Plan bezichtigingBel makelaar

Tusschendarp 5

Beschikbaar
Excellent
Diever
€ 779.500 k.k.
1072
 m²
230
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Aan de rand van het centrum van Diever, op loopafstand van alle dorpsvoorzieningen, o.a. supermarkt, scholen (ook voortgezet onderwijs) winkels, horecagelegenheden en gezondheidscentrum, verrassend ruime, goed onderhouden, VRIJSTAANDE WONING met dubbele garage en een woonoppervlak van maar liefst 230 m². De woning is ideaal voor bijvoorbeeld een groter gezin, een bedrijf aan huis, mogelijke mantelzorg of een koper met behoefte aan veel hobbyruimte. Het geheel ligt op een riant perceel van 1072 m² eigen grond. De woning is voorzien van een energielabel A, onder andere door de na-isolatie, 48 zonnepanelen en warmtepomp.



De tuin is onder architectuur aangelegd (Greenfixx Wapse). De tuin is riant te noemen. Door de doordachte indeling en beplanting biedt het zitgedeelte veel privacy.



Het vrijstaande bijgebouw is door de vorige eigenaar gebouwd als 'botenhuis' en is zeer degelijk opgetrokken.



Diever is een gezellig brinkdorp met uitgebreide voorzieningen op sociaal gebied, o.a. 2 basisscholen, school voor voortgezet onderwijs en diverse winkelvoorzieningen. Nationaal park het “Drents Friese Wold” ligt werkelijk naast de deur en Nationaal park het “Dwingelerveld” bij Dwingeloo en natuurgebied het Ooster en Westerzand bij Havelte liggen op fietsafstand. Diever heeft een busverbinding met grotere plaatsen als Meppel en Assen (NS-station, theater e.d.).



Echt een fijne plek om te wonen, te werken en te ontspannen.



Indeling:

Begane grond:

Entree/hal, werkkamer, trapopgang naar eerste verdieping, toilet met fontein.

Ruime woonkamer (ca. 42 m²) met veel lichtinval, vloerverwarming, open haard en een extra infraroodpaneel onder het geïsoleerde Plameco plafond (2019). Sfeervolle landelijke keuken (2008) met o.a. Aga fornuis en vaatwasser (2019). Bijkeuken met vlizotrap, CV-opstelling en meerdere loopdeuren. Binnendoor naar de aangebouwde garages (2x) en bergingen. Het achterhuis heeft ook een eigen ingang en een trapopgang naar de 1e verdieping (van het achterhuis). Er is vloerverwarming aanwezig in de woonkamer, het kantoor en de hal.



1e verdieping:

Overloop, 2 slaapkamers van ca. 27 en 9 m². De grote slaapkamer heeft meerdere vaste kasten en biedt toegang tot het balkon. Ruime badkamer (2006) voorzien van ligbad, douche, tweede toilet en dubbele wastafel.

Via de trap in het achterhuis toegang tot dit gedeelte van de eerste verdieping. Overloop, toilet met fontein, 4 slaapkamers van 15, 9, 9 en 9 m², waarvan 1 van de slaapkamers is voorzien van een eigen badkamer met douche.



Zolder:

Via vlizotrap te bereiken ruime bergzolder. Ook heeft het achterhuis een afzonderlijke ruime zolder.



Algemeen:

Bouwjaar: 1950,

Kaveloppervlakte ca. 1072 m²,

Woonoppervlakte ca. 230 m², overige inpandige ruimte ca. 111 m², gebouwgebonden buitenruimte ca. 6 m², externe buitenruimte ca. 53 m², inhoud ca. 1267 m³,

Bouwaard: de buitengevels zijn opgetrokken in na geïsoleerd (2018) spouw metselwerk, het achterste gedeelte van de spouwmuur van de woning is niet geïsoleerd. De kozijnen zijn uitgevoerd in hout, nagenoeg de gehele woning is voorzien van dubbele beglazing, de schuifpui is van kunststof. Het dak is geïsoleerd middels unidek isolatie (2005) en voorzien van pannen dakbedekking (2005). Er zijn overal koperen dakgoten aanwezig (2005).

Verwarming middels hybride warmtepomp en CV-ketel. Bijverwarming middels open haard. Warmwatervoorziening middels CV-ketel (Intergas Kombi Kompakt HRE 36/30A) en zonneboiler.



Vrijstaande dubbele garage:

Oppervlakte ca. 53 m²,

Bouwaard: in steen opgetrokken en voorzien van pannen dak en betonnen vloer. In deze garage is krachtstroom aanwezig, persluchtleidingen, 4 kolommen Koni hefbrug, takelinstallatie over de lengte van de garage. De hefbrug is eventueel ter overname. Verwarming middels warmtepomp.



Goed om te weten:

- Aanvaarding vanaf januari 2025 mogelijk.

- Bouwjaar ca. 1950, maar wel energielabel A!

- Ruim 1000 m² perceel! (3 kadastrale percelen)

- Voorzien van zonnepanelen (48 stuks van 250Wp, geplaatst in 2014), warmtepomp (2014 Mitsubishi ODU) en CV-ketel (2024 Intergas).

- In 2023 is de schoorsteen geheel opnieuw opgemetseld en voorzien van een nieuw rookkanaal.

Kenmerken

Woonoppervlakte
230
Perceeloppervlakte
1072
Inhoud
1267
Bouwjaar
1950
Extra ruimte
111
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
6
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Open haard, Warmtepomp
Warm water
Cv ketel, Zonneboiler
Garage
Aangebouwd steen, Vrijstaand steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, In centrum, In woonwijk, Beschutte ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Alderik Vos Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Alderik Vos Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Alderik Vos Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object