Plan bezichtigingBel makelaar

Wijlseweg 11B en 11C 0 ong

Beschikbaar
Excellent
MAREN-KESSEL
€ 480.000 k.k.
0
 m²
 m²
No items found.

Object omschrijving

Bouwkavels (Wijlseweg 11b en 11c, Maren-Kessel)



Op zoek naar een unieke kans om uw droomhuis te bouwen in een prachtige landelijke omgeving? Wij presenteren met trots twee bouwkavels aan de Wijlseweg 11b en 11c in Maren-Kessel. Deze kavels bieden u de mogelijkheid om te wonen in een rustig en schilderachtig landschap, met voldoende voorzieningen binnen handbereik.



Kavelbeschrijving:

Beide bouwkavels zijn bestemd voor 'Wonen', wat inhoudt dat u hier een vrijstaande woning kunt bouwen inclusief aan- en uitbouwen en aangebouwde bijgebouwen. Daarnaast zijn er onder voorwaarden mogelijkheden voor aan-huis-gebonden activiteiten, zoals een kantoor of praktijkruimte. Ook het starten van een kleinschalige bed and breakfast met maximaal twee slaapkamers voor vier personen behoort tot de mogelijkheden. De bouwkavels zijn gelegen aan een gemeenschappelijk binnenterrein en hebben een grootte van circa 1.500 m2.



De kavels zijn flexibel in te richten, waarbij rekening moet worden gehouden met enkele bouwregels:

• Maximale goothoogte: 3 meter

• Maximale bouwhoogte: 8 meter

• Maximale inhoud van de woning: 750 m³

• Vrijstaande bijgebouwen: maximaal 5 meter hoog en 100 m² groot

• Erf- en terreinafscheidingen: voor de voorgevellijn maximaal 1,2 meter hoog, daarachter maximaal 2 meter



Ten behoeve van de realisatie van de bouwkavels zullen de aanwezige veestallen voor rekening van en door verkoper worden gesloopt.



Voorwaarden en Ontheffingen:

Er is enige flexibiliteit mogelijk met betrekking tot de bouwregels. Zo kan er een ontheffing worden aangevraagd voor een grotere inhoud van de woning (tot 1.000 m³) of een afwijkende goot- en bouwhoogte (tot respectievelijk 5 en 10 meter). Voorwaarden hiervoor zijn onder andere dat de woning qua schaal en uitstraling moet passen in de omgeving en dat er een dialoog is gevoerd met de direct omwonenden.



Omgevingskwaliteit en Inrichting:

Het bouwplan moet voldoen aan de beeldkwaliteitseisen, zoals opgenomen in het 'Beeldkwaliteitsplan'. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe bebouwing harmonieus opgaat in de landelijke en groene omgeving van Maren-Kessel. De kavels zijn gelegen op de rand van de oeverwal, een gebied dat wordt gekenmerkt door geschoren hagen, boomgaarden en solitaire bomen. Deze natuurlijke elementen dragen bij aan de ruimtelijke kwaliteit en het landelijke karakter van de locatie.

Het terrein krijgt een gemeenschappelijk erf en inritten en opritten voor de nieuwe en bestaande woningen. Bewoners wordt gevraagd voertuigen op eigen grond te parkeren, met twee verplichte parkeerplaatsen per kavel. Het hemelwater wordt opgevangen en geïnfiltreerd in greppels aan de randen van de bouwkavels.



Waterbeheer en Milieuzorg:

Het hemelwater afkomstig van de daken en verhardingen wordt opgevangen en geïnfiltreerd in greppels aan de randen van de bouwkavels. Dit duurzame waterbeheer draagt bij aan een gezonde en milieuvriendelijke leefomgeving.



Maren-Kessel en de regio

Maren-Kessel is een klein dorp in de provincie Noord-Brabant, Nederland, gelegen in de gemeente Oss. Het dorp ligt aan de oevers van de Maas, tussen de steden Oss en Den Bosch. De regio waarin Maren-Kessel ligt, wordt gekenmerkt door een agrarisch landschap met veel weilanden, akkers en natuurgebieden. Het dorp zelf heeft een gemoedelijke en hechte gemeenschap. De gemeenschap van Maren-Kessel is nauw verbonden, en er heerst een dorpse sfeer. Bewoners hebben veel betrokkenheid bij lokale evenementen en activiteiten. Omdat het een klein dorp is, zijn de meeste voorzieningen op loop- of fietsafstand bereikbaar.



Het winkelaanbod in Maren-Kessel is beperkt, zoals typisch is voor kleinere dorpen. Inwoners doen hun dagelijkse boodschappen in de wat grotere dorpen in de regio. De nabijheid van steden als Oss en ‘s-Hertogenbosch maakt het eenvoudig om toegang te hebben tot alle benodigde faciliteiten zonder dat de rust van het dorpsleven verloren gaat.



Het verenigingsleven speelt een belangrijke rol in het dorpsleven van Maren-Kessel. Er zijn diverse verenigingen en verschillende vrijwilligersorganisaties. Deze verenigingen organiseren regelmatig activiteiten en evenementen, wat bijdraagt aan het sociale leven en de betrokkenheid binnen de gemeenschap.



Over het algemeen biedt Maren-Kessel een rustige en vredige leefomgeving, met een sterke gemeenschapszin en voldoende basisvoorzieningen om het dagelijks leven aangenaam te maken. De nabijheid van grotere steden biedt bovendien een goede balans tussen het rustige dorpsleven en de toegang tot stedelijke voorzieningen.



Samengevat

De bouwkavels aan de Wijlseweg 11b en 11c bieden een unieke kans om een woning naar eigen wens en inzicht te realiseren in een prachtige landelijke omgeving.



• Bestemming: Wonen

• Maximale inhoud woning: 750 m³ (met ontheffing mogelijk tot 1.000 m³)

• Maximale bouwhoogte woning: 8 meter (met ontheffing mogelijk tot 10 meter)

• Maximale oppervlakte vrijstaande bijgebouwen: 100 m²



Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neem dan contact met ons op.

Kenmerken

Woonoppervlakte
Perceeloppervlakte
0
Inhoud
0
Bouwjaar
Extra ruimte
Aantal verdiepingen
0
Aantal slaapkamers
0
Isolatie
Verwarming
Warm water
Garage
Schuur
Geen schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Bernheze Makelaars (0413-243818) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Bernheze Makelaars (0413243818) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Bernheze Makelaars (0413243818) voor meer informatie over dit object