Plan bezichtigingBel makelaar

Bergstraat 106

Verkocht
Excellent
Sweikhuizen
€ 438.000 k.k.
7710
 m²
251
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Wegens de vele aanvragen en grote animo voor deze woning, zijn de eerste bezichtigingsrondes al volledig vol en kunnen er op dit moment helaas geen bezichtigingen meer worden ingepland. Stuur uw gegevens per e-mail en wij zullen u op de reservelijst plaatsen. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Due to the many requests and great enthusiasm for this property, the first viewing rounds are already full, and unfortunately no more viewings can be scheduled at the moment. Send your details by e-mail and we will put your contacts on the reserve list. We apologize for any inconvenience.


Gelegen in het pittoreske Sweikhuizen bieden wij deze te renoveren vrijstaande woning aan met serre en garage gelegen op een fenomenaal perceel van ruim 7.700 m² met eigen bos en natuurlijke bron.
Dit eigen bos is vroeger zelfs in gebruik geweest als openluchttheater. Mede door de beschutte ligging en de volwassen bomen zoals majestueuze eiken en beuken, een bijzonder plekje natuur en dat in uw eigen achtertuin!

Deze woning dient grondig gerenoveerd te worden waardoor er volop mogelijkheden zijn om de woning naar eigen smaak af te werken, in te delen en verder te verduurzamen.

Algemeen:
Bouwjaar: 1967
Inhoud: 1.175 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 251 m²
Overige inpandige ruimte: 63 m²
Gebouw gebonden buitenruimte: 29 m²
Perceeloppervlakte: 7.710 m²
Aanvaarding: in overleg
Projectnotaris: Moonen notarissen te Sittard

Voorzieningen:
Elektriciteit: uitgebreide groepenkast aanwezig
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
TV aansluiting: via kabel
Kozijnen: houten en kunststof kozijnen
Isolatie: deels dakisolatie, tussenvloer geïsoleerd en grotendeels dubbele beglazing

Installaties:
Centrale verwarming: cv combiketel, Nefit HR (eigendom / bouwjaar 2002)
Warm water voorziening: middels cv. installatie

Indeling:

• Begane grond
De riante hal met meterkast, toiletruimte en garderobe biedt toegang aan de leefruimten en middels een bordestrap tot de 1e verdieping.

De L-vormige woonkamer is ruim van opzet en is aan de voorzijde van de woning gelegen. Via de woonkamer is tevens de lichte aangebouwde serre bereikbaar met optimaal tuincontact. Aansluitend aan de hal en de serre is de gesloten woonkeuken (thans geen inbouwkeuken aanwezig) gelegen met schouwpartij en eveneens met tuincontact en zicht op de fraaie achtertuin en het eigen bos.
Direct aan de keukenruimte is de bijkeuken gelegen met cv-opstelling, aansluitingen voor witgoed apparatuur en een eenvoudige doucheruimte. Ideaal om wederom in te richten als 2e badkamer voor de sporters onder ons of na een dagje werken in de tuin. De verlengde garage (geschikt voor 2 voertuigen) is eveneens inpandig te bereiken en voorzien van verwarming, opengewerkt plafond en een kantelpoort.

• 1e verdieping
Via de speelse overloop zijn 5 goed geproportioneerde slaapkamers te bereiken alsmede een doucheruimte (casco) ook ideaal om samen te voegen met de naastgelegen badkamer of om als aparte toiletruimte in te richten. De badkamer is eenvoudig uitgevoerd en voorzien van een ligbad, wastafel en een toilet. Van de 5 slaapkamers hebben 2 slaapkamers bovendien toegang tot het balkon gelegen aan de zijkant van de woning en beschikt de ouderslaapkamer over een opengewerkt plafond en een grote inloopkast.

• 2e verdieping
Vanuit een slaapkamer is middels een vlizotrap de bergzolder bereikbaar.

Tuin:
Deze woning beschikt over ruime parkeergelegenheid op de lange oprit. Aan de linkerzijde van de woning is een doorgang gecreëerd naar de achtertuin en het bos. Dit eigen bos is vroeger zelfs in gebruik geweest als openluchttheater. Mede door de beschutte ligging, de eigen natuurlijke bron en de volwassen bomen zoals eiken en beuken is hier sprake van een bijzonder plekje natuur en dat in uw eigen achtertuin!

Ligging:
Wonen in Sweikhuizen is buiten wonen in de natuur en genieten van het beste wat dit idyllische kerkdorpje te bieden heeft. Onderaan de berg liggen de grote visvijvers van de Driepoel en Brasserie De Biesenhof, ooit een landgoed van de Commanderij Alden Biesen in Bilzen. Langs de meanderende Geleenbeek kun je dan richting Gasterij Kasteel Terborgh wandelen of net de andere kant uit naar Brasserie Abshoven in de voormalige kloosterkerk. Iets hoger naar boven op de Bergstraat wandel je via een smal voetpad achterom naar het Stammenderbos en aan de andere kant loop je via de Kerkstraat zo richting het Danikenbos. Bij de kerk liggen de terrassen van bruincafé Boyens (In de Zwaan) en Caffée Meels, en bakker Björn van Brood op de Plank bakt van donderdag tot en met zondag het heerlijkste speltbrood, vijgen/dadelbrood of vlaai met de lekkerste pruim van Limburg, de Sjweikeser Rèngeloat. Boven aan de Bergstraat haal je heerlijk schepijs bij de IJspoort en geniet men van de ernaast in de wei lopende alpaca’s. Of je gaat er tegenover wat drinken op het terras van Gasterie de Bokkeryer met uitzicht op het Stammenderbos.
Sweikhuizen, het Geleenbeekdal en het plateau van Doenrade zijn geliefde wandel- en fietsgebieden met formidabele vergezichten over het mooie Limburgse landschap. En met de uitvalswegen naar Maastricht, Sittard, Eindhoven, Heerlen en Aken in de buurt is de stad nooit ver weg.

Inlichtingen:
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met ons kantoor te Margraten, bereikbaar op telefoonnummer: 043 30 30 117.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging.

Kenmerken

Woonoppervlakte
251
Perceeloppervlakte
7710
Inhoud
1175
Bouwjaar
1967
Extra ruimte
63
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Dakisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Open haard
Warm water
Cv ketel
Garage
Aangebouwd steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan bosrand, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (043 - 303 01 17) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object