Plan bezichtigingBel makelaar

Overboeicop 8

Beschikbaar
Excellent
Schoonrewoerd
€ 785.000 k.k.
3282
 m²
153
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Authentiek wonen in een voormalige jachthuis, op een steenworp van Utrecht!


- Vrij gelegen woonboerderij met Franse allure

- Gemoderniseerd, maar vol authentieke details zoals houtkachels en originele balken

- Voorzien van 16 zonnepanelen en laadpunt voor elektrische auto

Droom jij van landelijk wonen met het gemak van de stad binnen handbereik? Dan is deze unieke woonboerderij, ooit het charmante jachthuis "Jachtlust", een ideale plek. Gebouwd in 1906 als jachthuis voor de familie Dresselhuys met aan de voorzijde de jachtkamer en de verblijfsruimte van de jagers en aan de achterzijde de woning van de jachtopziener. Omgeven door natuurgebieden van het Zuid-Hollands Landschap, lijkt het alsof je in een andere wereld bent, terwijl je toch heel dicht bij de A2 en A27 zit. Dankzij de omliggende bossen merk je hier echter niets van.



Met het gevoel alsof je in de Franse Provence bent, biedt deze woning niet alleen ruimte, maar ook karakter. De woning is volledig gemoderniseerd met behoud van karakteristieke details zoals houtkachels, originele houten balken en prachtige tegeltjes. De duurzame voorzieningen maken het plaatje compleet: 16 zonnepanelen, een zonnecollector én een houtgestookte verwarmingsinstallatie met een enorm buffervat van 1.500 liter, wat voor uitzonderlijk zuinige verwarming zorgt. Daarnaast is er een extra boiler voor warm tapwater, grotendeels dubbel glas en goed geïsoleerde wanden. Het voorhuis verwelkomt je met openslaande deuren naar de ruime tuin, waar je het buitenleven écht beleeft.



Dit prachtig, voormalig jachthuis ligt in het rustige rivierengebied, omringd door groen en toch op slechts 10 minuten rijden van Utrecht. Je geniet hier van de rust van het platteland, maar met alle voorzieningen binnen handbereik. De ligging maakt het ideaal voor natuurliefhebbers, terwijl de stad nabij is voor werk of een avondje uit.



De ideale combinatie van ruimte, vrijheid en nabijheid van stedelijke voorzieningen maakt dit een unieke kans!



Globale indeling:

Begane grond:
Een ruime entree leidt je naar de landelijke keuken voorzien van houtkachel, 5-pits boretti fornuis, spoelbak, vaatwasser en koelkast, vanuit de keuken treft u de eetkamer ook weer voorzien van houtkachel en toegang tot de opkamer en kelder welke in 2014 geïsoleerd is, vanuit de eetkamer door naar het voorhuis met openslaande deuren naar de zij-tuin en zicht op het water en tuin aan de voorzijde van de woning, hier treft u dan ook de toegang tot de werk kamer met trapkast en toegang tot de hal voorzien van authentieke tegels, toilet ruimte en toegang tot de eerste verdieping.



Eerste verdieping: de overloop biedt toegang tot de 5 slaapkamers en badkamer, hier treft u ook een bergzolder en vaste kast, de badkamer is uitgerust met een inloopdouche, toilet en witgoedaansluitingen.



Buiten: Het perceel van 3.282 m² is uitgerust met een grote garage verdeeld in twee ruimtes en voorzien van een ruime bergzolder, aan de achterzijde bevind zich een overkapping voor fietsen en/of tuingereedschap, naast de woning treft u een boomgaard met kippenhok, naast de woning treft u nog een oprit met ruimte voor meerdere auto's.



Goed om te weten:

- De 16 zonnepanelen leveren samen een capaciteit van 283,5 kWh per paneel tezamen 4.536 kWh

- Kelder volledig geïsoleerd in 2014

- Het voormalige jachthuis is gerenoveerd met behoud van karakter en charme

- De jaarlijkse erfpacht (canon) bedraagt €2955,48 (geïndexeerd) en treft een looptijd tot 30 juni 2057.



Ligging: Schoonrewoerd is sinds 1986 een dorp in de gemeente Leerdam en heeft circa 1600 inwoners. In 1023 is het dorp gesticht door Jan van Arkel. Het sfeervolle dorp is bekend van het Schoonrewoerdse Wiel, het grootste wiel van Nederland. Deze wiel is ontstaan bij een dijkdoorbraak in 1573. Schoonrewoerd is gesitueerd in een mooie groene woonomgeving, centraal in het land. In de nabije omgeving is de A2 (Utrecht-'s Hertogenbosch) bereikbaar. Op enkele minuten treft u het centrum van Leerdam, met diverse winkels, scholen en sportvoorzieningen.

Kenmerken

Woonoppervlakte
153
Perceeloppervlakte
3282
Inhoud
382
Bouwjaar
1906
Overige inpandige ruimte
0
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Muurisolatie, Grotendeels dubbelglas
Verwarming
Houtkachel, Pelletkachel
Warm water
Zonneboiler, Zonnecollectoren
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Ligging
Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Oppervlakte tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Mantelzorgwoning in je achtertuin?
Wist je dat het in veel gevallen mogelijk is om vergunningsvrij mantelzorgwoningen te plaatsen. De ondernemende familie Van Gestel stapte zo’n tien jaar geleden in deze markt. En met succes. Jaarlijks bouwen ze zo’n 130 mantelzorgwoningen onder de naam DomusCura.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij (0345 63 21 00) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij ( 0345 63 21 00) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij ( 0345 63 21 00) voor meer informatie over dit object