Plan bezichtigingBel makelaar

Oosterdijk 14 E

Verkocht
Excellent
Enkhuizen
€ 475.000 k.k.
17620
 m²
118
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

IN PRIJS VERLAAGD Deze fantastische boerderij ligt werkelijk op een grandioze plek! Alleen de aanblik al vanaf de West-Friese omringdijk, met het IJsselmeer in de rug en vuurtoren De Ven nabij, is dit een nostalgisch plaatje. Midden in het veld staat namelijk aan het einde van een lange oprit deze prachtige grote oude stolpboerderij. Enerzijds omzoomd door hoge bomen en anderzijds en goed stuk grond. Het perceel meet totaal 17.620 m² en biedt daardoor eindeloos veel mogelijkheden. Op het erf heerst rust en ervaar je het ultieme landelijke gevoel. Sterker nog....landelijker dan dit wordt het niet!



De omvang van het geheel en het volume van de stolp, welke een dubbel vierkant heeft, maken dat hier menig droom is te realiseren. En dat gunstig gelegen met voorzieningen dichtbij in historische havenstad Enkhuizen en IJsselmeerdorp Andijk. Het kan niet anders dan dat hier in de toekomst heerlijk in alle rust en op de ruimte ontspannen gewoond en/of gewerkt gaat worden. Helaas is het niet toegestaan om op dit perceel paardenvoorzieningen te realiseren.  



Let wel: het geheel is thans agrarisch bestemd. Dit heeft voor particulieren gevolgen met betrekking tot de financiering. Meer informatie hier omtrent is op te vragen bij ons kantoor.



De boerderij stamt van origine uit 1836 en er is door de jaren heen zichtbaar het één en ander gewijzigd, veranderd en vernieuwd maar eerlijk is eerlijk, het geheel voldoet niet meer aan de wooneisen van nu, er zal een frisse wind doorheen moeten. Bijkomend voordeel is wel dat het geheel naar eigen wens is te verbouwen en in te richten.



In de boerderij een voormalig stalgedeelte en een woongedeelte. Bij binnenkomst stap je linearecta het verleden in, prachtig om te zien hoe tevreden er is geleefd. Het woongedeelte kent alleen een begane grond en is ingericht met een hal, een keuken, een drietal vertrekken waarvan er één is ingericht als woonkamer en twee als slaapkamer, een badkamer met toilet en een stookruimte. Achter het woongedeelte de voormalige stal en van hier kijk je direct naar de rieten kap, want de verdieping is nooit ingericht geweest.



Op het erf nog een oude schuurruimte met verschillende vertrekken en een verdieping maar ook een nog in redelijke staat verkerende grote schuur met een hand te bedienen overheaddeur. Omliggend de gebouwen betonverharding met aansluitend het land/erf.



Word jij enthousiast van dit plaatje en zie jij hier mogelijkheden? We laten je graag alles zien en praten je graag bij tijdens een uitgebreide rondleiding.

Kenmerken

Woonoppervlakte
118
Perceeloppervlakte
17620
Inhoud
2847
Bouwjaar
1836
Extra ruimte
275
Aantal verdiepingen
1
Aantal slaapkamers
2
Isolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Vrij uitzicht, Open ligging, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Kwantes Makelaardij (0228-592244) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Kwantes Makelaardij (0228-592244) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Kwantes Makelaardij (0228-592244) voor meer informatie over dit object