Plan bezichtigingBel makelaar

Erichemsekade 18

Beschikbaar
Excellent
Erichem
€ 945.000 k.k.
2523
 m²
309
 m²
Woonboerderij
Halfvrijstaande woning

Object omschrijving

Hofstede Lingestein, een uniek landhuis met authentieke charme en moderne luxe!



- Monumentaal pand uit 1867 vol karakter

- Royale woonkeuken en thuiswerkmogelijkheden

- Gelegen op een ruim perceel van circa 2.523 m² met adembenemend uitzicht



Van harte welkom in de grandeur van het half vrijstaande monumentale woonhuis uit 1867, waar historie en eigentijds wonen samenkomen. Dit statige voorhuis van een typisch Betuwse t-boerderij straalt charme en authenticiteit uit met zijn originele binnenluiken, paneeldeuren, balken plafonds en royale gewelfde kelders. Het huis met haar bijzondere architectuur en rijke geschiedenis is een rijksmonument. Het ligt op een groot perceel van 2.523 m² met een fijne tuin en uniek vrij uitzicht over de omliggende groene natuur en akkerlanden.



De royale woonkeuken, compleet met moderne apparatuur en vloerverwarming op basis van aardwarmte, vormt het hart van het huis. Ideaal voor zowel gezellige familiebijeenkomsten als stijlvolle etentjes. Werk je vanuit huis? Geen probleem! Kantoorruimte in een van de stijlkamers biedt de perfecte setting voor productiviteit en inspiratie. De sfeervolle woonkamer, met originele zitvensterbanken en schouw, nodigt uit om te ontspannen en te genieten van het prachtige tuin- en verzicht. Ook de derde stijlkamer, met aangrenzende bedstede, heeft tweezijdig een prachtig uitzicht over de tuin en aangrenzende akkers. De verdieping telt zes slaapkamers.



Dit unieke landhuis ligt in een rustige en natuurrijke omgeving in de gemeente Buren, nabij het mooie historische stadje Buren en het Lingedorp Geldermalsen. Geniet van het vrije uitzicht en de landelijke ambiance, met alle voorzieningen binnen handbereik. Hier woon je in stijl, omringd door rust en ruimte, en ervaar je dagelijks het vakantiegevoel.



Historie



Hofstede Lingestein is oorspronkelijk één van de oudste boerderijen in de Betuwe, gesitueerd in de buurt van de rivier de Linge en in de loop der eeuwen vaak verbouwd en bijgebouwd. In 1867 is het statig hoofdhuis nieuw gebouwd, direct naast de oude destijds vervallen woning. Dit hoofdhuis is het deel dat op zoek is naar een nieuwe eigenaar.

Drie eeuwen heeft een Betuwse familie van herenboeren hier gewoond. In 2009 is Lingestein opgesplitst in drie zelfstandige woningen. Alle vrijheid en toch niet alleen, dat is fijn en bijzonder wonen.



Globale indeling:



Begane grond:

- entree, prachtige brede gang met fraaie paneeldeuren, balkenplafond, meterkast en toilet

- stijlkamer 1 woonkamer met originele zitvensterbanken, binnenluiken, balken plafond, openhaard en tweezijdig tuinzicht

- stijlkamer 2 eetkamer met bedstede, zitvensterbanken, binnenluiken, balken plafond en tweezijdig tuinzicht

- stijlkamer 3 bibliotheek/kantoor met zicht op de tuin, inbouwkast, zitvensterbank, balken plafond en binnenluiken

- woonkeuken voorzien van oven, keramische kookplaat, afzuigkap, koelkast, vaatwasser, op maat gemaakte kasten en granito aanrechtblad en vloerverwarming met estriken vloer

- kelder, bijkeuken met originele hardstenen bassin en pomp, berging, tussenhal en tweede kelder. 

- grote schuur met deur naar de tuin. 



Verdieping:

- voorhuis: gang met trap, 4 slaapkamers, diverse bergruimten, deel: badkamer voorzien van ligbad, douche en dubbele wastafel, aparte wc en bergruimte, tussenhuis: overloop met trap met 5e en 6e slaapkamer en bergruimte.



Kelder: functionele, gewelfde kelder aan de voorzijde, die doorloopt onder het gehele voorhuis en een grote functionele, gewelfde kelder onder de keuken met een eigen ingang.



Tuin: een fijne tuin aangelegd met een gazon, diverse monumentale bomen en beplantingen. Er is een bijbehorende oprit voor meerdere auto's aanwezig en een aangebouwde schuur die ook van binnenuit te bereiken is.

Goed om te weten:



- Er zijn diverse authentieke details aanwezig, zoals binnenluiken, zitvensterbanken, balkenplafonds, paneeldeuren en grote gewelfde kelders.

- Monumentenstatus: rijksmonument. Het voordeel is dat u subsidie kunt krijgen voor het onderhoud van de woning. Meer informatie, kijk op de website van rijksoverheid. Er is geen energielabel verplicht.

- De woning beschikt over een aardwarmte-installatie en is gasloos. 

- Lingestein ligt aan de rand van Erichem nabij de rivier de Linge en in het centrum van het land, nabij de A2 en de A15. Binnen een half uur ben je zowel in Utrecht als in Den Bosch en Nijmegen. De plaatsen Geldermalsen, Buren en Tiel liggen op circa 10 autominuten.

Kenmerken

Woonoppervlakte
309
Perceeloppervlakte
2523
Inhoud
2038
Bouwjaar
1867
Extra ruimte
205
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
6
Isolatie
Verwarming
Vloerverwarming gedeeltelijk, Aardwarmte
Warm water
Garage
Garage mogelijk
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Open ligging, Buiten bebouwde kom
Inhoud tuin
1525
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij (0345-632100) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij ( 0345 63 21 00) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij ( 0345 63 21 00) voor meer informatie over dit object