Plan bezichtigingBel makelaar

Grotestraat 13

Beschikbaar
Excellent
Oploo
€ 1.395.000 k.k.
1390
 m²
566
 m²
Herenhuis
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Omschrijving

Te midden van het historische kerkdorp Oploo (Land van Cuijk) bevindt zich een luxe en modern vrijstaand herenhuis, omgeven door een stijlvolle, onder architectuur aangelegde tuin en een verwarmd buitenzwembad. Deze statige voormalige pastorie is zorgvuldig gemoderniseerd en hoogwaardig afgewerkt, waarbij authentieke en karakteristieke elementen, zoals de granitovloeren en het prachtige trappenhuis, bewaard zijn gebleven. De speciaal voor dit huis ontworpen elementen van kunstenaar Juul Baltussen, zoals de trap naar de lounge, de buitenbar, evenals zijn kenmerkende draak en de merlijn bij het zwembad, geven dit huis een unieke uitstraling en een bijzonder karakter. De woning ligt in het hart van Oploo, op korte afstand van voorzieningen zoals een supermarkt, basisschool, buitenschoolse opvang en een huisartsenpraktijk. Binnen enkele autominuten zijn Boxmeer en de A73 bereikbaar. De landelijke omgeving biedt een overvloed aan fiets- en wandelroutes.



Indeling kelder: Een ruime kelder, toegankelijk vanuit de woonkeuken, met daarin een oude gewelfde wijnkelder.

Begane grond: U betreedt de woning via de hoge, statige voordeuren, die u toegang geven tot een afgesloten entree en een gang met een karakteristiek trappenhuis. Deze gang leidt naar de sfeervolle woonkamer met een marmeren schouw, en naar de zeer ruime en luxe woonkeuken, compleet met een fraai kookeiland. Aangrenzend aan de woonkeuken bevindt zich de open eetkamer, die via dubbele openslaande tuindeuren toegang biedt tot het zonneterras met buitenbar en tot het tweede terras met de achtertuin en zwembad. Vanuit de woonkeuken kunt u de kelder met gewelfde wijnkelder bereiken, evenals een portaal met aparte dames- en herentoilet en de lounge op de eerste verdieping. De sfeervolle werkkamer leidt via en-suitedeuren naar de multifunctionele zitkamer, die aansluit op een serre met openslaande tuindeuren naar het terras, met daarachter de privacybiedende achtertuin en het zwembad. Beide vertrekken zijn voorzien van een marmeren schouw en genieten van veel natuurlijk licht door de talloze hoge ramen.

1e verdieping: De overloop is voorzien van veel lichtinval door de hoge raampartijen aan zowel de voor- als achterzijde. Hier bevinden zich vier ruime slaapkamers, waarvan de ouderslaapkamer is uitgerust met een en-suite badkamer met dubbele douche, ligbad en dubbele wastafel met meubel. Er is tevens een tweede badkamer met douche, toilet en wastafel. Vanuit de overloop is ook de moderne lounge met bar bereikbaar.



Lounge: De lounge met bar is momenteel ingericht als een gezellige bioscoop en multifunctionele muziek-/ hobbyruimte. Deze veelzijdige ruimte kan echter ook eenvoudig worden omgevormd tot een kantoor of andere functies. Met voldoende natuurlijk licht en de mogelijkheid om de inrichting aan te passen aan uw wensen, biedt deze lounge de ideale setting voor zowel ontspanning als productiviteit. De bar voegt een extra element van luxe toe, waardoor het een prettige ontmoetingsplek is voor vrienden en familie, of voor zakelijke bijeenkomsten.

 2e verdieping: De tweede verdieping is bereikbaar via de stijlvolle trapopgang en beschikt over maar liefst drie slaapkamers en een algemene ruimte. Twee van deze slaapkamers zijn uitgerust met een eigen inloopdouche en separate wastafel, wat zorgt voor extra comfort. De algemene ruimte fungeert als wasruimte en omvat een ruime inloopkast. Hier vindt u ook de cv-opstelling, evenals voldoende ruimte voor aanvullende opslagmogelijkheden.

 

 Wat de bewoners vertellen:

 Vanaf het eerste moment dat we de pastorie zagen, zijn we verliefd op ons huis. De ruimte, maar vooral de warmte die het huis uitstraalt, is ongekend. Elke dag staan we nog op met het gevoel dat we ons gelukkig mogen prijzen om hier te wonen. Niet alleen de luxe en het comfort van het huis geven dat gevoel, maar vooral het geluk dat we hier samen ervaren. Omdat we niet uit Oploo komen, waren we toch een beetje bang dat integreren moeilijk zou zijn. Maar niets is minder waar. Oploo staat open voor iedereen die openstaat voor Oploo. En als je daar geen zin in hebt, hoeft dat ook niet. De kinderen hebben het reuze naar hun zin op school en bij de sportclubs. Het veilige gevoel dat wij zochten, zowel voor ons als voor hen, hebben we gevonden. Wat betreft het werken vanuit Oploo hebben we beiden ervaren dat de combinatie van thuiswerken en werken op locatie (wij werken door heel Nederland) goed werkt. Waarom zou je zo'n mooi huis op zo'n prettige locatie dan verkopen, zou je zeggen? Het antwoord is simpel en dat vertellen we je graag persoonlijk met een kop koffie of iets sterkers.

 

 Diverse gegevens: De luxe en moderne keuken is uitgerust met twee aparte spoelbakken met professionele mengkranen, een 5-pits gasfornuis met wok brander, een grill op lavastenen, een teppanyaki plaat, een stoomoven en een reguliere elektrische oven, evenals een bordenwarmer en een vaatwasser. De cv-ketel is van het merk Nefit, van bouwjaar 2009, en er is een elektrische warmwaterboiler uit 2020. De woning beschikt over gedeeltelijke dak- en vloerisolatie, dubbel/ HR+ glas, en maar liefst 44 zonnepanelen. In 2019 is de buitenkant opnieuw gevoegd en gereinigd, en in 2023 zijn alle buitenkozijnen geverfd. Daarnaast is er een alarminstallatie met camera’s aanwezig voor extra veiligheid. De lounge is voorzien van airconditioning. De onder architectuur aangelegde achtertuin biedt meerdere terrassen en een verwarmd zwembad, dat met een afmeting van 14x4 meter tevens beschikt over een overkapping. Aan de voorzijde van de woning is er, naast de eigen oprit, parkeergelegenheid voor meerdere auto's.

Kenmerken

Woonoppervlakte
566
Perceeloppervlakte
1390
Inhoud
2563
Bouwjaar
1912
Extra ruimte
42
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
7
Isolatie
Vloerisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Elektrische boiler eigendom
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, In woonwijk, Beschutte ligging, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
637
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Mantelzorgwoning in je achtertuin?
Wist je dat het in veel gevallen mogelijk is om vergunningsvrij mantelzorgwoningen te plaatsen. De ondernemende familie Van Gestel stapte zo’n tien jaar geleden in deze markt. En met succes. Jaarlijks bouwen ze zo’n 130 mantelzorgwoningen onder de naam DomusCura.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Makelaardij Twan Poels (0485 319 220) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Makelaardij Twan Poels (0485 550 450) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Makelaardij Twan Poels (0485 550 450) voor meer informatie over dit object