Plan bezichtigingBel makelaar

Achterste Erm 4

Verkocht
Excellent
Erm
€ 798.000 k.k.
2576
 m²
240
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

GASLOOS LANDELIJK WONEN IN DE NATUUR! DUURZAAM GERENOVEERD EN GEMODERNISEERDE WOONBOERDERIJ MET PRAKTISCH BIJGEBOUW OP 2.576M².



In het buitengebied enigszins verscholen aan een doodlopend slingerend weggetje gelegen vrijstaande Saksische woonboerderij. De in 1875 gebouwde riet gedekte boerderij is door de huidige eigenaren vanaf 2018 nagenoeg volledig opnieuw ge- herbouwd. Enkel de gevels, kapconstructie en de oorspronkelijke deel zijn behouden gebleven. Met behoud van het unieke karakter van weleer in combinatie met het gewenste wooncomfort van heden ten dage en een optimale verduurzaming is tijdens de algehele verbouwing aan ieder detail gedacht. Het idee alleen al, geen gasaansluiting. Landelijk wonen maar niet eenzaam.



Het nieuwe pannen gedekte bijgebouw van ca. 17½x8 meter met onder andere 40 zonnepanelen en wateropvangsysteem van 8m³, de fraai aangelegde tuin met beregeningsinstallatie en het perceel van ruim 2.500m² dragen bij aan het ware buiten leven gevoel. In totaal telt deze woning onder andere een woonkamer, eetkamer, dichte keuken en twee slaapkamers en een luxe badkamer op de begane grond en twee ruime (slaap-)kamers op de verdieping.



Werken aan huis, Bed & Breakfast, slapen en baden op de begane grond of gewoon lekker met het gezin wonen? De mogelijkheden zijn er volop en we nodigen u graag uit om uzelf te overtuigen. En wilt u nog een extra leefruimte? De nog geheel naar eigen inzicht in te vullen deelruimte van 130m² leent zich hier uitstekend voor. De woning zelf is instap klaar, dus vanaf minuut één gasloos en volop en genieten.



OMGEVING

De ligging aan de rand van Esdorp Erm en te midden van landerijen in het idyllische "Achterste Erm" is in één woord geweldig te noemen. Enerzijds in alle rust en anderzijds op geringe afstand van dorpen als Sleen, Dalen, Nieuw Amsterdam en de grotere plaatsen Emmen, Coevorden en Hoogeveen. In de nabijheid van op- en afritten van de N34 en de A37, waardoor de bereikbaarheid uitstekend is.



INDELING

Begane grond: hal, toilet, woonkamer (ca. 32m²) met houtkachel, aangrenzend de eetkamer (ca. 22m²) met houtkachel, dichte keuken v.v. landelijke inbouwkeuken, 2 slaapkamers waarvan de ouderslaapkamer (ca. 19m²) is v.v. een vaste kastenwand, ruime bijkeuken v.v. aansluiting witgoed, badkamer v.v. inloopdouche, wastafel met badmeubel en ligbad, berging met opstelling verwarmingsinstallatie, nog volledig vrij in te vullen voormalig deel van ca. 130m².

Verdieping: overloop met provisieruimte en opstelling WTW-systeem, zeer ruime slaapkamer van ca. 40m² en een bergingsruimte van ca. 25m² die vrij eenvoudig middels het aanbrengen van een dakraam als 4e slaapkamer is te gebruiken.



INFO

- bouwjaar 1875

- vanaf 2018 tot op heden nagenoeg volledig gerenoveerd

- inhoud ca. 1724m³

- woonoppervlakte ca. 240m²

- overige inpandige ruimte ca. 130m² (deel)

- externe bergruimte 64m² (schuur/overkapping/garage)

- kaveloppervlakte 2.576m²

- woongedeelte v.v. vloer-muur- en plafond begane grond v.v. PIR 14 cm (Rc waarde 6,36)

- plafond en schuine wanden slaapkamer verdieping v.v. minerale wol (Rc waarde 2,5)

- nieuw geschroefd dak met nieuw riet (2019)

- eet- en woonkamer v.v. houtkachel

- schuur met o.a. overkapping en garage bestaat uit een stenen borstwering, enkelwandig potdeksel gevels, beschoten zadelkap bedekt met geglazuurde dakpannen

- water opslagtank van 8m³ in de schuur met beregeningsinstallatie v.v. ca. 8 pop-ups

- schuur v.v. 40 zonnepanelen (315Wp per stuk) met optimizers (omvormers per paneel)

- de aanwezige zonnepanelen leveren meer stroom op dan dat er daadwerkelijk verbruikt wordt

- verwarming/warmwater middels luchtwater Nefit warmtepomp (2019)

- reserve boiler 190 liter (Nefit) t.b.v. warmwater voorziening

- ca. 120 liter buffervat t.b.v. vloerverwarming (Bosch 2019)

- volledige beneden etage v.v. vloerverwarming

- Brink/Renovent Warmte Terug Win systeem (2019)

- bouwkundig gekeurd, rapport d.d. 30 augustus 2022

- aanvaarding in overleg



Toelichting meting gebruiksoppervlakte

Onze meetinstructie is gebaseerd op NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerken

Woonoppervlakte
240
Perceeloppervlakte
2576
Inhoud
1724
Bouwjaar
1875
Extra ruimte
130
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Hr glas
Verwarming
Vloerverwarming gedeeltelijk, Warmtepomp, Warmte terugwininstallatie, Houtkachel
Warm water
Elektrische boiler eigendom
Garage
Vrijstaand hout, Carport
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0591-653355) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object