Plan bezichtigingBel makelaar

Laag-Schardammerweg 9

Verkocht
Excellent
Schardam
€ 875.000 k.k.
2265
 m²
292
 m²
Woonboerderij
Twee onder een kapwoning

Object omschrijving

Wonen op een landelijke plek, met de Randstad op korte afstand?

In het idyllische dorp Schardam staat deze twee-onder-één-kap stolpboerderij met staartstuk uit 1864. U zult heerlijk wonen op dit prachtig groene perceel dat biologisch is aangeplant. Met maar liefst 28 zonnepanelen is ook zeker gewerkt aan duurzaamheid, dit resulteert in een energielabel B. Met 292 m² woonoppervlakte en nog eens 89 m² vrij in te delen oppervlakte is hier een zee aan ruimte om uw woondromen uit te laten komen. In 2021 is er op het perceel een carport gebouwd zodat uw voertuigen droog geparkeerd kunnen worden. De tuin is een paradijs op zich, met een perfecte balans tussen flora en fauna. Het grootste deel van de tuin is biologisch aangepland waardoor de natuur haar eigen gang kan gaan. Er staat een divers palet aan fruitbomen waaronder meerdere pruimen-, appel- en perenbomen. Heeft u een boot of bent u liefhebber van varen? Er is een mogelijkheid om een eigen aanlegsteiger aan de ringvaart aan te leggen. Met de Ringvaart voor de deur en het IJsselmeer op nog geen kilometer afstand zitten watersport liefhebbers hier goed!

Kom binnen
Het vierkant en het balkenplafond zijn op diverse plaatsen prominent aanwezig, wat perfect past bij de boerderij. Alle woonvertrekken vloeien naadloos in elkaar over waardoor het echt als een thuis voelt. Met maar liefst 292 m² woongenot kunnen we stellen dat alle vertrekken verrassend ruim zijn. Vanuit de speels ingedeelde woonkamer aan de voorzijde kijkt u uit over de Ringvaart. In de woonkamer is een haard waar zich op koude dagen een sfeervol vlammenspel voltrekt. Een fraaie stalen schuifdeur scheidt de woonkamer van de rest van de benedenverdieping af. Lange en gezellige avonden met een goed gezelschap beleeft u in de leefkeuken met openslaande deuren naar de tuin. Ook hier is een sfeervolle houtkachel. Een opvallend detail zijn de kastdeuren van de vaste kast, dit zijn de oorspronkelijke darsdeuren van de stolp. De RVS keuken heeft diverse inbouwapparatuur waaronder een inductie fornuis, vaatwasmachine en een Quooker. Aansluitend is in het staartstuk de schuurruimte van maar liefst 45 m². De woonkamer en leefkeuken worden met elkaar verbonden door een speelse en multifunctionele ruimte met de trapopgang naar de eerste verdieping. Hier sluiten ook de badkamer en werkkamer op aan.
Op de verdieping zijn er naast de grote overloop en tweede badkamer een tweetal slaapkamers en mogelijkheden om extra (slaap)kamers te realiseren. Op de tweede verdieping, is een grote open ruimte, welke nu in gebruik is als bergruimte. Deze ruimte is volledig naar eigen wens in te delen en biedt talloze mogelijkheden. Er is hier zo veel mogelijk! Extra slaapkamers, een werk-/ studeerplek of wat denkt u van een speelparadijs voor de allerkleinste?

Buiten
De tuin is een groene oase, een waar paradijs voor mens en dier. Aan de voorzijde wordt u verwelkomt door drie imposante linde's (monumentaal). De tuin heeft een eigen ''eiland'' waar momenteel schapen lopen. Er is zelfs een kleine wadi in de tuin aanwezig, een plek waar regenwater op natuurlijke wijze wordt gezuiverd en geïnfiltreerd in de ondergrond. In de afgelopen jaren is de tuin aangeplant met mooie biologische beplanting waardoor een heus natuurparadijs is ontstaan. Diverse avontuurlijke ‘slingerpaden’ brengen u naar verscholen plekken in de tuin waar in alle rust van deze heerlijke plek genoten kan worden. De vele fruitbomen, samen met de aanwezige bessenstruiken en de kas, bieden de liefhebber van tuinieren de ruimte om hier eigen groenten, fruit en kruiden te kweken. In 2020 is een nieuw pad met grasbeton aangelegd naar de carport. De carport is in 2020 gebouwd, heeft een mooi natuurlijk groen dak en biedt plaats aan twee auto’s. Aan de achterzijde van het perceel heeft u een prachtig weids uitzicht over de landerijen.

Omgeving
Waar vindt u deze twee-onder-één-kap stolpboerderij? Op slechts 15 autominuten van Hoorn en zeer centraal gelegen ten opzichte van Amsterdam. Schardam zelf is een landelijk gelegen en idyllisch dorp. Op loopafstand is een directe busverbinding naar Amsterdam. U kunt uw dagelijkse boodschappen doen in het naastgelegen Oosthuizen of Avenhorn. Hier vindt u ook kinderopvang en basisonderwijs. Voor waterpret is het IJsselmeer op nog geen kilomter gelegen. Er is een mogelijkheid om aan de overzijde een eigen aanlegsteiger voor het aanmeren van uw boot te maken. Een plek die uitnodigt voor een vaarroute in de prachtige Noord-Hollandse omgeving. Kortom een kans om landelijk te wonen die u absoluut niet mag missen.

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
292
Perceeloppervlakte
2265
Inhoud
1594
Bouwjaar
1864
Extra ruimte
152
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
2
Isolatie
Vloerisolatie, Dubbel glas, Hr glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Garage
Carport
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Inhoud tuin
1748
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object