Plan bezichtigingBel makelaar

Molenlaan 5

Beschikbaar
Excellent
Frederiksoord
€ 695.000 k.k.
1305
 m²
127
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Zoekt u rust, ruimte en natuur? En wilt u duurzaam wonen? Dit is uw kans!



Op een historische locatie, aan de prachtige Molenlaan in Frederiksoord, landelijk gelegen, VRIJSTAAND WOONHUIS (bouwjaar 2012) met een riante aanbouw. De zeer comfortabele, energiezuinige woning ligt in een uniek stukje Nederland, het gebied van de Maatschappij van Weldadigheid. Een gebied dat zodanig uniek is dat het is aangemerkt als Werelderfgoed bij UNESCO!



De vrijstaande woning is één van de eerste “Koloniewoningen van de Toekomst”. Een moderne en duurzame uitvoering van de vroegere koloniewoningen. De woning is gebouwd in 2012 en bij de bouw al voorzien van een riante uitbouw met daarin een heerlijk ruime en lichte woonkamer met open keuken. Verder zijn er op de begane grond maar liefst 3 slaapkamers en een badkamer. De zeer comfortabele woning biedt dus alle woongemak op de begane grond en is daarmee extra aantrekkelijk als levensloopwoning.



De kavel van ca. 1305 m² is uitgegeven in erfpacht waarvoor u een jaarlijkse canon betaald, hiermee draagt u bij aan het behoud van een uniek stukje Nederlandse geschiedenis... De Maatschappij van Weldadigheid heeft de grond in erfpacht uitgegeven tot 23 juni 2051. De canon bedraagt € 6.641,91 per jaar (prijspeil 2024), jaarlijks vindt er een canonindexering plaats. Naast het perceel ligt een extra stukje land, de Maatschappij van Weldadigheid is (indien gewenst) bereid om dit perceel ook in erfpacht uit te geven.



Rondom de woning ligt een ruime siertuin en een vrijstaande schuur (ca. 10 m²) met een carport voor 1 auto. Vanuit de tuin (en huis…) zijn vrijwel dagelijks reeën te spotten. Op eigen terrein is er voldoende parkeergelegenheid.



De aantrekkelijke woning beschikt over een aardwarmte-koelinstallatie. Er is vloerverwarming op de begane grond. De zonnecollector met zonneboiler zorgt voor warm water. De stroom wordt opgewekt door 28 zonnepanelen. Er is een uitgebalanceerd ventilatiesysteem voor een comfortabel binnenklimaat in de zomer (koeling indien nodig) en in de winter (verwarmen). Dit alles zorgt voor een bijna energieneutraal verbruik!!



Een comfortabele, duurzame, vrijstaande woning op een uniek landelijke locatie!



Indeling:

Begane grond:

Ruime entree met toilet en meterkast. Tuingerichte woonkamer met open keuken. De keuken is ruim opgezet en voorzien van inbouwapparatuur. Straatgerichte slaap-/werkkamer. 2 (extra) slaap-/werkkamers. Badkamer met badmeubel en ligbad. Praktische bijkeuken met witgoedaansluitingen en een gootsteen. Vanuit de bijkeuken loopt u ook zo de tuin in…



1e verdieping:

Overloop met berging v.v. installatieruimte en zolderkamer.



Algemeen:

Bouwjaar: 2012,

Kaveloppervlakte ca. 1305 m² erfpachtgrond,

Woonoppervlakte ca. 127 m², overige inpandige ruimte ca. 18 m², gebouwgebonden buitenruimte ca. 0 m², externe bergruimte ca. 0 m², inhoud ca. 540 m³,

Bouwaard: de buitengevels zijn opgetrokken in spouw metselwerk. De kozijnen zijn uitgevoerd in hout. De gehele woning is voorzien van isolerende beglazing (extra goed isolerend triple glas). De vloeren van de begane grond zijn uitgevoerd in schuimbeton, met een hogere isolatiewaarde dan de standaard. Het dak bestaat uit een geïsoleerd dak met pannen.

De woning is uitstekend geïsoleerd en luchtdicht gebouwd,

Verwarming door middel van vloerverwarming gevoed door warmtepomp en een gebalanceerd ventilatiesysteem.

Warmwatervoorziening door middel zonneboiler (en C.V.-ketel)



Goed om te weten:

- Deze verkoop is in het kader van een nalatenschap. De verkoper kan u niet (volledig) informeren.

- In de koopovereenkomst zal een niet-bewoningsclausule worden opgenomen. Een niet bewoningsclausule betekent dat de verkoper er zelf niet heeft gewoond. De verkoper is om deze reden vaak niet op de hoogte van alle gebreken en kan hierdoor niet aansprakelijk worden gesteld van gebreken die bij hem niet bekend waren.

Kenmerken

Woonoppervlakte
127
Perceeloppervlakte
1305
Inhoud
540
Bouwjaar
2012
Extra ruimte
18
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Volledig geisoleerd
Verwarming
Vloerverwarming geheel, Warmtepomp
Warm water
Zonneboiler
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Alderik Vos Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Alderik Vos Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Alderik Vos Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object