Plan bezichtigingBel makelaar

Sprangweg 11

Verkocht onder voorbehoud
Excellent
Hoeven
€ 1.150.000 k.k.
4237
 m²
453
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Karakteristiek wonen in Hoeven.....



Deze ‘langgevelboederij’ ligt heerlijk rustig en landelijk aan de rand van het mooie dorp Hoeven met aan de achterzijde een weids en vrij uitzicht. Het centrum bevindt zich op loopafstand waar diverse winkels, een supermarkt en horecagelegenheden aanwezig zijn. In Hoeven zijn diverse sportverenigingen, er is een basisschool en in de omgeving kunt u van de natuur genieten want bos en polderlandschap liggen op loopafstand. Vanaf deze prachtige locatie bent u via de uitvalswegen binnen 20 autominuten in Breda of Roosendaal. Ook grotere steden zoals Rotterdam of Antwerpen zijn eenvoudig en snel te bereiken.



Deze karakteristieke, monumentale langgevelboerderij uit 1860 is gelegen op een perceel van 4.237 m2 eigen grond. De privacy biedende tuin met veel groen bevindt zich rondom de woning. Aan de achterzijde van de woning ligt een riant terras met een buitenkeuken en een verwarmd zwembad vanwaar je een prachtig vrij en weids uitzicht hebt op de landerijen.



De in 2000 gerestaureerde en gerenoveerde langgevelboerderij heeft vele karakteristieke en authentieke elementen waaronder bijzondere houtconstructies, de opkamers, hoge kasten en hergebruikte bouwmaterialen zoals de oorspronkelijke IJsselsteentjes. Als bewoner van deze woning heeft u vele mogelijkheden om de vele vertrekken naar wens te benutten en zult u zich de koning te rijk voelen op uw eigen landgoed!



In een monumentale langgevelboerderij

De sfeervolle en grondig gerenoveerde ‘langgevelboederij’, gelegen aan de Sprangeweg 11 in Hoeven is een Rijksmonument. Via de eigen oprijlaan komt u op het perceel met voldoende parkeergelegenheid. Naast het zwembad in de achtertuin, staat een grote schuur met overkapping en een buitenkeuken. De andere kant van de schuur is in gebruik als garage en heeft ruimte voor twee auto’s.



Voor het betreden van de woning ligt een grasveld met fruitbomen en eromheen een struikgewas wat de nodige privacy biedt. Er is sfeervolle buitenverlichting, een camera installatie en de meterkast is gelegen aan de buitenkant van de woning, naast de authentieke dubbele voordeur.



Via de voordeur komt u in de riante hal terecht waar een van Belgisch hardsteen, verwarmde vloer ligt en zich ook de toiletruimte met cv, wandcloset & was fontein bevindt. De hal heeft een meterkast met alarmsysteem en videobewaking en biedt toegang tot de verwarmde bijkeuken, tevens de wasruimte met originele lekbak. In de bijkeuken zijn de kruipruimte en de watermeter gesitueerd. Hier treft u ook de vloerverwarmingsunit en de Remeha cv uit 2019 aan. Via de bijkeuken kunt u tevens naar buiten.



De karakteristieke hal biedt tevens toegang tot zowel de keuken als de woonkamer en de authentieke trapopgang met balustrade naar de eerste verdieping.



Comfortabel wonen, leven en genieten…





In de gehele woning ziet u de karakteristieke houten balken terugkomen in voornamelijk de

Plafonds maar ook aan de wanden. Op de benedenverdieping treft u naast de woonkeuken aan de voorzijde van de woning nog een aparte opkamer aan met drie raampartijen (met vakverdeling en enkel glas), cv, een houten vloer en houten balken. De opkamer, nu in gebruik als tv-ruimte, heeft een opgang naar de eerste verdieping middels een vaste trap. Onder de opkamer is nog een tweede kelder aanwezig waar u komt door de trap open te klappen.



En via de eetkamer, die naast de opkamer is gelegen, is een sfeervolle relaxkamer gesitueerd. Deze kamer heeft een raam, vier hoge inbouwkasten, een balkenplafond, cv, houten vloer en een inbouwgarderobe. Deze kamer is nu in gebruik als extra woonkamer/tv-ruimte maar kan ook goed als kantoor, hobby of speelruimte worden ingezet.



Woonkeuken

De royale woonkeuken met hardstenen vloer in landelijke stijl heeft een los keukenblok en authentiek gasfornuis met vier pitten, wok brander, bakplaat en een oven. De sfeervolle keuken heeft veel bergruimte en een koelkast en vaatwasser.



Verder kunt u via de keuken naar een van de twee aanwezige kelders die nog een authentieke stenen kolen- en aardappelplaats heeft



Eetkamer

De sfeervolle eetkamer straalt warmte uit en heeft een houten vloer, een authentieke houtkachel en een originele schouw. De hoge vaste kasten zijn kenmerkend voor de woonboerderij.



