Plan bezichtigingBel makelaar

Dorpsstraat 41

Beschikbaar
Excellent
Winkel
€ 950.000 k.k.
5495
 m²
134
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Charmante woning met royale tuin met ontwikkelpotentie.
 Ontdek het charmante huis "De Berk": een historische vrijstaande woning met een magische tuin op een perceel van 5.495 m². Een gigantische groene oase midden in het dorp, een droom voor elke tuinliefhebber. Maar ziet u op tegen het onderhoud, er is een reële kans dat er aan de achterzijde woningbouw gaat plaats vinden. Deze achtertuin kan daar dan mogelijk onderdeel van uitmaken en een mooie meerwaarde creëren! Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de tuin te behouden zoals hij is, een prachtige plek om van te genieten!
 
 De karaktervolle woning uit 1870 is vernoemd naar de berkenbomen die ooit het erf sierden. Tegenwoordig prijkt er nog één trotse berk voor de woning. De woning heeft een eigenzinnig uiterlijk met zijn wit/rode kleurstelling, ligt centraal in het dorp en beschikt over drie slaapkamers en een aangebouwde garage.
 
 Kom binnen
 Bij binnenkomst in de ruime hal heeft u toegang tot een op de begane grond gelegen slaapkamer, ideaal voor levensloopbestendig wonen. Rechts vindt u de gezellige woonkamer met een sfeervolle houtkachel (niet in gebruik), en aan de achterzijde bevindt zich de eethoek met een doorgang naar de keuken. Deze is eenvoudig, maar functioneel met een granieten aanrechtblad, koelkast, oven en een gasfornuis. Via de keuken bereikt u een tweede hal, die leidt naar de tuin en de praktische bijkeuken, compleet met wasmachineaansluiting. De badkamer, en-suite met de slaapkamer op de begane grond, is voorzien van een ligbad, douche, wastafel en toilet. 
 Op de eerste verdieping zijn nog twee slaapkamers en een ruime wegzetzolder die eenvoudig om te vormen is tot extra slaapkamers, afhankelijk van uw wensen.
 De aangebouwde garage, met elektrische overheaddeur, biedt plaats aan één auto en beschikt over een handige zolderruimte. 
 
 Buiten
 De tuin van "De Berk" is een waar paradijs: een oase van groen, vol met diverse bomen en struiken, waaronder 
 appel-, peren- en pruimenbomen. Aan de voorkant van het huis staat u midden in het dorp, maar wanneer u de tuin betreedt, waant u zich in een andere wereld! Wat een rust straalt het uit. De tuin heeft een eigen bos met paden helemaal tot de achterzijde van het perceel. Hier kunnen kinderen naar hartenlust spelen en avonturieren. De verzorgde voortuin, met zijn kleurrijke bloemen en struiken, verwelkomt u elke dag weer met een glimlach.
 
 Historie
 Op de oude foto is de woning te zien met een sloot voor het huis. De toegang was toen via een brug. De sloot is in 1973 gedempt.
 Winkel heeft een rijke agrarische geschiedenis, en de fruittuinen van Winkel maken daar een belangrijk onderdeel van uit. Van oudsher stond het gebied bekend om zijn vruchtbare grond, die ideaal was voor het verbouwen van diverse soorten fruit. De fruittuinen stonden vol met appelbomen, perenbomen, pruimenbomen en andere fruitbomen. Dit gevarieerde aanbod zorgde ervoor dat de inwoners van Winkel en omliggende dorpen een constante aanvoer van vers fruit hadden. 
 De fruittuinen waren niet alleen economisch belangrijk, maar hadden ook een culturele waarde. Ze waren een bron van trots voor de lokale gemeenschap en speelden een rol in lokale tradities en festiviteiten. 
 Met de opkomst van moderne landbouwmethoden en de uitbreiding van woongebieden is het aantal traditionele fruittuinen in Winkel verminderd. Toch zijn er nog steeds sporen van deze rijke geschiedenis te vinden, zoals de grote percelen en enkele overgebleven fruitbomen in de tuinen van oude boerderijen en woningen.
 
 Omgeving
 Winkel is een charmant en levendig dorp in de provincie Noord-Holland. De woning bevindt zich in het hart van het dorp, waar u op fietsafstand diverse supermarkten, winkels en speciaalzaken kunt vinden. Er zijn diverse (sport)verenigingen en ook is er een gezondheidscentrum met onder andere een dokter en een tandarts. Een ideale plek voor jong en oud! Binnen 15 minuten rijden bereikt u het nabijgelegen Schagen en de A7 is binnen 10 minuten te bereiken. Jaarlijks wordt er in Winkel bloemencorso georganiseerd. Ook is er een prachtige 18 holes golfbaan 'Regthuys', waar u naast golfen, ook een heerlijk hapje kunt eten en drinken.
 
 Bijzonderheden:
 - Gelijkvloers wonen
 - Groot perceel van 5.495 m²
 - Uw eigen bos
 - Centraal gelegen in het gezellige dorp Winkel
 
 Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
134
Perceeloppervlakte
5495
Inhoud
627
Bouwjaar
1872
Overige inpandige ruimte
35
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Hete lucht verwarming
Warm water
Gasboiler eigendom
Garage
Aangebouwd steen
Schuur
Ligging
Beschutte ligging, In bosrijke omgeving
Oppervlakte tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object