Plan bezichtigingBel makelaar

Viel 9

Beschikbaar
Excellent
Bingelrade
€ 975.000 k.k.
4315
 m²
212
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Op een landelijke plek in het pittoreske buurtschap Viel staat deze fraaie, markante carréboerderij met rondom weids uitzicht over het glooiende heuvellandschap.

De boerderij is gebouwd in 1900 en in 2001 nagenoeg volledig en zorgvuldig gerenoveerd, met behoud van het authentieke karakter. De zuidvleugel is onder architectuur opnieuw opgetrokken en voorzien van alle gewenste woongemakken.

De beleving is te omschrijven als uniek: rust en optimale privacy met het gevoel permanent op vakantie te zijn. Deze boerderij mag met recht een echte Buitenstate worden genoemd.

Vanaf de straatzijde biedt deze boerderij een fantastische aanblik met een karakteristieke uitstraling. Aan de voorzijde van de boerderij is voor voldoende parkeerruimte gezorgd. U waant zich bij het betreden van dit erf direct in buitenlandse sferen met het bijbehorende mediterrane gevoel.


Algemeen:
Bouwjaar: ca. 1900
Inhoud woning: circa 1.838 m³
Gebruiksoppervlakte woning: circa 212 m²
Overige inpandige ruimte: circa 210 m²
Gebouwgebonden buitenruimte: circa 108 m²
Perceeloppervlakte: 4.315 m²
Aanvaarding: in overleg, vanaf 1 mei 2026


De begane grond:
Via de authentieke houten toegangspoort betreedt u de volledig omsloten, intieme cour met optimale privacy en toegang tot de woning.

Wanneer u de woning betreedt, komt u in de hal met trap en karakteristieke stenen vloer. In de oorspronkelijke woning bevindt zich de technische ruimte met wasruimte en toilet. Aan de rechterzijde van de hal, met zicht op de voortuin, is de keuken gelegen. De keuken is voorzien van vloerverwarming.

Aan de linkerkant ligt de nieuw gebouwde woonvleugel. De zeer ruime woonkamer met betegelde vloer, vloerverwarming en haard ligt op het zuiden en biedt een magnifiek uitzicht over de glooiende omgeving. Aan de achterzijde van de woonkamer bereikt u via openslaande tuindeuren een overdekt terras met toegang tot de achtergelegen huisweide. Het woongedeelte is voorbereid om verder uit te breiden in de naastgelegen schuur.

De eerste verdieping:
De authentieke houten trap leidt u naar de ruime overloop met in het oorspronkelijke woongedeelte 3 slaapkamers (waarvan 1 in het poortgebouw) en de eerste badkamer. De slaapkamers zijn respectievelijk ca. 24,7 m²,
15,5 m² en 6,3 m² groot. De badkamer is voorzien van toilet, wastafel en douche. Beide badkamers zijn voorzien van vloerverwarming.

Via de ruimte overloop heeft men verder toegang tot de opnieuw opgetrokken vleugel. Deze vleugel is ingericht als master (28,7 m²) met badkamer en overdekt balkon. De ruime badkamer is voorzien van ligbad, douche, dubbele wastafel en toilet. Vanaf het balkon kan men wederom genieten van het sublieme uitzicht.

De tweede verdieping:
Tweede verdieping is bereikbaar via vlizo en in gebruik als opslagruimte.

De Kelders:
De kelder is bereikbaar via een vaste trap en wordt gebruikt als provisieruimtes.

Cour en schuren:
De schuur, gelegen aangrenzend aan de woning, heeft een oppervlakte van ca. 115 m² en een enorme hoogte van maar liefst 6,5 meter. De constructieve voorbereiding voor het realiseren van een doorbraak vanuit de woonkamer is reeds gemaakt, waarmee het woonoppervlak enorm kan worden uitgebreid. In de schuur zijn de authentieke houten balken en details zichtbaar. Het dak is reeds geïsoleerd met Unidek. Onder deze schuur bevindt zich een unieke gewelfde kelder.

De schuren zijn voor het overige gedeelte in gebruik als opslag.

Separaat op het buitenterrein bevindt zich nog het gerenoveerde bakhuis.

Deze boerderij is een heerlijke plek waar men op eigen terrein kan genieten van rust en ruimte en is zeer geschikt voor dubbele bewoning of mantelzorg. Verder biedt het vele mogelijkheden voor aan huis gebonden beroepen, detailhandel, als atelier of hobbyruimten, en het houden van dieren.

Huisweide:
Rondom de carré is een fantastische, ruime huisweide gelegen. De huisweide is aangeplant met een variëteit aan bomen, waaronder diverse fruitbomen. Er staan verschillende soorten appel- en kweeperenbomen. Het perceel ligt rondom het complex, waardoor u optimale vrijheid en privacy geniet.

Nutsvoorzieningen/instalaties:
Elektriciteit: aanwezig
Wateraansluiting: aanwezig
Gasaansluiting: aanwezig
Riolering: aanwezig
Kozijnen: overwegend kozijnen met dubbele beglazing
Isolatie: (gedeeltelijk) dakisolatie, dubbelglas en spouwmuurisolatie

Energielabel: C
Zonnepanelen: 6 zonnepanelen (2007)
Centrale verwarming: hybride warmtepomp en boiler (Bosch 2023)
Warm watervoorziening: hybride warmtepomp en boiler (Bosch 2023)
Overig: 16 m³ regenwateropslag.

Ligging:
Bingelrade is een charmant dorpje dat bekend staat om zijn landelijke charme en vriendelijke gemeenschap. Hier geniet u van de serene Limburgse natuur, met talloze wandel- en fietsroutes direct voor de deur.

De ligging in Beekdaelen zorgt voor een uitstekende verbinding met nabijgelegen steden zoals Sittard en Heerlen, terwijl u toch kunt genieten van de rust en privacy van het dorpse leven.

Kadastrale gegevens:
Het object is kadastraal bekend als: gemeente Bingelrade, sectie C, nummer 795, groot 0.43.15 ha. (4.315 m²).

Inlichtingen:
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met ons kantoor Aelmans te Voerendaal.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging. Een afspraak hiertoe kunt u maken bij ons kantoor.

Kenmerken

Woonoppervlakte
212
Perceeloppervlakte
4315
Inhoud
1838
Bouwjaar
1900
Overige inpandige ruimte
210
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Grotendeels dubbelglas
Verwarming
Warmtepomp
Warm water
Gasboiler eigendom
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Oppervlakte tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (045 - 575 32 55) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object