Plan bezichtigingBel makelaar

Kempseweg 7 a

Verkocht
Excellent
Boxtel
€ 1.195.000 k.k.
4989
 m²
343
 m²
Woonboerderij
Halfvrijstaande woning

Object omschrijving

Wat een parel is dit! Romantiek, landelijk en modern zijn de kernwoorden van deze woonboerderij. Maar denk ook aan licht, ruimtelijk én buitenleven. Deze halfvrijstaande woonboerderij biedt alle luxe en comfort die een mens zich maar kan wensen. Op een riant perceel van maar liefst 4989 m2, gelegen in gemeente Boxtel, op steenworp afstand van natuurgebied De Kampina en met de Beerze die achter de tuin stroomt.



Algemene informatie

- Het betreft een gemeentelijk monument.

- De boerderij uit ca. 1800 is gesplitst en het voormalige stalgedeelte is geheel verbouwd. Bij deze verbouwing zijn zoveel mogelijk de sfeervolle authentieke elementen bewaard gebleven. Door het hele huis komen de fraaie authentieke eiken balken in het zicht in diverse ruimtes.

- In 2005 is het gehele dak riet gedekt.

- Het hout aan de buitenkant is geschilderd in 2020 met jaarlijkse inspectie van schilder.

- De achtergevel is lichtgrijs met donkergrijs gepleisterd in 2021.

- Alle ruimtes hebben centrale verwarming.

- Dak- en muurisolatie aanwezig en grotendeels voorzien van dubbel glas.

- Aparte zelfstandige woonruimte in bijgebouw.



Omgeving

- Boxtel heeft een gezellig centrum met alle voorzieningen die nodig zijn, zoals restaurants, winkels, speciaalzaken en een leuk uitgaansgebied rondom de markt.

- Boxtel heeft een NS-station.

- Nabij A2 richting Eindhoven en ’s-Hertogenbosch.

- In het buitengebied zijn veel wandel-, fiets- en ruiterpaden.



Indeling

Begane grond

Entree via voordeur in een halletje met terracotta rode estrikken tegelvloer. In de hal zijn een meterkast (met glasvezelaansluiting) en een voorraadkast.

Vanuit de hal bieden dubbele paneeldeuren met glas toegang tot de bijzondere, geheel open woonruimte. Meteen valt de imposante vide in combinatie met de oorspronkelijke balkenconstructie op.

Rechts bevindt zich de living met aan weerszijde raampartijen die voor veel licht zorgen. Het houten balkenplafond is wit geschilderd. In het midden van de muur is de grote, gezellige open haard met een schouw. De woonkamer heeft openslaande glazen deuren naar het tuinterras.

Links in de woonruimte is een deur naar een zijkamer, welke bijvoorbeeld als studeer- of werkkamer gebruikt kan worden. In deze kamer is een groot raam met zicht op de tuin en ligt een rode plavuizen vloer.

Rechts is een deur naar de tweede werkkamer, waar een vaste trap is naar een slaapkamer op de eerste verdieping.

Tegenover de entreehal is een achterportaal naar de achterkant van het huis. Hier bevinden zich een apart toilet en de garderobe.

Vanuit de entreehal is links toegang middels dubbele glazen paneeldeuren tot de riante woonkeuken. Ook hier een wit geschilderd houten balkenplafond, openslaande glazen deuren naar buiten aan de achterkant van het huis, en een imposante oude balk van de oorspronkelijke constructie. De keuken is L-vormig en heeft een eiland waar de gootsteen zich bevindt. De keukenkastjes zijn groengrijs gelakt. Prachtige komposiet donkere keukenbladen en een Falcon 6-pits gasfornuis met twee ovens, een grill en een warmhoudlade, afzuigkap, vaatwasser en een koelkast maken de keuken compleet. Er is voldoende ruimte voor een grote eettafel.

Vanuit de keuken is toegang tot de bijkeuken met aansluitingen voor wasmachine en droger. Hier bevindt zich tevens de opstelling van de c.v.-ketel (Valliant, 2008).





Eerste verdieping

Vanuit de woonkamer is een open vaste trap naar de vide. De gehele eerste verdieping is voorzien van een houten whitewash vloer. Alle ruimtes zijn licht geschilderd en waar aanwezig is de oorspronkelijke houten balkenconstructie zichtbaar gelaten. Alle slaapkamers hebben ruw stucwerk, meestal wit geschilderd.

Op de vide is toegang tot een grote badkamer met licht crème getrommeld marmeren tegels en elektrische vloerverwarming. Een riant bad, inloopdouche, twee aparte wastafels en toilet. De kastjes zijn van blauwgrijs gelakt hout in landelijke stijl.

Naast deze badkamer ligt een slaapkamer van ruim 16 m2 met inbouwkasten op maat, spotjes en een speelse raamverdeling. Bij deze slaapkamer is een aparte overloop met een trap naar een extra slaapkamer op de zolder.

Aan de andere kant van de vide bevindt zich de master bedroom van bijna 17 m2. Gedeeltelijk met een schuin plafond en een speels halfrond raam. In afwijking tot de rest van de verdieping, heeft deze slaapkamer een crèmekleurige vloerbedekking.

Naastgelegen is een inloop kastenkamer met veel op maat gemaakte kasten. In deze ruimte bevindt zich de opgang naar de bergzolder.

Via een eigen opgang, een trap van beneden, in de werkkamer, is de derde slaapkamer te bereiken.



Zolder

Op de zolder zijn twee aparte ruimtes, welke allebei met een separate vaste trap zijn te bereiken. Het dak is geïsoleerd.

De ene ruimte is momenteel ingericht als slaapkamer, heeft een houten whitewash vloer, inbouwkastje en spotjes. Het plafond loopt in punt tot de nok.

De andere ruimte is een ruime bergzolder.

Kenmerken

Woonoppervlakte
343
Perceeloppervlakte
4989
Inhoud
1442
Bouwjaar
1800
Extra ruimte
37
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Grotendeels dubbelglas
Verwarming
Cv ketel, Open haard, Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Beschutte ligging, Open ligging, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
4785
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Lelieveld Makelaardij () voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lelieveld Makelaardij (0499-577400) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lelieveld Makelaardij (0499-577400) voor meer informatie over dit object