Plan bezichtigingBel makelaar

Westfriesedijk 3

Beschikbaar
Excellent
Aartswoud
€ 895.000 k.k.
4922
 m²
295
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

In het pittoreske Aartswoud staat deze prachtige stolpboerderij omgeven door groen. De boerderij is in 1905 gebouwd en in 1992 verbouwd. Door de jaren heen is de boerderij meegegaan in de tijd, er is dubbel glas, vloerverwarming en er is geïsoleerd. We vertellen u graag meer over de boerderij, waar de huidige eigenaren met pijn in hun hart vertrekken, wetende dat zij iets bijzonders achterlaten..

Kom binnen
Wanneer u binnenkomt wordt u gelijk begroet door een warme en authentieke sfeer. In tegenstelling tot de meeste stolpboerderijen, is deze tuingericht in plaats van straatgericht, wat zorgt voor privacy en zicht op de prachtige tuin. De charme van de woning wordt versterkt door het rieten dak, in de zomer blijft het er redelijk koel en in de winter blijft de warmte binnen.
De huidige eigenaren hebben met liefde en zorg hergebruik gemaakt van materialen, van de overkapping tot het badkamermeubel, de kastenwanden en zelfs een kaasplankenkast in de woonkamer. De woonkamer vormt het hart van de woning, met een gezellige spekstenen houtkachel en een schaakbord in de vloer ervoor. Grote ramen met HR beglazing vullen de ruimte met licht, terwijl vloerverwarming op de gehele begane grond voor een behaaglijk gevoel zorgt. De keuken is uitgerust met een groot granieten werkblad en bevindt zich aan de tuinzijde van de boerderij. U kunt hier koken terwijl u door het raam een schilderij aanschouwt. Stalraampjes in de woonkamer en de badkamer op de begane grond brengen een stukje geschiedenis in de woning. Op de begane grond vindt u de bijkeuken met wasmachine- en drogeraansluiting, een ‘bij-bijkeuken’ met een werkbank, de dars (momenteel in gebruik als berging), een slaapkamer/kantoor en een badkamer. Als u naar de eerste verdieping gaat, vindt u drie ruime slaapkamers en een grote badkamer. Hier zijn alle houten balken in het zicht, evenals het vierkant dat door de gehele boerderij terugkomt.

Buiten
Het schilderwerk in de traditionele Westfriese kleuren is in 2022 vernieuwd. De lange en rustige oprit is praktisch en zorgt ervoor dat u uw eigen plekje heeft. De buitenomgeving van deze stolpboerderij is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Hier kunt u het hele jaar door genieten van ongekende luchtshows, waar buizerds en eenden, evenals andere vogels die zich bedreigd voelen, een levendig schouwspel bieden. De wisseling van de seizoenen is hier voelbaar, in het voorjaar ziet u de trek van ganzen en boksende hazen. In de winter kunt u genieten van uw 'eigen' schaatsbaan rondom het erf. Afgelopen jaar is deze tuin getuige geweest van de komst van jonge fazanten, jonge ransuilen, torenvalken en bonte en groene spechten. Een hakhoutbos voorziet in uw eigen houtbehoefte, terwijl een voedselbos met een boomgaard, rode, zwarte, kruis- en vlierbessen, bramen en wilde kruiden een smakelijke omgeving creëert. In de tuin vindt u altijd een plekje met zon, schaduw, wind of juist beschutting, ideaal om in elk seizoen van de natuur te genieten. Niet alleen voor natuurliefhebbers maar ook voor kinderen is het hier een paradijs. Eindeloos hutten bouwen, verstoppertje spelen of zelf kamperen in eigen tuin, het kan hier allemaal. Tevens is er een mogelijkheid tot het bouwen van een schuur van 250 m², dit is ook terug te vinden in de quickscan van het bestemmingsplan.

Omgeving
De boerderij bevindt zich op een bijzondere locatie waar oud land, nieuw land en de 'zee' samenkomen, dankzij zijn ligging aan de Westfriese omringdijk. De omgeving wordt omringd door natuurgebieden van Landschap Noord-Holland, met onder andere vogelbroedgebieden voor grutto's en kieviten. Voorzieningen zijn binnen handbereik in de nabijgelegen dorpen Spanbroek, Opmeer en Nieuwe Niedorp, met een basisschool in Aartswoud. De A7 snelweg is binnen enkele minuten te bereiken, waardoor u gemakkelijk toegang heeft tot de omliggende steden. Bovendien ligt Medemblik en het prachtige IJsselmeer vlakbij, wat de locatie nog aantrekkelijker maakt voor liefhebbers van water en historische charme.

Perceeloppervlakte: 4.922 m²
Inhoud: 1.189 m³
Woonoppervlakte: 295 m²
Dars: 26 m²
Overkapping: 18 m²
Bouwjaar: 1905, verbouwd in 1992
Energielabel: D

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
295
Perceeloppervlakte
4922
Inhoud
1189
Bouwjaar
1905
Extra ruimte
26
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Beschutte ligging, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object