Plan bezichtigingBel makelaar

Oudelandsdijkje 8

Beschikbaar
Excellent
WEST-GRAFTDIJK
€ 1.275.000 k.k.
6260
 m²
194
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Een juweel van een woning met paardenfaciliteiten op een unieke locatie in de Eilandspolder!
 
 Ontdek uw droomwoning in de prachtige Eilandspolder! Deze vrijstaande semi-bungalow is een waar juweel, volledig gerenoveerd van 2021 tot 2023, met alle moderne voorzieningen en de perfecte balans tussen comfortabel (duurzaam) wonen en de charme van het buitenleven. Tijdens de recente renovatie, is de woning onder andere vergroot met een riante uitbouw en grote dakkapel (over de gehele verdieping) en zijn werkelijk alle vertrekken aangepakt. Staat levensloopbestendig wonen op uw wensenlijst? Check! Er is een ruime slaapkamer en luxe badkamer op de begane grond aanwezig. De verdieping telt in totaal drie ruime slaapkamers en een tweede badkamer. Naast de vrijstaande woning is er de dubbele garage van maar liefst 65 m², een paddock, een loopstal, 2 boxen van ca. 3 x 3 meter, een gedraineerde rijbak met een afmeting van 20 x 40 meter. Voor de liefhebbers van het buitenleven is er de schitterend aangelegde bloementuin met een fraaie tuinkamer (2022). Heerlijk genieten van de rust op deze buitengewone plek, doet u in de zonnige tuin met verschillende terrassen en zitjes. De tuin is volledig omsloten door volwassen groen waardoor u hier optimale privacy heeft. Heeft u zin in rust? Dan begint een wandeling of fietstocht in de natuur letterlijk voor de deur. Uw eigen aanlegsteiger geeft toegang tot de Schermer Ringvaart en staat garant voor vele kilometers vaarplezier met de sloep door het mooie Noord-Hollandse landschap. 
 
 Kom binnen
 Op de begane grond vindt u de ruime woonkeuken met aan twee zijden, een schuifpui naar de riante vlonder terrassen. Hierdoor wordt het buitenleven echt met binnen verbonden. Omdat de woning wat hoger licht dan de rest van het perceel heeft u vanaf hier ook een prachtig uitzicht over uw perceel. De keuken met riant eiland is van alle kookgemakken voorzien. Op de begane grond vloer ligt een sfeervolle pvc vloer met klassieke bies, dit geeft extra sfeer aan de woonvertrekken. Centraal aan de achterzijde is de woning vergroot met een mooie uitbouw, hier is een fijne zithoek gecreëerd. Aan de voorzijde van de woning is een tweede ruime zithoek. Via de hal is de slaapkamer, badkamer en kledingkamer (met de wasmachine-/drogeropstelling) te bereiken. In de hal is ook de garderobe-nis en de toegang tot de toiletruimte. Op de verdieping zijn in totaal drie ruime slaapkamers, de tweede badkamer en de technische ruimte met de CV-ketel. Vanuit alle slaapkamers en de badkamer kijkt u prachtig uit over de Eilandspolder. De ruime overloop geeft nog genoeg ruimte om een werk-/studeerplek te creëren.
 
 Renovatie
 In afgelopen jaren 2021-2023 is de woning volledig gerenoveerd. Zo heeft de woning niet alleen aan de buitenzijde maar ook aan de binnenzijde een waanzinnige metamorfose ondergaan. Buitenom is de woning compleet voorzien van wit stucwerk, zijn er kozijnen vervangen, is overal dubbel glas geplaatst. Het woonoppervlakte is vergroot door de uitbouw aan de achterzijde en de ca. 13 meter brede dakkapel op de verdieping. De woning is van binnen compleet gestript en helemaal vernieuwbouwd met een hotel chique uitstraling. U ervaart hier een gevoel van luxe en weldaad! Met het oog op duurzaamheid zijn er 26 zonnepanelen geplaatst (huur), is de CV-ketel vernieuwd, in November 2023 wordt er nog een warmtepomp geplaatst. De tuin met de tuinkamer is grotendeels opnieuw aangelegd met bijzonder fraaie beplanting, gazon en de beschoeiing is rondom vervangen.
 
 Buiten
 Geniet van de prachtige bloementuin, die volledig nieuw is aangelegd en zorgvuldig onderhouden wordt. De riante tuinkamer met veel glas, is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuur, ongeacht het weer, het hele jaar door. In de tuin staat ook een fraai palet aan diverse fruitbomen, uw eigen groenten en kruiden kunt u kweken in de kas. Naast de woning staat de dubbele garage van 65 m² met dubbele elektrische toegangsdeur. Wat deze woning extra bijzonder maakt, zijn de paardenfaciliteiten. Uw eigen gedraineerde rijbak van 20x40 meter biedt volop ruimte voor paardrijplezier. Er is ook een schuilstal met twee boxen aanwezig. De woning is omgeven door groen en biedt directe toegang tot mooie uitrijmogelijkheden in de omgeving. Aan de zijkant van het perceel heeft u een boothuis tot uw beschikking, hier legt u eenvoudig uw sloep(je) neer en vaart u direct de Eilandspolder is, een unicum!
 
 
 Omgeving
 De locatie van deze woning is werkelijk uniek. Gelegen in de betoverende Eilandspolder, omringd door weelderige natuur, rust en ruimte. Hier vindt u een oase van sereniteit en privacy, ver weg van de drukte van de stad, terwijl u toch binnen handbereik bent van voorzieningen in het de dorpskern en de stad, Alkmaar. Het erf ligt aan een rustige maar goed bereikbare dijk. Het mooie is dat deze locatie overal tussenin ligt en het vertier vlakbij is. U heeft de gezelligheid van de grote steden zoals Alkmaar, Amsterdam, Purmerend en Hoorn binnen handbereik. De winkels voor uw dagelijkse boodschappen liggen op korte afstand. Ook zijn de voorzieningen zoals basisonderwijs en sportfaciliteiten dichtbij. Wacht niet langer om uw droom van het buitenleven waar te maken. Deze woning heeft alles wat u nodig heeft voor comfortabel (duurzaam) en ontspannen wonen in een prachtige omgeving. Wij laten u deze unieke plek graag zien tijdens een bezichtiging en ervaar zelf de magie van deze fraaie woning in de Eilandspolder.
 
 Paardenfaciliteiten
 Paardenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, er zijn twee boxen aanwezig met een formaat van ca. 3 x 3 meter, een loopstal, een gedraineerde rijbak van 20 x 40 meter en een paddock. Volop mogelijkheden om uw paarden een goed onderkomen te bieden. Aansluitend aan de paardenboxen is de dubbele garage. Met een oppervlakte van ca. 65 m² is hier genoeg ruimte om meerdere auto's te parkeren. De garage is toegankelijk via elektrische overhead deuren.
 
 Perceeloppervlakte: 6.260 m²
 Inhoud: 720 m³
 Woonoppervlakte: 194 m²
 
 Dubbele garage: 65 m²
 Overkapping met berging: 12 m²
 Schuilstal met 2 boxen: 10 m²
 
 Bouwjaar: 1983
 Renovatiejaar: 2021-2023
 
 Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
194
Perceeloppervlakte
6260
Inhoud
720
Bouwjaar
1969
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Volledig geisoleerd
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Warmtepomp, Pelletkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
2
Rijbaan
Buiten
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object