Plan bezichtigingBel makelaar

Rijksstraatweg 249

Verkocht
Excellent
Hellevoetsluis
€ 825.000 k.k.
656
 m²
295
 m²
Herenhuis
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Stel je eens voor...



Uniek. Zo kunnen we deze authentieke woning uit 1814 wel noemen. Uniek door haar historie, de grootte met 295m2 woonoppervlakte en de omvang (656m2) en beschutte ligging van het perceel.



Authentieke details genoeg. De originele plavuizen in de hal, de hoge plafonds, de hardstenen schouw en het IJsselsteen metselwerk. Details die we vandaag de dag nog maar zelden tegenkomen.



Je parkeert jouw auto('s) voor de deur op je oprit of parkeert deze in de (2005 gebouwde) stenen garage. Wel zo praktisch aan de Rijksstraatweg.



Bij binnenkomst brengt de lange -centrale- hal je naar alle vertrekken op de begane grond. Aan de linkerzijde de woonkeuken met aangrenzend de knusse woonkamer, beide grenzend aan de achtertuin. Aan de rechterzijde de garderobe, een toilet en twee grote ruimtes die op dit moment in gebruik zijn als atelier (39m2) en kantoor (20m2). 



De landelijke woonkeuken is een ruimte die een en al sfeer uitademt. Van de vloer tot de houtkachel die deze ruimte heerlijk verwarmt. Ook hier komen de hoge plafonds terug en brengen de raampartijen veel licht, de openslaande deuren brengen je naar het aangrenzende terras van de achtertuin. Sluit de woonkeuken af of zet de openslaande deuren open naar de knusse woonkamer. Een plek die veel privacy kent en ook hier een mooie verbinding maakt naar de tuin. Grote raampartijen en openslaande deuren bieden uitzicht op het groen. 



Praktisch is de aan de woonkeuken grenzende bijkeuken. Naast een extra toilet heb je hier veel opbergruimte om proviand koel op te slaan, een extra wasbak met aanrecht om bijvoorbeeld de groente uit eigen tuin te kunnen afspoelen en toegang naar de kelder.



Al deze ruimtes bieden toegang tot de achtertuin. En wat voor één. Waar we aan de Rijksstraatweg vaak beperkte tuinen kennen biedt dit perceel een totaal oppervlakte van 656m2. De achtertuin is een ware oase van rust en privacy met een beschutte ligging, een speelse indeling en prachtige hoekjes op diverse plekken. De tuin, omgeven door groen, biedt volop ruimte voor ontspanning, een heerlijke barbecue, of het creëren van een moestuin. Of wat te denken van de heerlijke overkapping waar je beschut zit en kan genieten van lange avonden met vrienden of familie voor de open haard. De achtertuin verrast, iets wat je vooral zelf dient te ervaren tijdens een bezoek aan de woning. 



Aan de voorzijde van de begane grond heb je de beschikking over twee grote ruimtes. Door het aantal kamers maar vooral ook door haar grootte biedt deze woning bijzonder veel mogelijkheden. Uiteraard voor je eigen (grote) gezin met een tweede zitgedeelte of speelkamer, maar thuiswerken is nog nooit zo'n luxe geweest. Ook leent de woning zich uitstekend voor een bedrijf aan huis, een praktijkruimte, of zelfs het opzetten van een sfeervolle bed & breakfast. De unieke combinatie van woon- en werkruimte biedt talloze mogelijkheden. 



De trap brengt u naar een schitterende overloop en biedt zicht op de balken van de authentieke dakconstructie. Precies zoals het hoort bij een woning met deze historie. De ruime overloop heeft wat weg van de charme en ruimte van een hotel en herbergt vier bijzonder ruime slaapkamers. Elk met karakteristieke elementen zoals de houten balken en originele houten vloeren. Daarnaast onderscheidt het zich door de grootte, want elke slaapkamer kan plaats bieden aan een twee persoons bed. Dat zegt wat over het formaat. Eén slaapkamer heeft zelfs een eigen badkamer. Een tweede badkamer, voor iedereen toegankelijk, is vanaf de overloop te bereiken. Ideaal voor gasten of om files tijdens de spitstijden te voorkomen. Praktisch zijn de diverse inbouwkasten voor je kleding/spullen en in de hoek van de overloop is de technische ruimte voor de CV-ketel die ook veel bergruimte biedt. 



De open trap brengt je naar de tweede open verdieping. Een schitterende ruimte die maar liefst 11,5 meter lang is en tal van mogelijkheden biedt. Van een 'chill' plek voor je kinderen of wellicht wil je nóg meer slaapkamers realiseren. Alles is mogelijk, aan jou de keuze. 



De woning biedt teveel om op te noemen in een omschrijving en geeft pas écht een goed beeld tijdens een bezoek aan de woning. Want, verrassen dat doet het zeker.



Een woning uit 1814 met authentieke details, een woonoppervlakte van 295 m2, een unieke combinatie van woon- en werkruimte en een perceel van 656 m2.



Dat is de Rijksstraatweg 249.



Uitblinkers:

-woonhuis en bijkeuken in 2008 binnen en buiten volledig opgeknapt waardoor dit gemeentelijk monument de authentieke uitstraling heeft teruggekregen,

-zeer goede staat van onderhoud, buiten schilderwerk uitgevoerd in 2023/2024,

-begane grond voorzien van betonnen vloer,  

-nagenoeg gehele woning voorzien van dubbel glas (HR+), buitenmuurisolatie en dakisolatie. 

-vrijstaande stenen garage (2005) voorzien van elektrische garagedeur, krachtstroom, en water- en afvoeraansluiting met een oprit voor drie auto's,

-verwarming door hout-CV-kachel (bouwjaar 2022) en CV-ketel (bouwjaar 2018) en vloerverwarming in de woonkeuken,  

-zeer ruime achtertuin met veel groen,  

-oplevering: in overleg (snelle oplevering mogelijk).

Kenmerken

Woonoppervlakte
295
Perceeloppervlakte
656
Inhoud
1267
Bouwjaar
1814
Extra ruimte
6
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Houtkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Ligging
Beschutte ligging
Inhoud tuin
425
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Mantelzorgwoning in je achtertuin?
Wist je dat het in veel gevallen mogelijk is om vergunningsvrij mantelzorgwoningen te plaatsen. De ondernemende familie Van Gestel stapte zo’n tien jaar geleden in deze markt. En met succes. Jaarlijks bouwen ze zo’n 130 mantelzorgwoningen onder de naam DomusCura.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met De Zeeuw Makelaardij (0181 335710) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met De Zeeuw Makelaardij (0181 335710) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met De Zeeuw Makelaardij (0181 335710) voor meer informatie over dit object