Plan bezichtigingBel makelaar

Vordenseweg 6

Beschikbaar
Excellent
Ruurlo
€ 995.000 k.k.
5760
 m²
422
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

De Formerhoek, een bosrijk gebied gelegen tussen de dorpen Ruurlo en Vorden met her en der landerijen en bossen die vroeger onderdeel uitmaakten van Landgoed Huize Ruurlo. Zo ook deze voormalige pachtboerderij ‘Kleine Forme’. Een monumentale parel met aangebouwde schuren en een prachtig rondomgelegen erf. Een oude boomgaard, een kleinveeweide, een zonnepanelenveld omzoomd met zichtonttrekkende wilde grassen en een grote vijver bestrijken een groot deel van het perceel van ca. 5760 m². Een prachtig ensemble en een plek waar rust, ruimte en natuur samenkomen.
 
 De Kleine Forme
 We gaan naar binnen via de voordeur van het monumentale voorhuis. Aan het einde van de gang wordt het oog getrokken door een overweldigende ruimte - de woonkamer. Hier onthullen de houten gebintconstructie en de hoog opgaande sporen de ziel van het achterhuis. Erg bijzonder. Het uitzicht door het grote raam in de woonkamer is adembenemend. Een waar panorama met in de achtergrond het vrije zicht over de weilanden en de bosrand. TV kijken of een boek lezen doe je hier in de verhoogd aangelegde relaxruimte. Hier ben je samen maar toch afgezonderd. Een fraai gemetselde trap geeft toegang tot de ondergelegen wijnkelder. We lopen langs de technische ruimte en de zij entree met luxe toilet en badkamer naar de keuken. De keuken is voorzien van een hoekopgestelde keuken in passende landelijke stijl. Het raam met roedeverdeling geeft een mooie doorkijk over het erf. Om de hoek is het kantoor, Met een beetje inbeeldingsvermogen zie je hier een langgerekte keurig ingedekte eettafel met hoge stoelen temidden van de eetkamer. Zo wordt iedere maaltijd een feest. Aan de rechterzijde van het voorhuis bevindt zich de voormalige woonkamer. Een riante ruimte die nog voor een nadere invulling in gebruik is te nemen.
 
 We lopen naar boven via de trap in de woonkamer. De vide geeft vanaf de entresol een fraai bovenaanzicht op de woonkamer. De glasplaten in de verdiepingsvloer zijn zowel functioneel als decoratief. Gaan we de industriële deuren door dan hebben we links de badkamer. Een ruime prachtig gestyleerde badkamer met vrijstaand bad, toilet, wastafelmeubel en inloopdouche. Verder bevinden zich boven de 4 slaapkamers.
 
 De aangebouwde schuren links van de woonboerderij zijn inpandig bereikbaar via een houten schuifdeur in de woonkamer. In totaal ca. 200 m² overig inpandige ruimte. Een prachtige ruimte die mogelijkheden biedt voor de uitoefening van uw hobby of uw aan huis gebonden beroep of bedrijf. Op het erf staan verspreid nog enkele vrijstaande schuren en een dierenverblijf.
 
 Renovatie en verduurzaming
 Bij de recente renovatie van het achterhuis (2020) is de woonboerderij vergaand verduurzaamd door ondermeer (na-)isolatie van de schil, het plaatsen van een warmtepomp en een warmte terugwinunit. En dit alles aangevuld met 40 zonnepanelen. De voormalige schuur in het achterhuis heeft plaatsgemaakt voor een moderne woning met bijpassend wooncomfort. De begane grond is grotendeels voorzien van vloerverwarming.
 
 De omgeving
 De woonboerderij is vrij gelegen in het buitengebied van Ruurlo. Buitenaf maar niet afgelegen want op de fiets bent u in een klein kwartiertje in het hart van de gezellige dorpskern van Ruurlo. De omgeving is bosrijk. Er is een eindeloos netwerk aan fiets- en wandelpaden die u door het prachtige coulisselandschap leiden.
 
 De Kleine Forme is inmiddels volwassen geworden. Een moderne en goed verduurzaamde woonboerderij met ruimtebeleving in huis en ook daarbuiten. Is dit de woning die bij u past meld u dan aan voor een bezichtiging.
 
 Erfpacht
 De onderliggende grond en het erf zijn voor 30 jaar uitgegeven in erfpacht en eindigt op 15 december 2046. De Algemene voorwaarden erfpacht en opstal Staatsbosbeheer 2015 zijn van toepassing. De huidige canon bedraagt op jaarbasis circa € 6.348,09 (prijspeil 2024).
 
 Bouwjaar : 1779
 Gebruiksoppervlakte :
 - wonen : 423 m²
 - overig inpandige ruimte : 204 m²
 Perceeloppervlakte : 5.760 m²
 Rijksmonument

Kenmerken

Woonoppervlakte
422
Perceeloppervlakte
5760
Inhoud
2356
Bouwjaar
1850
Extra ruimte
212
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Grotendeels dubbelglas, Hr glas
Verwarming
Open haard, Vloerverwarming gedeeltelijk, Warmtepomp, Houtkachel
Warm water
Elektrische boiler eigendom
Garage
Aangebouwd steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan bosrand, Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Mantelzorgwoning in je achtertuin?
Wist je dat het in veel gevallen mogelijk is om vergunningsvrij mantelzorgwoningen te plaatsen. De ondernemende familie Van Gestel stapte zo’n tien jaar geleden in deze markt. En met succes. Jaarlijks bouwen ze zo’n 130 mantelzorgwoningen onder de naam DomusCura.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Van Zeeburg Luimes & Lebbink Makelaars (0575-462359) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Zeeburg Luimes & Lebbink Makelaars (0575-462359) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Zeeburg Luimes & Lebbink Makelaars (0575-462359) voor meer informatie over dit object