Plan bezichtigingBel makelaar

Zuiderdijk 1

Beschikbaar
Excellent
Venhuizen
€ 1.250.000 k.k.
14045
 m²
165
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Een historische plek, doordrenkt met liefde en vakmanschap.
 Op een terp aan de Zuiderdijk werd in 2005 een schitterende woning gebouwd, omringd door een prachtige tuin vol groen en een natuurlijke vijver. Elegante details zoals een koeienoog, makelaar, gootklossen en een strekkenlaag geven deze woning een bijzondere uitstraling. Aan de voorkant geniet u van een adembenemend uitzicht over het IJsselmeer, terwijl de zij- en achterkant uitkijken over uw eigen uitgestrekte weiland.
 Het bijgebouw, een voormalig stoomgemaal, doet momenteel dienst als royale berging, maar biedt volop potentie om omgevormd te worden tot bijvoorbeeld een mantelzorgwoning of kantoor aan huis. De hoofdwoning zelf beschikt over drie comfortabele slaapkamers en een ruime badkamer, wat het tot een ideaal familiehuis maakt.
 Dit is een bijzondere plek, waar het leven in harmonie met de natuur centraal staat, en toch zijn alle voorzieningen binnen handbereik. Een goed bereikbare locatie die het beste van twee werelden biedt: rust en ruimte, gecombineerd met modern comfort.
 
 Kom binnen 
 Wanneer u de dijk afrijdt via uw eigen oprit, begint het 'wauw'-effect direct. De woning, samen met het naastgelegen gemaal, vormt een schitterend geheel dat direct indruk maakt. Zoals gebruikelijk in deze omgeving komt u binnen via de bijkeuken aan de achterzijde. Deze praktische ruimte is uitgerust met een extra aanrecht, wasgelegenheid en volop bergruimte en loopt naadloos over in de keuken. De combinatie van een stijlvolle donkere tegelvloer en een houten keuken zorgt voor een chique uitstraling, waarbij de keuken van alle moderne gemakken is voorzien. In de woonkamer ligt een prachtige houten vloer en de vele ramen rondom, samen met de openslaande deuren naar de achtertuin, zorgen voor een overvloed aan natuurlijk licht. De begane grond is grotendeels voorzien van vloerverwarming, terwijl de houtkachel voor sfeer en extra comfort zorgt tijdens de koude wintermaanden. Vanuit de hal heeft u toegang tot de voordeur, het toilet en de trap naar boven. Op de eerste verdieping vindt u drie royale slaapkamers en een badkamer die is uitgerust met zowel een ligbad als een douche. Via een vlizotrap kunt u de vliering bereiken, hier is nog legio ruimte voor opslag. 
 
 Buiten
 Binnen is het al prachtig, maar het exterieur maakt deze woning echt compleet. Aan de voorzijde is er ruimte voor twee auto’s en een laadpaal. Recentelijk is er een nieuwe septictank geïnstalleerd in de voortuin, wat de gelegenheid bood om de tuin opnieuw aan te planten met onder andere sierlijke hortensia's. Rondom de woning zijn heerlijke terrassen gecreëerd aan zowel de zuid- als westkant, zodat u de hele dag van de zon kunt genieten. Omdat de woning hoog op een terp staat, ligt de tuin iets lager. Deze tuin mag gerust een park genoemd worden. Het groen is weelderig, met een natuurlijke vijver en een strak gazon, wat deze tuin tot een waar paradijs maakt. Hier zijn al menig feestjes gevierd, zonder dat buren daar last van hadden, dankzij de afgelegen ligging. Uw tuin wordt omgeven door eigen weilanden waar de paarden vredig grazen, met een aparte ontsluiting via de Meilag. 
 
 Bijgebouw
 Het bijgebouw, een voormalig stoomgemaal met woonbestemming, is een gemeentelijk monument en beschikt over een eigen huisnummer (1a). Dit karakteristieke gebouw is in 2002 met veel respect voor de authentieke details opgeknapt. Het heeft een rijke geschiedenis, het heeft niet alleen gediend als gemaal, maar ook jarenlang als paardenstal en koeienstal. Tegenwoordig wordt het gebruikt als ruime schuur, compleet met wifi, water- en elektra-aansluiting. Dit bijgebouw biedt volop mogelijkheden—het kan perfect dienstdoen als atelier, kantoor, of zelfs als mantelzorgwoning.
 Er loopt reeds een concept aanvraag bij de gemeente voor het omzetten naar woning (hoofdverblijf) om te kijken of er een positieve reactie opkomt. 
 
 Omgeving
 De Westfriese Omringdijk is de dijk rond het oude zeekleilandschap van West-Friesland. De dijk beschermt de Westfriezen al sinds de 13e eeuw tegen water en verbindt verschillende gemeenten en landschappen, ieder deel met een eigen karakter. De dijk is met zijn 126 km lengte een tastbaar icoon van de Westfriese identiteit. Deze identiteit bouwt voort op de strijd tegen het water, de pioniersmentaliteit van de bevolking, de Westfriese onafhankelijkheid in vroegere tijden en het kenmerkende landschap. De Westfriese Omringdijk is beschermd als provinciaal monument. Op 5 minuten lopen komt u bij de Broekerhaven en het Nassaupark van Bovenkarspel. De Broekerhaven is een haven en buurtschap in de gemeente Stede Broec. De haven bestaat uit een binnen- en buitenhaven. Bekend in Broekerhaven is de Overhaal. Deze is nog steeds in gebruik voor pleziervaart tussen de polder en het Markermeer.
 
 Ligging
 Op weg hier naar toe, over de Zuiderdijk, voelt u de rust over uzelf heenkomen. Daarbij woont u hier pal aan het Markermeer. Dat betekent elke dag opnieuw genieten van spectaculaire wolkenluchten en vergezichten. Venhuizen ligt dicht bij de historische stadjes Enkhuizen en Hoorn. Dagelijkse voorzieningen zijn in de buurt. Winkelcentrum Streekhof ligt op 8 minuten fietsen van huis. Hier treft u maar liefst 55 speciaalzaken, supermarkten en horeca. De treinstations Bovenkarspel Flora en Bovenkarspel-Grootebroek zijn tevens op 8 minuten fietsen te bereiken. Basisscholen en buurtsuper Spar zijn op afstand van 10 minuten lopen te bereiken. Via de N307 rijdt u in 13 minuten naar de A7 en in totaal in ruim 40 minuten naar Amsterdam.
 
 Bijzonderheden
 - Ver boven NAP, dus altijd droge kruipruimte
 - Glasvezel ligt in de tuin, gereed om te worden aangesloten in huis
 - Laadpaal aanwezig 
 - Nieuwe septictank uit 2024
 - 27 zonnepanelen aangelegd in 2022
 - Stroomvoorziening achterin de tuin, grondkabel en WCD’s
 - Krachtstroom voorbereiding in bijgebouw
 - Stoomgemaal biedt mogelijkheden tot atelier, kantoor of wellicht
 een (mantelzorg)woning en voorzien van eigen huisnummer (1a)
 - Perceel R-147 is eigendom van Staatsbosbeheer en is om niet in gebruik 
 
 Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
165
Perceeloppervlakte
14045
Inhoud
670
Bouwjaar
2005
Overige inpandige ruimte
16
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Volledig geisoleerd
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Houtkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Ligging
Vrij uitzicht, Beschutte ligging, Open ligging, Aan vaarwater
Oppervlakte tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object