Plan bezichtigingBel makelaar

Gelkenes 47 b

Beschikbaar
Excellent
GROOT-AMMERS
€ 1.895.000 k.k.
11740
 m²
631
 m²
Villa
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Weerspiegeld in het kalme water van ‘De Lek’ staat trots deze unieke XL-watervilla als een kunstwerk waar u in kunt wonen. De villa vormt een indrukwekkend geheel dankzij de, voor Nederland, unieke ‘mid-century modern’ stijl. Deze bouwstijl wordt gekenmerkt door een samenspel van stoere bouwmaterialen, ruime vertrekken en prachtige zichtlijnen.



Dankzij deze zichtlijnen is hier niet zo zeer sprake van wonen aan het water, maar wonen met het water. U leeft hier in een levend schilderij waarbij u elk moment op een nieuw panoramisch vergezicht over het water en het pittoreske Schoonhoven wordt getrakteerd. Deze plek verdient het predicaat uniek in elk opzicht.



Achter de dubbele voordeur ligt de indrukwekkende ontvangsthal. Hier wordt het bezoekers meteen duidelijk dat er hier sprake is van een villa van de absolute topklasse.

Dankzij de dubbele hoogte en het grote raam op het zuiden is de ontvangsthal een indrukwekkend doch warm geheel dankzij optimale inval van zonlicht.



Via de dubbele deuren wordt u uitgenodigd om de villa verder te ontdekken en komt u in de woonkamer. De woonkamer biedt, middels een glazen schuifpui welke strekt van vloer tot plafond, een panoramisch uitzicht over ‘De Lek’ en het dorp Schoonhoven. Ook de woonkamer baadt dus in het zonlicht.



Direct aan de zijde van de schuifpui is een terras gecreëerd vanwaar u op zonnige dagen uitkijkt over uw eigen ‘Eden’ aan het water.



Terug binnen is de keuken momenteel zo ingedeeld dat er twee volledig separate keukens zijn. Een dagelijkse keuken met plek voor een grote eettafel en zicht over de serre en een professionele keuken, ideaal voor wanneer u grote diners of feesten geeft. Vanuit deze tweede keuken kan een chef of cateraar uw gasten voorzien van Michelin waardige heerlijkheden.



De bijkeuken is, passend bij een villa van deze klasse, ook zeer royaal en biedt volop mogelijkheden voor diverse doeleinde. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van extra ijs- en vrieskasten, het creëren van een wijnklimaatkamer of een verblijfruimte voor huisdieren.



De eerdergenoemde serre is zo gepositioneerd dat het enigszins beschut ligt vanaf het water gezien maar dit zonder dat het uitzicht van binnen op het water belemmerd wordt. Dit is een geweldige plek om met vrienden en familie te zitten op een minder warme dag en toch te genieten van een optimaal gevoel van ‘buiten zijn’.



Aan de rechterzijde van de villa bevindt zich de werk- en slaapvleugel. Een unieke kans om geheel gelijkvloers te kunnen wonen indien gewenst dankzij de royale slaapkamer met en-suite badkamer voorzien van ligbad met douche, wastafel en toilet. Het kantoor bevindt zich aan de waterzijde en biedt middels openslaande deuren direct toegang tot de tuin.



Terug in de ontvangsthal leidt de trap naar de eerste etage. Ook de overloop is heerlijk licht dankzij de vide en het grote raam op het zuiden. Via de overloop heeft u toegang tot de vier, in grote variërende, kamers. Drie van de vier kamers zijn in gebruik als slaapkamer en hebben toegang tot een en-suite badkamer. De vierde kamer is momenteel in gebruik als werkkamer. De kamers aan de waterzijde bieden, uiteraard, ook een prachtig panorama over ‘De Lek’ en het daarachter gelegen landschap.



Het souterrain van deze villa staat volledig in het teken van ontspanning. Zo kunt u een duik nemen in het inpandige zwembad of kunt u volledig ontspannen de stoomkamer of sauna. Komt u meer tot rust door het kijken van een goede film? Dat is hier ook mogelijk in de prachtige bioscoopkamer.



De souterrain etage biedt daarnaast ook volop bergingsmogelijkheden en huisvest de diverse technische installaties van de villa.



De tuin rondom is een parel aan ‘De Lek’. Het gehele perceel meet circa 1 hectare tuin, water en grienden. U kunt hier optimaal genieten van het buitenleven terwijl de boten langzaam voorbijtrekken en het tempo van het leven daarmee op een aangename manier lijkt te vertragen. Dromen doet u hier met uw ogen open.



Het grote zonneterras is de plek waar u met familie en vrienden kunt genieten van al dit moois onder het genot van een zomers gedekte tafel. Waarom zou u nog op vakantie gaan als u hier de dag met dierbare mag afsluiten?



Schoonhoven is niet alleen te zien vanaf de villa maar ook zeer gemakkelijk te bereiken middels een pont. Hoe geweldig om de fiets te kunnen pakken, uit te waaien op de pont om vervolgens in Schoonhoven de geur van verse croissants tegemoet te fietsen. Een beter begin van het weekeinde kunnen wij ons niet voorstellen.



Schoonhoven is een zeer charmant stadje waarbij historische charme hand in hand gaan met de aanwezigheid van alle denkbare voorzieningen. Daarnaast zijn steden zoals Gouda en Rotterdam gemakkelijk te bereiken middels de provinciale wegen N210 en N207.



Kortom deze villa is uniek in ligging, omvang, design en woongenot. Een unieke woondroom op een zeer centrale locatie midden in het Groene Hart.



Gaat uw hart ook sneller kloppen? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen. Graag verwelkomen wij u voor een persoonlijke kennismaking met deze unieke villa. Neem hiervoor contact op met Art of Living by Marquiette op 035 76 35 424 of Schep makelaars 0182 38 30 38.

Kenmerken

Woonoppervlakte
631
Perceeloppervlakte
11740
Inhoud
2484
Bouwjaar
1971
Extra ruimte
78
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Dakisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Open haard
Warm water
Cv ketel
Garage
Carport
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Vrij uitzicht, Aan vaarwater, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Schep Makelaars (0182-383038) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Schep Makelaars (0182-383038) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Schep Makelaars (0182-383038) voor meer informatie over dit object