Plan bezichtigingBel makelaar

Hoogegeest 51

Beschikbaar
Excellent
Akersloot
€ 3.200.000 k.k.
29170
 m²
506
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Luxe, elegantie en ambacht komen hier samen..
Stolpen architect Maarten Koning heeft hier misschien wel een van de mooiste boerderijen in Noord-Holland verbouwd. Alles is tot in de puntjes afgewerkt zowel in styling als in ambacht! Met de ligging aan een serene weg in een lommerrijke omgeving, biedt deze stolp ultieme rust. De prachtige onder architectuur aangelegde tuin zorgt voor pure ontspanning.

Kom binnen
Een sfeervol binnenkomen in een blauw met witte hal. U voelt het meteen, deze boerderij is met klasse en gevoel voor stijl gebouwd. Oorspronkelijk bouwjaar is 1884, maar in het jaar 2000 is de boerderij volledig herbouwd met respect voor de authentieke details. Vervolgens is in 2020 de boerderij verbouwd door Maarten Koning. Aan de voorkant van de woning bevindt zich de herenkamer met bedstee, het kantoor, de opkamer en de toegang naar de wijnkelder.
De woonkamer is stijlvol, licht, hoog en comfortabel. Er is goed nagedacht over de indeling van de ruimte. Het klopt allemaal. De prachtige keuken, de tv-hoek met op maat gemaakte kasten en de eettafel met zicht naar buiten. De charmante wenteltrap in de ruimte is de kortste route naar de badkamer en de master bedroom. Vanuit de hal is een tweede trap naar de verdieping. Hier treft u totaal vijf (slaap)kamers en twee badkamers. Het houtwerk, de doorkijkjes, de trap, u weet niet waar u kijken moet! Via een ronde trap komt u op de tweede verdieping. Oftewel de wellness met nautische uitstraling. Voorzien van een sauna, een riante douche, een bad en een kleine pantry met koelkast. De vloer is afgewerkt met houten dekdelen. De aangebouwde garage voorzien van elektrische deur is ideaal om de auto binnen te zetten. Onder de garage is een heuse homegym gerealiseerd. Met spiegelwand, zachte vloer en de nodige apparaten kan hier flink gezweet worden.

Buiten
De onder architectuur aangelegde tuin en het terras zijn een genot voor het oog. Zorgvuldig gekozen bloemen, struiken en bomen kleuren tot een levendige samenhang. Een wandeling in uw eigen tuin is niet ondenkbaar. Onder de overkapping bij de vijver is de ultieme plek om te genieten van dat wat u heeft! Daarnaast nog een kas, een moestuin en maar liefst 2,6 hectare weiland. Nu met schapen, zij willen hier graag blijven!
Een riant bijgebouw met verdieping en een kapberg kunnen niet ontbreken bij deze boerderij. Interessant hier is het extra huisnummer. Erfdelen met twee gezinnen of generaties behoort hier tot de mogelijkheden. Een b&b beginnen of een bedrijf aan huis, het kan allemaal.

Locatie
Akersloot is een mooi dorp omgeven door groene weilanden, schilderachtige polders en de prachtige waterwegen van de regio. Het dorp heeft een charmante en landelijke sfeer, de ideale bestemming voor rustzoekers en liefhebbers van de natuur. Het historische karakter van Akersloot is nog steeds zichtbaar in de charmante straatjes en oude gebouwen, zoals de karakteristieke kerk en de traditionele boerderijen, waaronder deze stolp.
Voor natuurliefhebbers biedt Akersloot een overvloed aan wandel- en fietspaden die u door het prachtige landschap van de regio leiden. Het dorp kent verschillende gezellige restaurants en cafés.
Akersloot ligt op korte afstand (15 auto-minuten) van de binnenstad van Alkmaar. Een bruisende stad met de traditionele kaasmarkt en levendige winkelstraten. Binnen 15 minuten ligt u op het strand van Castricum of Egmond.
Dankzij de goede ligging ten opzichte van de A9 bent u binnen 30 minuten op de ring van Amsterdam.

Perceeloppervlakte: 29.170 m²
Inhoud 2.172 m³
Woonoppervlakte: 507 m²
Bijgebouw: ca. 350 m²
Bouwjaar: Oorspronkelijk 1884, maar is 2000 volledig herbouwd
Energielabel: B

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
506
Perceeloppervlakte
29170
Inhoud
2172
Bouwjaar
1884
Extra ruimte
80
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Garage
Aangebouwd steen, Souterrain
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Beschutte ligging, Open ligging, Aan vaarwater, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object