke woonboerderij ligt op ruim 3 km. van het centrum van het dorp en de voorzieningen zoals supermarkten (AH en Aldi), verschillende winkels en horecagelegenheden. Het Drentse brinkdorp heeft daarnaast een cultureel centrum, een Brede school, bibliotheek, kinderopvang, gezondheidscentrum, Beleefpark (o.a. openlucht zwembad), campings en een actief sport- en verenigingsleven.



ZOEKT U EEN FRAAI GERENOVEERDE, VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ IN HET BUITENGEBIED VAN DWINGELOO? BEL ONS GERUST VOOR EEN AFSPRAAK!



Indeling:

Begane grond:

Ruime entree met trapopgang. Riante woonkeuken (2014) met eiland, diverse inbouwapparatuur en vanuit de woonkeuken heeft u een aantrekkelijk uitzicht en toegang tot de achtertuin. Half open bijkeuken. Hal. Toilet. Riante slaapkamer. Badkamer met inloop douche, ligbad en wastafel. Zeer ruimte woonkamer met houtkachel (Dik Geurts), schuifpui en vaste trap naar de slaap-/hobbykamer.



1e verdieping:

Overloop met toilet. 2 ruime slaapkamers beide v.v. bergruimtes achter de knieschotten en dakkapel.



Algemeen:

Bouwjaar: 1894,

Kaveloppervlakte ca. 2260 m²,

Woonoppervlakte ca. 206 m², overige inpandige ruimte ca. 0 m², gebouwgebonden buitenruimte ca. 0 m², externe buitenruimte ca. 0 m², inhoud ca. 762 m³,

Verwarming en warmwatervoorziening door middel van CV-ketel (2014). De gehele begane grond vloer is v.v. vloerverwarming m.u.v. de keuken.



Tuin:

Fraaie tuin rondom met diepe voortuin op het zuidoosten en achtertuin met weids uitzicht. Hier bevindt zich een voormalig atelier, een bakhuisje en een grote vrijstaande houten schuur.



Goed om te weten:

- Grondig en hoogwaardig verbouwd in 2014. Oorspronkelijk bouwjaar 1894.

- Energielabel A.

Kenmerken

Woonoppervlakte
206
Perceeloppervlakte
2260
Inhoud
762
Bouwjaar
1894
Overige inpandige ruimte
0
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Landelijk gelegen
Oppervlakte tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Mantelzorgwoning in je achtertuin?
Wist je dat het in veel gevallen mogelijk is om vergunningsvrij mantelzorgwoningen te plaatsen. De ondernemende familie Van Gestel stapte zo’n tien jaar geleden in deze markt. En met succes. Jaarlijks bouwen ze zo’n 130 mantelzorgwoningen onder de naam DomusCura.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Alderik Vos Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Alderik Vos Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Alderik Vos Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object