Plan bezichtigingBel makelaar

Schillersstraat 8

Beschikbaar
Excellent
Ittervoort
€ 795.000 k.k.
9311
 m²
255
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Gelegen in het buitengebied van Ittervoort ligt deze prachtige woning op een royaal perceel van 9.311 m²! Hier kom je iedere dag thuis met een vakantiegevoel. Het perceel biedt veel privacy met veel mooie zitplekjes en is omgeven door bomen en beplanting. Hier kun je tot rust komen en genieten! Bovendien is een gedeelte van het perceel ingericht als weide/gazon waardoor het hobbymatig houden van paarden en/of kleinvee een mogelijkheid is.

De woning is ruim van opzet, beschikt over 3 ruime slaapkamers, een prachtige vide en een fijne woonkeuken. De woning is tevens levensloopbestendig: de badkamer en slaapkamer zijn op de begane grond. Deze gezinswoning biedt tal van mogelijkheden en kan geheel naar eigen smaak gerenoveerd en gemoderniseerd worden. Doordat het oude woongedeelte in stand gehouden is, zijn er bovendien legio aan mogelijkheden voor bijvoorbeeld het uitoefenen van een beroep aan huis, realiseren mantelzorgwoning of B&B,…..

De woonboerderij is oorspronkelijk gebouwd in 1913 en omstreeks 1976 is de woning opnieuw opgebouwd. Het oude gedeelte beschikt over steense muren met een zadeldak gedekt met pannen. De woning is opgetrokken uit spouwgemetselde muren met isolatie (ten tijde van bouw). Het dak is voorzien van vermoedelijk asbesthoudend dakbeschot en is gedekt met pannen. De hardhouten kozijnen zijn deels voorzien van dubbele beglazing en deels van enkele beglazing. De vloeren zijn van beton en er is kruipruimte aanwezig. Het geheel wordt verwarmd middels een C.V.-installatie van 1976.

Indeling woonhuis:
Begane grond:
Via de voordeur betreedt u de entree/hal met meterkast, garderobe en trapopgang met prachtige vide. De entree biedt tevens toegang tot het toilet, de woonkamer, de keuken, de slaapkamer, de badkamer, de berging en de aanpandige voormalige woning.
De toiletruimte is voorzien van een tegelvloer, half-betegelde wanden en uitgerust met fonteintje en een staand toilet. De ruime L-vormige woonkamer beschikt over vloerbedekking en een sfeervolle open haard. Vervolgens betreedt u de gesloten keuken. Deze is uitgerust met een L-vormige keukenblok en diverse apparatuur. Aansluitend aan de keuken ligt de wasruimte/bijkeuken met tegelvloer, aansluitingen wasmachine en droger en hier is tevens de geiser gesitueerd. De ruime slaapkamer op de begane grond beschikt over een laminaatvloer. De badkamer is volledig betegeld en voorzien van wastafel en inloopdouche. De berging is afgewerkt met een vinylvloer. Tevens bevindt zich hier een luik naar de kruipruimte.

Verdieping:
De overloop met vide biedt toegang tot de toiletruimte, 3 slaapkamers en een berging. De slaapkamers zijn ruim van opzet en zijn circa 14 m², 12 m² en 7 m² groot en de vloeren zijn afgewerkt met vinyl. Twee slaapkamers beschikken tevens over ruime inbouwkasten. De toiletruimte is voorzien van een tegelvloer, half-betegelde wanden en uitgerust met fonteintje en een staand toilet. De berging voorziet in een extra opslagruimte.

Indeling aanpandig voormalig woonhuis:
Kelder:
De kelder is te bereiken middels een vaste trap vanuit de berging.

Begane grond:
Via de entree van de woning bereikt u de gang/bergruimte met achtergelegen C.V.-ruimte, toiletruimte en doucheruimte en de garage. De C.V.-ruimte beschikt over de C.V.-opstelling (1976) en een tuindeur naar buiten. Tevens zijn hier de eenvoudige toiletruimte en doucheruimte gelegen. De garage beschikt over een authentieke tegelvloer, een voormalige schouw en openslaande houten deuren. Vervolgens komt u in een multifunctionele kamer met authentieke tegelvloer met achtergelegen ruimte.

Verdieping:
Middels de vaste trap in de gang betreedt u de royale open zolderruimte. Hier is in het verleden een kamer in gerealiseerd. Deze open ruimte biedt legio aan mogelijkheden. U kunt deze ruimte indelen met meerdere kamers, of inrichten als hobbyruimte.

Buitenruimte:
Het perceel is prachtig aangelegd en onderhouden met diverse soorten bomen en beplanting en een terras aan de achterzijde van de woning. Tevens is het perceel ingericht met weide(s), hetgeen het houden van paarden en kleinvee aan huis mogelijk maakt.

Ligging:
Het woonhuis is gelegen in het buitengebied, buiten de bebouwde kom van Ittervoort. Ittervoort maakt deel uit van de Midden-Limburgse gemeente Leudal met tal van mooie plekken en natuurgebieden. De landelijke ligging biedt tal van mogelijkheden op het gebied van natuur- en water(sport)recreatie. Denk aan de Maasplassen midden Limburg, en niet te vergeten de in directe nabijheid 18-holes golfbaan “Het Land van Thorn”. Voor de dagelijkse voorzieningen biedt het dorp o.a. een eigen basisschool, diverse winkels en bedrijven zoals een bakkerij, chinees restaurant, kapsalon en supermarkt. Voor een wat uitgebreider aanbod zijn er in de naastgelegen dorpen Stramproy, Ell, Hunsel, Heel en Maasbracht vele mogelijkheden.
Ittervoort is op korte afstand gelegen van de A2 (op- en afrit bereikbaar binnen circa 2 minuten) waardoor steden als Roermond, Maastricht, Weert en Eindhoven snel bereikbaar zijn. Eveneens zijn het Belgische Maaseik en het toeristische "witte stadje" Thorn op korte afstand bereikbaar.

Bijzonderheden:
- Ouderdomsclausule van toepassing.
- Asbestclausule van toepassing.
- Aan de overzijde van het perceel ligt een bestemmingsplan t.b.v. uitbreiding fase 4 Bedrijventerrein Ittervoort. Voor meer informatie wordt verwezen naar het Omgevingsloket.

Kenmerken

Woonoppervlakte
255
Perceeloppervlakte
9311
Inhoud
1300
Bouwjaar
1976
Extra ruimte
74
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Muurisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Geiser eigendom
Garage
Inpandig
Schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Mantelzorgwoning in je achtertuin?
Wist je dat het in veel gevallen mogelijk is om vergunningsvrij mantelzorgwoningen te plaatsen. De ondernemende familie Van Gestel stapte zo’n tien jaar geleden in deze markt. En met succes. Jaarlijks bouwen ze zo’n 130 mantelzorgwoningen onder de naam DomusCura.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475 - 459 260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object