Plan bezichtigingBel makelaar

Kleingouw 179

Verkocht
Excellent
Andijk
€ 475.000 k.k.
690
 m²
147
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Dit fraaie en karakteristieke huis is gelegen op een prachtige plek aan de lint nabij het IJsselmeer. Het huis ademt een vriendelijke sfeer en huislijkheid en biedt maar liefst 147 m² praktisch ingedeelde woonoppervlakte. Buiten een grote tuin om van het buitenleven te genieten en binnen op de parterre een riante living met een gezellige open keuken, een bijkeuken en een (slaap)kamer. Op de eerste verdieping drie prima slaapkamers en een enorme overloop waar eventueel nog een extra kamer te realiseren is. Een geweldig huis met originele elementen waar wonen, buiten leven en (thuis)werken perfect te combineren is.

 

 WONING

 Het huis is de afgelopen jaren opgefrist en gemoderniseerd waarbij er prachtige originele elementen bewaard zijn gebleven. Dit begint al bij de voordeur….prachtig glas-in-lood in het kozijn. Daarachter een tochtportaal met meterkast en brievenbus, een originele granitovloer en in de tussendeur tevens verfijnd glaswerk. De living in L-vorm is groot, licht, heeft een sfeervol balkenplafond, een erker en een landelijke open keuken voorzien van alle gemakken met schuifpui naar het terras. Vanuit de keuken zijn bereikbaar de kelderruimte en de heerlijk ruime bijkeuken met antraciet plavuizen vloer, aansluitingen voor het witgoed, stookruimte, het toilet en de achterdeur. De extra kamer op de parterre, vanuit de hal bereikbaar, heeft ook glas-in-lood, er zijn inbouwkasten en het is ruim genoeg om in te richten als slaapkamer of werkkamer.

 

 Op de verdieping een drietal prima slaapkamers en een badkamer voorzien van granitovloer, inloopdouche, tweede toilet en wastafelmeubel. De enorme overloop is voorzien van balkenplafond en loopdeur naar het platte dak. Het is groot genoeg om hier desgewenst nog een extra kamer te realiseren. Of richt je de overloop liever in voor andere doeleinden? Mogelijkheden genoeg in deze ruimte.

 

 BUITEN

 Aan drie zijden rond het huis de zonnige en enorm ruime tuin. Belangrijk om te weten is dat er op dit moment achter de woning een viertal nieuwe woningen bijna zijn afgebouwd. Deze woningen zullen na het gereed komen toegang krijgen via een nog te realiseren openbare weg. Medio begin 2022 zal dit geschieden en deze weg zal langs één zijde van de woning lopen. De woning zelf zal aansluiting krijgen op het dan nog te realiseren trottoir. In de fotoreeks is de eerste foto een impressie als eerste indruk van de te realiseren situatie.

 

 Op het perceel is thans geen externe bergruimte aanwezig. Volgens de laatste bouwvoorschriften is het mogelijk om een schuur/garage met eigen oprit te realiseren op de achterzijde van het erf. 

 

 De aangegeven meters van de kavelgrootte zijn een indicatie van de nog door het kadaster uit te meten exacte maatvoering. Zo zal na kadastrale meting het perceel circa 550 m² bedragen. Het voorste stuk van de voortuin is erfpacht en was oorspronkelijk 270 m². Na aanleg van de nieuwe weg en kadastraal uitmeten zal deze kavel circa 140 m² bedragen. Op de datum van de overdracht zal er een voorlopige kadastrale grens bepaald zijn.

 

 BIJZONDERHEDEN

 - Bouwjaar 1928

 - Opgefrist 2018/2019

 - Elektra vernieuwd

 - Strak stucwerk

 - Gevels gestraald en gevoegd

 - CV ketel 2018

 - PVC vloeren

 

 LIGGING

 Andijk is gelegen aan het prachtige IJsselmeer en strekt zich van Wervershoof tot Enkhuizen. Daarmee is Andijk één van de langste lintdorpen van Nederland. Het huis ligt heel ideaal tussen de dorpskernen van Andijk en Wervershoof wat ervoor zorgt dat er meer dan voldoende voorzieningen in de omgeving te vinden zijn. Omliggende havensteden Medemblik en Enkhuizen dragen zorg voor extra gezelligheid en vertier maar ook niet te vergeten Bovenkarspel alwaar een groot winkelcentrum en een treinstation. Kortom, Andijk is een fijne thuisbasis om goed te wonen, te werken en te recreëren.

 

 Andijk is door de vernieuwde N307 goed bereikbaar en zijn Amsterdam en Alkmaar goed en vlot te bereiken.

 

 U laat deze kans toch niet voorbij gaan?

Kenmerken

Woonoppervlakte
147
Perceeloppervlakte
690
Inhoud
486
Bouwjaar
1928
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Ligging
In centrum
Inhoud tuin
176
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Kwantes Makelaardij (0228-592244) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Kwantes Makelaardij (0228-592244) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Kwantes Makelaardij (0228-592244) voor meer informatie over dit object