De eetkamer beschikt over een aparte toegangsdeur die bestaat uit twee delen en half opengezet kan worden. Deze deur geeft toegang tot de woning van buitenaf en kan als aparte ingang worden gebruikt.



Woonkamer

De ruime woonkamer met veel lichtinval heeft originele balken, een houten vloer, designradiatoren en open haard. U komt het vertrek binnen via de openslaande deuren vanuit de hal. Door de vele raampartijen heeft u een prachtig uitzicht aan drie kanten op de achtertuin. En via twee openslaande tuindeuren loopt u direct de tuin in. Of u neemt vanuit de woonkamer de openslaande deuren die toegang geven tot de naastgelegen patio/buitenserre.



Volop ruimte op de eerste verdieping

De trap in de hal geeft toegang tot de prachtige vide op de eerste verdieping. Op deze verdieping zijn maar liefst zeven (slaap)kamers, twee badkamers en er is een separaat toilet aanwezig. De verdieping heeft een zeer royale overloop met veel kastruimte, houten deuren en houten vloeren. De voor de boerderij kenmerkende balken ziet u terug in alle slaapvertrekken.



De master bedroom



De master bedroom heeft een hoog plafond, een smeedijzeren wenteltrap en balustrade die toegang geeft tot een multifunctionele vide met aansluitend een royale kamer. De slaapkamer heeft twee dakramen en een op maat gemaakte inbouwkast.



Via openslaande deuren komt u in de aangrenzende, luxe badkamer met geweldig uitzicht op de achtertuin en het weiland. De badkamer heeft een houten vloer, een marmeren ligbad en wastafelmeubel en sfeervolle inbouwverlichting. De betegelde inloopdouche heeft een stort- en handdouche.



Meer (slaap)kamers



Slaapkamer twee heeft naast de houten sierbalken vier dakramen en twee ruime inbouwkasten waarvan er een open is. Deze kamer bevat een vlizotrap naar een royale bergruimte met twee sierramen.

(Slaap)kamer drie, met dakraam is in gebruik als inloopgarderobe. Ernaast ligt slaapkamer vier met twee dakramen.



Middels een doorgang met een trapje met drie treden naar de andere slaapvertrekken is een zeer ruime overloop met grote inbouwkasten met veel bergruimte. Erboven bevindt zich een grote vliering, geïsoleerd met dakplaten.



Via de overloop is een vaste houten trap naar beneden gesitueerd die uitkomt in de opkamer op de benedenverdieping.



Een tweede badkamer



De tweede badkamer op de bovenverdieping is geheel betegeld en beschikt over een douche, twee wastafels, een toilet, cv en heeft een dakraam.



Naast de badkamer ligt slaapkamer zeven, nu in gebruik als werkruimte, met houten sierbalken en een dakraam.



Slaapkamer vijf en zes, gelegen aan de voorzijde van de boerderij, zijn bijna identiek. Deze royale slaapkamers hebben beiden een raam en een dakraam, een houten vloer en cv.



Rondom de woning......

......is een zeer fraai perceel gelegen van ruim 4.237m2 met een eigen oprijlaan. De lange oprit is over de gehele lengte van de woning en de schuur gesitueerd waardoor er voldoende ruimte is voor het parkeren van diverse auto’s op eigen terrein.



De riante, privacy biedende tuin bevindt zich rondom de gehele boerderij. De tuin is voorzien van volwassen beplanting, een gazon, een heg en heeft een eigen boomgaard met fruitbomen.



In de achtertuin kunt u goed genieten van een middels elektrische matten op het dak te verwarmen zwembad met zonnedek en heeft u vanaf het aangrenzende, met houtprint betegelde terras vrij uitzicht over het gazon en de achterliggende landerijen waar in de zomer mais staat.



In de schuur, naast het zwembad gelegen, is elektriciteit, inbouwverlichting, een meterkast en een aparte unit voor de zwembadinstallatie en de waterpomp aanwezig. De zwembadrobot is ter overname.



De goed onderhouden, halfopen schuur, vervaardigd van hout en steen, heeft aan de zwembadkant een overkapping van 1.70 m diep en een overdekte buitenkeuken met buitenkoelkast, BBQ, en warm water.



De andere kant van de schuur, gelegen aan de oprijlaan, is halfopen en kan als carport voor twee auto’s gebruikt worden of er kan een stalruimte van gemaakt worden.



Bijzonderheden:



Rijksmonument: in 2000 gerenoveerde en gerestaureerde langgevelboerderij

(Gezins)woning met vele mogelijkheden: o.a. gastenverblijf, thuiswerken, kantoor-, werk-of hobbyruimte aan huis

Authentieke elementen en de bijzondere houtconstructies zijn bewaard gebleven

Kenmerken

Woonoppervlakte
453
Perceeloppervlakte
4237
Inhoud
2067
Bouwjaar
1860
Extra ruimte
107
Aantal verdiepingen
5
Aantal slaapkamers
7
Isolatie
Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Open haard, Vloerverwarming gedeeltelijk, Houtkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand hout
Schuur
Ligging
Aan drukke weg
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object