Plan bezichtigingBel makelaar

Oosterdijk 44 E

Verkocht
Excellent
Enkhuizen
€ 525.000 k.k.
5280
 m²
118
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Een unieke kans voor buitenmensen, rustzoekers en liefhebbers van ruimte want de fantastische ligging van dit geheel is absoluut bijzonder! Vrijstaand op een groot perceel van totaal 5.280 m² met weidse vergezichten over het achtergelegen polderlandschap en aan de voorzijde de West-Friese omringdijk met daarop schaapjes en daarachter het IJsselmeer. Het enorme erf wordt op natuurlijke wijze gescheiden door een sloot welke zorg draagt voor een rustige privé beleving en de ‘werkzaamheden’ over de dam. Rondom het huis een ruime oprit, een grote schuur en een op het zuiden gelegen achtertuin. De overige grond is thans ingericht ten behoeve van landbouw werkzaamheden en over de dam staat een enorme kapschuur met gesloten schuurdeel. Deze is middels het bruggetje vanaf het privédeel te bereiken. Uiteraard is het perceel voor vele doeleinden te gebruiken en in te richten. Kortom, hier is menig droom te realiseren.



Charmant en lieflijk van uiterlijk is het huis gebouwd in 1912 en kent her en der nog authentieke details zoals glas-in-lood. Vele jaren is er uitstekend voor de woning gezorgd en is er uitermate netjes en tevreden gewoond. Doch is het wel zo eerlijk om te vermelden dat de indeling en afwerking niet meer geheel van deze tijd is, waarbij het niet ondenkbaar is het hele huis een update te geven, ook qua verduurzaming.



WONING

De woning biedt een prima woonoppervlakte van 118 m² en een inhoud van circa 423 m³ en is ingedeeld met op de begane grond een voorentree, de gang, een gesloten woonkamer, een slaapkamer met inbouwkasten en wastafel, een woonkeuken, de bijkeuken met achterdeur en aansluiting voor de wasmachine, het toilet en de badcel met doucheruimte en wastafel. Op de verdieping de overloop met CV-opstelling, een bergruimte en een tweetal slaapkamers waarvan één met wastafel.



SCHUUR

Van bouwjaar 1972 met een afmeting van circa 12 x 7.40 meter (totaal 88 m²) is dit een perfecte ruimte voor het stallen van de auto’s of te gebruiken voor de klus of hobby. Het dak van de schuur is van asbesthoudend materiaal.



KAPSCHUUR

De kapschuur is gebouwd in 1990, van staal opgetrokken op een gemetselde onderslag en voorzien van betonvloer. De schuur heeft een totaal afmeting van 205 m² waarvan de afgesloten schuurruimte circa 51 m² meet. Verder onder de kap nog maar liefst 153 m² ten behoeve van opslag en machinerie.



MOGELIJKHEDEN

Uiteraard leent dit perceel zich uitstekend voor de hobby en/of werkzaamheden aan huis. Wij kunnen ons ook voorstellen dat dit een prachtige kans is om hobbymatig paarden aan huis te houden. Nuttig te weten is dat voor het realiseren van een paardrijbak een vergunning aangevraagd zal moeten worden bij de gemeente.



BIJZONDERHEDEN

- Oorspronkelijk bouwjaar 1912

- Netjes onderhouden doch gedateerd

- Woonoppervlakte 118 m²

- Perceeloppervlakte totaal 5.280 m²

- Schuurruimte naast huis 88 m²

- Kapschuur 205 m²

- Energielabel F



LIGGING

Daar waar Andijk ‘overloopt’ in Enkhuizen kent de Oosterdijk als het ware een eigen gemeenschap, het is hier erg plezierig wonen! Ideaal aan de ligging is dat de voorzieningen die zowel Andijk, Enkhuizen maar ook Stede-Broec bieden op korte afstand liggen. Ook verkeersader A7 is vlot bereikbaar via de ontsluitingswegen waardoor hoofdstad Amsterdam binnen slechts 45 autominuten te bereiken is.



Wil jij deze toplocatie en de mogelijkheden graag komen bekijken? Je bent van harte welkom voor een uitgebreide rondleiding.

Kenmerken

Woonoppervlakte
118
Perceeloppervlakte
5280
Inhoud
424
Bouwjaar
1912
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Dakisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Gaskachels
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Kwantes Makelaardij (0228-592244) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Kwantes Makelaardij (0228-592244) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Kwantes Makelaardij (0228-592244) voor meer informatie over dit object