Plan bezichtigingBel makelaar

Lheeweg 11

Beschikbaar
Excellent
Dwingeloo
€ 725.000 k.k.
4610
 m²
193
 m²
Woonboerderij
Halfvrijstaande woning

Object omschrijving

Wilt u 's ochtends wakker worden met het gefluit van vogeltjes? Wilt u rustig wonen met een plattelandsbeleving, maar toch heel dichtbij de voorzieningen? Deze half-vrijstaande woonboerderij is dan zeker een interessante kans! Dergelijke objecten staan niet vaak te koop…



Net buiten Dwingeloo, op een mooie locatie in het rustieke buitengebied, aan een plattelandsweg, verrassend ruim bemeten, achterste helft van een woonboerderij met een gebruiksoppervlakte Wonen van maar liefst 192 m² op een mooie kavel van ca. 4610 m².



De woonboerderij is na een brand rond 1980 volledig nieuw gebouwd. Rond 2008 is het woonhuis volledig verbouwd en gemoderniseerd. Dit object heeft veel karakter en uitstraling en biedt, door de zeer ruime kavel van bijna een half hectare, echt het buitenleven-gevoel.

En dat op loopafstand van het dorp…



Het riante souterrain is onder andere voorzien van een woon-/slaapkamer met eigen badkamer, een bijkeuken en veel bergruimte. Het souterrain is zowel vanuit de woning als de tuin bereikbaar. Daarom is het ook interessant voor b.v. een kantoor aan huis etc.



De ruime kavel biedt plaats aan ruim 60 m² bergruimte, verdeeld over 3 ruimtes. Eén van de ruimtes is extra bijzonder, omdat er letterlijk een boom in staat. Verder is er een sfeervolle terrasoverkapping (zuiden) en een uitzonderlijk ruime tuin. De tuin is te besproeien met water uit de eigen bron. Helemaal achter in de tuin is een grondopstelling voor maar liefst 24 zonnepanelen. De sfeervolle tuin heeft een glooiend karakter met wilde bloemen, een vijver, een appelboomgaard en een vuurplekje, omringd door karakteristieke oude eiken en boswallen. Dit geeft de tuin een groene, weelderige en authentieke uitstraling.



Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. Door de ligging net buiten het brinkdorp Dwingeloo zijn alle voorzieningen zoals supermarkten (AH en Aldi), verschillende winkeltjes en horecagelegenheden zelfs lopend prima te bereiken. Het Drentse brinkdorp heeft daarnaast een cultureel centrum, een Brede school, bibliotheek, kinderopvang, gezondheidscentrum, Beleefpark (o.a. openlucht zwembad), campings en een actief sport- en verenigingsleven.



Op fietsafstand liggen de Nationale parken zoals het Dwingelderveld, het Drentse-Friese Wold en het Holtingerveld. Door de goede verbindingen liggen alle 3 noordelijke provinciehoofdsteden op minder dan 45 autominuten bereikbaar.



Wacht niet langer en maak van dit huis jouw nieuwe thuis. Voor een bezichtiging of meer informatie, neem gerust contact op met ons.



Indeling:



Souterrain:

Middels vaste trap naar het souterrain. Riante woon-slaapkamer (ca. 35 m²) met eigen badkamer en trapopgang naar de tuin. Een bijkeuken van maar liefst 13 m². En 2 bergingen van respectievelijk ca. 28 m² en ca. 12 m². Het souterrain heeft ook een zelfstandige ingang vanuit de achtertuin.



Begane grond:

Ruime, sfeervolle entree met meterkast, toilet en trapkast. Tuingerichte, sfeervolle woonkamer (ca. 33 m²) met schuifdeuren naar de tuingerichte eetkeuken met een open keuken. De keuken van totaal ca. 33 m² is voorzien van een U-vormige keukeninrichting met inbouwapparatuur. Vanuit de keuken is het souterrain bereikbaar. De leefkeuken is door de openslaande tuindeuren naar buiten optimaal verbonden met de tuin met aansluitend vlonder en omliggende terrassen.



1e verdieping:

Sfeervolle overloop. 3 Slaapkamers van respectievelijk ca. 12 m², ca, 10 m² en ca. 8 m².

De (tweede) badkamer is voorzien van ligbad, toilet, dubbele wastafel e.d.



Algemeen:

Bouwjaar: 1979,

Kaveloppervlakte ca. 4610 m²,

Woonoppervlakte ca. 193 m², overige inpandige ruimte ca. 41 m², gebouwgebonden buitenruimte ca. 0 m², externe buitenruimte ca. 64 m², inhoud ca. 840 m³,

Verwarming en warmwatervoorziening door middel van CV-ketel.



Goed om te weten:

- In de koopovereenkomst zal een ouderdomsclausule worden opgenomen

- Naast bestemming Wonen - Voormalige boerderijpanden heeft het object voor een deel de bestemming Agrarisch.

Kenmerken

Woonoppervlakte
193
Perceeloppervlakte
4610
Inhoud
840
Bouwjaar
1980
Extra ruimte
41
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Volledig geisoleerd
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Mantelzorgwoning in je achtertuin?
Wist je dat het in veel gevallen mogelijk is om vergunningsvrij mantelzorgwoningen te plaatsen. De ondernemende familie Van Gestel stapte zo’n tien jaar geleden in deze markt. En met succes. Jaarlijks bouwen ze zo’n 130 mantelzorgwoningen onder de naam DomusCura.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Alderik Vos Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Alderik Vos Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Alderik Vos Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object