Plan bezichtigingBel makelaar

Brede Hoolstraat 13

Beschikbaar
Excellent
Reijmerstok
€ 1.250.000 k.k.
1285
 m²
675
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Van buiten op het oog een "gewoon" schoolgebouw, maar als je hier binnenstapt kom je in een betoverende omgeving die rust, ruimte en verbondenheid uitstraalt.
Die omarmende en hartverwarmende energie voel je meteen bij het betreden van dit gebouw. De ontwerper van al dit schoons, met speelse verwijzingen naar het schoolverleden, in de stijl van Feng Shui, was, de helaas vroeg overleden kunstenares, Esther Loffeld, die van dit gebouw haar levenswerk heeft gemaakt.
Door de huidige bewoner is de sfeer van binnen nu innig verbonden met de prachtige vergezichten over het Limburgse landschap buiten.
Het pand biedt multifunctionele gebruiksmogelijkheden zoals wonen, werken of verhuur met de reeds aanwezige vakantieappartementen met eigen ingang, tuin en parkeerplaatsen.

Algemeen:
Bouwjaar: 1964 / in 2004 aangebouwd en renovatie vanaf 2018
Inhoud: 3.099 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 675 m²
Overige inpandige ruimte: 54 m²
Perceeloppervlakte: 1.285 m²
Aanvaarding: in overleg

Voorzieningen:
Elektriciteit: uitgebreide groepenkast en krachtstroomvoorziening aanwezig
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
TV aansluiting: via kabel
Kozijnen: kunststof kozijnen
Isolatie: dubbele beglazing, dak-, vloer- en muurisolatie

Installaties:
Centrale verwarming: 2 x Nefit combi installatie (2008), 1 x Vaillant (2018), allen in eigendom
Warm water voorziening: middels 280 liter warmte boiler, bouwjaar 2018 en middels cv combi installatie
PV panelen: 14 stuks (te plaatsen in 2023)
Overige: Voorbereiding alarminstallatie, brandhaspels aanwezig en 3 airco units aanwezig

Indeling:

• Begane grond
Zodra je dit pand binnen treedt raak je onder de indruk van de schoonheid. Binnen de zeer ruime entree bevindt zich een atelier en de toegang tot alle ruimtes.

- Woongedeelte
Vanuit de woonvertrekken is er vrij en onbelemmerd uitzicht over het Zuid-Limburgse heuvellandschap. Via de keuken of de entreehal, bereik je de tuin en het terras met subliem uitzicht. Het woongedeelte bestaat uit een comfortabele woonkeuken van circa 36 m² uitgerust met een maatwerk keuken voorzien van alle comfort waaronder een grote koelkast, combi-oven, vaatwasser, spoelbak en een riant kookeiland met inductiekookplaat en afzuiging. De vloerverwarming in combinatie met een fraaie houtkachel zorgen voor warmte en sfeer. Opmerkelijk is de optimale lichtinval door de vele raampartijen die uitkijken op de boomgaard gelegen aan de achterzijde. Aansluitend aan de keuken is de living gelegen van circa 59 m² voorzien van dakramen, afgewerkt met een gietvloer en wanden met kleiverf in combinatie met leer.

- Slaapgedeelte
De ouderslaapkamer van circa 56 m² is net zoals alles in dit markante woonhuis ruim te noemen en voorzien van een walk-inruimte met maatwerk kasten. Ook vanuit deze ouderslaapkamer is er een mooi uitzicht over het Limburgse landschap. Er is een open verbinding met de bijzondere badkamer met toilet, douche en bad. Via de hal zijn 3 kamers te bereiken. Twee van hen waren in gebruik als vakantiewoningen en zijn voorzien van een eigen badkamer. Deze appartementen werden in het verleden met grote regelmaat verhuurd. De vergunning hiervoor is aanwezig.

Bovendien zijn deze 2 ruimten goed van elkaar gescheiden en beschikken beiden over een eigen ingang, parkeerplaats, tuin aan de achterzijde en een eigen stijlvolle kitchenette. De badkamers zijn in stijl uitgevoerd en het eerder omschreven materiaalgebruik zoals gietvloeren en kleiverf zijn consequent toegepast in de hele woning waardoor er een bijzondere ambiance en sfeer is gecreëerd.

De centrale hal biedt onder meer toegang tot de expositieruimte van circa 43 m², die afgewerkt is met een lederen vloer en door de grote glaspartijen is er optimale lichtinval. Deze ruimte leent zich voor meerdere doeleinden en zou ook bijvoorbeeld als werkruimte te gebruiken zijn.

• Souterrain
De sportzaal beneden het huis en bereikbaar via een brede bordestrap, wordt door de huidige eigenaar gebruikt als fitnessruimte en als zaal om lezingen te houden en feestjes. Deze zaal biedt echter tal van mogelijkheden met een oppervlakte van 120 m², de hoge plafonds en de ruime lichtinval. Ook hier zijn authentieke elementen bewaard gebleven.

Tuin:
De hoofdtuin bevindt zich aan de zuidzijde van de woning en levert een prachtig uitzicht over het achtergelegen heuvellandschap met haar hoogstambomen, weilanden en meer. De thans aanwezig zijnde vakantieappartementen beschikken over een privé tuin die optimaal gescheiden is waardoor privacy gegarandeerd is. De woning is gelegen op een comfortabel perceel van 1.285 m² en biedt goede privacy. Aan de voorzijde zijn vijf privé parkeerplaatsen.


Bestemming:
Ter plekke van onderhavig adres is het bestemmingsplan ‘Kern Reijmerstok’, vastgesteld op 11 juni 2012, van kracht. Op basis van dit bestemmingsplan geldt de bestemming ‘Maatschappelijk'. Bij besluit d.d. 22 januari 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders van Gulpen-Wittem en afwijking van het geldende bestemmingsplan omgevingsvergunning verleend voor het herindelen van de voormalige basisschool tot 1 woning met atelier en 2 vakantiewoningen. Per gelijke datum is het besluit tot toekennen van de huisnummers (13, 13 met toevoeging 1, en 13 met toevoeging 2) genomen. Als gevolg van de verleende omgevingsvergunning mag de locatie gelegen aan de Brede Hoolstraat 13 worden gebruikt voor reguliere woondoeleinden (met atelier) ten behoeve van één huishouden, alsook twee vakantiewoningen (Brede Hoolstraat 13-1en Brede Hoolstraat 13-2).

Ligging:
De woning is landelijk gelegen aan de rand van Reijmerstok, een kerkdorp gelegen in het hart van het Heuvelland behorende tot de gemeente Gulpen-Wittem. In Reijmerstok zijn onder anderen enkele (boerderij-)winkels gevestigd en is er directe toegang tot diverse wandel- en fietsgebieden.
Het hechte sociale leven van Reijmerstok is een vermelding waard: er worden diverse sfeervolle evenementen georganiseerd zoals de Poorten van Reijmerstok en de Hopfeesten. Tevens is Reijmerstok zeer centraal gelegen ten opzichte van het bourgondische Maastricht, Heerlen en Valkenburg aan de Geul maar ook binnen de Euregio (driehoek Aken, Luik en Eindhoven).

Inlichtingen:
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met ons kantoor te Margraten, bereikbaar op telefoonnummer: 043 30 30 117.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging.

Kenmerken

Woonoppervlakte
675
Perceeloppervlakte
1285
Inhoud
3099
Bouwjaar
1964
Extra ruimte
54
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Warmtepomp, Houtkachel
Warm water
Cv ketel, Elektrische boiler eigendom
Garage
Garage mogelijk, Parkeerplaats
Schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (043 - 303 01 17) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object