Plan bezichtigingBel makelaar

Rarenderstraat 62

Verkocht
Excellent
Vaals
€ 645.000 k.k.
3670
 m²
150
 m²
Woonboerderij
Twee onder een kapwoning

Object omschrijving

Subliem in het buitengebied van Vaals gelegen met prachtige vergezichten rondom, bieden wij deze
halfvrijstaande authentieke vakwerkwoning aan met modern comfort, instapklaar uitgevoerd en ook nog eens goed verduurzaamd!

De woning is omstreeks 1850 gebouwd samen met de naastgelegen woning en in 2005 afgesplitst en verbouwd
tot volwaardig woonhuis met het oog op authenticiteit, duurzaamheid en comfort.
Het woonhuis is gelegen op een royaal perceel van3.670 m² en beschikt over een fijne garage, diverse bergingen en een fraaie tuin rondom midden in het prachtige Heuvelland en in een oase van rust en stilte.

Algemeen:
Bouwjaar: 1850/ 2005
Inhoud: 525 m³
Gebruiksoppervlakte wonen:150 m²
Overige inpandige ruimte: 7 m²
Gebouwgebonden buitenruimte: 17 m²
Gebruiksoppervlakte externe bergruimte: 50 m²
Perceeloppervlakte: 3.670 m²
Aanvaarding: in overleg / december 2022 - januari 2023

Voorzieningen:
Elektriciteit: aanwezig
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
TV aansluiting: aanwezig

Kozijnen: combinatie van kunststof kozijnen en houten kozijnen.

Isolatie:
Vloerisolatie (grotendeels), dakisolatie (combinatie van sandwichplaten en woldekens).
Spouwmuurisolatie (grotendeels) en isolerende beglazing. (m.u.v. 2 ramen)
PV panelen: 14 panelen
Verwarmingssysteem: centrale verwarming met radiatoren en grotendeels vloerverwarming op de begane grond.
Warmwatervoorziening: via combi-ketel (Remeha HR, bouwjaar 2020 in eigendom)


Indeling:

Souterrain:
Provisiekelder te bereiken via de tussenhal.

Begane grond:
Entree / hal afgewerkt met hardstenenvloer en toegang tot het gastentoilet, de verdiepingstrap, garderobe met meterkast alsmede de leefruimten. Op de begane grond is er een slaapkamer gerealiseerd die multifunctioneel te gebruiken is als hobbyruimte of kantoorruimte. Aansluitend is de 1e badkamer te vinden die is voorzien van een inloopdouche en een praktische schuifdeur. Vanuit een tussenhal voorzien met aansluitingen voor wasapparatuur, is de achtertuin bereikbaar. Hier is ook de keldertrap te vinden. Door de aparte ingang leent de slaapkamer zich ook uitermate goed voor aan huis gebonden beroepen.

Het woongedeelte van de woning bevindt zich aan de rechterzijde en kent een optimale lichtinval door de dubbele tuindeuren aan de achterzijde. Aan de voorzijde kan men genieten van een magnifiek uitzicht.
De woonkamer met open keuken is afgewerkt met een hardstenen vloer voorzien van vloerverwarming en strakke afgewerkte wanden en plafonds.
De moderne houtkachel zorgt voor extra sfeer en warmte alsmede voor lage stookkosten. Deze kachel is in de koop inbegrepen incl. een ruime voorraad stookhout gekloofd en gedroogd!

De luxe open keuken is in hoekopstelling geplaatst met een werkeiland dat eventueel ook kan functioneren als kookeiland (aansluitingen aanwezig). De keuken is afgewerkt met een natuurstenen werkblad en uitgerust met een spoelbak met uitlekbakje, koelkast, combi-oven, inductiekookplaat met moderne afzuiging en een vaatwasser (voorbereiding plaatsing diepvries eveneens aanwezig).

Via de keukenruimte is tuincontact mogelijk en is de fraaie eiken overkapping bereikbaar, deze is voorzien van een hardglazen dak en authentieke pen en gatverbinding.

1e verdieping:
Via de overloop met bergruimte zijn 3 slaapkamers bereikbaar alsmede de luxe badkamer. De badkamer is uitgerust met ligbad met whirlpool functie, grote douche met zitje, toilet en wastafel met badmeubel.
De ouderslaapkamer is gesitueerd aan de achterzijde en voorzien van een opengewerkt plafond, keurig en strak afgewerkt, voorzien van maatwerk kastenwand en door de plaatsing van grote dakkapel geniet men hier van het mooiste uitzicht en een prachtige zonopkomst!

Garage en bijgebouwen:
Los van de woning is een fijne garage gelegen voorzien van water en elektriciteit, handige vliering en ingedeeld in een werkplaatsje en garage, Voor tuingereedschap is er een aparte ruimte aanwezig evenals voor de fietsen.

Tuin:
Deze woning is op een ruim en landelijk perceel gelegen van ca. 3670 m² verdeeld in een mooie siertuin met strak gazon en diverse terrassen maar ook in een weiland / boomgaard. Ideaal dus voor de kleindier liefhebber!
De boomgaard is aangeplant met kersen, appels, pruimen en uiteraard de walnoot.
De tuin is tevens voorzien van een gezamenlijke robotmaaier (inbegrepen in de prijs) die het onderhoud voor zijn rekening neemt van de tuin van de buren en de tuin van deze woning. Ook is er een gezamenlijk beregeningssysteem aangelegd.

De gronden rond dit perceel zijn grotendeels aangemerkt als natuurgronden en worden begraast door de imposante schotse hooglanders.


Ligging:
Raren (Limburgs: Roare) is een karakteristieke buurtschap ten westen van Vaals. Het buurtschap met
circa 70 boerderijen en huizen ligt aan de Rarenderstraat, de Meelenbroekerweg en de Lange Bosweg.
De naam is afgeleid van 'rade', een ontgonnen gebied. Raren is gedeeltelijk een beschermd dorpsgezicht en kenmerkt zich dan ook door oude vakwerkhuizen, deels uit de 16e en 17e eeuw. Ten oosten van Raren ligt Kasteel Vaalsbroek met een landschapspark en een eigen watermolen, de Vaalsbroekermolen. In de nabijheid van het buurtschap ontspringen verschillende bronnen die de Zieversbeek voeden. Aan de westkant van het buurtschap stijgt de weg naar het Vijlenerbos. Steden zoals Maastricht, Heerlen en Aken zijn op strategische afstand gelegen. Kortom, ontzorgen en tot rust komen in het buitengebied van Vaals.


Inlichtingen:
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen ons kantoor te Margraten, bereikbaar op telefoonnummer: 043 30 30 117.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven.

Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging.

Kenmerken

Woonoppervlakte
150
Perceeloppervlakte
3670
Inhoud
525
Bouwjaar
1850
Extra ruimte
7
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Houtkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Ligging
Aan bosrand, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (043 - 303 01 17) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object