Plan bezichtigingBel makelaar

Zaandammerweg 36 A

Beschikbaar
Excellent
Assendelft
€ 1.250.000 k.k.
15690
 m²
302
 m²
Woonboerderij
Halfvrijstaande woning

Object omschrijving

Deze halfvrijstaande stolpboerderij in de buurtschap Nauerna, biedt een idyllisch landelijk leven met moderne voorzieningen. De gehele woning is zeer ruim opgezet. Er zijn op de eerste verdieping vier slaapkamers en een luxe badkamer. Een apart gastenverblijf/slaapkamer op de tweede verdieping beschikt over een eigen badkamer. Buiten is er een ruime parkeerplaats, paardenvoorzieningen, een groot terras en vooral vanuit de hele tuin en woning prachtig uitzicht. Het geheel vormt een oase van rust en natuur, met gemakkelijke toegang tot steden als Amsterdam en Haarlem. Een unieke kans voor wie landelijk wil wonen vlakbij alle voorzieningen.

Kom binnen
Via de voordeur komt u in de hal, vervolgens komt u in de ruime woonkamer, waar gemakkelijk meerdere zithoeken kunnen worden gecreëerd. In een knusse hoek van deze ruimte staat een houtkachel, wat zorgt voor een behaaglijk gevoel. Wat direct opvalt, is het prachtige uitzicht op de grote tuin en het vogelrijke natuurgebied. Een schuifpui biedt toegang tot het grote terras. Terug in de woonkamer is er een grote boog die leidt naar de tv-kamer. Deze kamer kan ook worden ingedeeld als een kantoor, studeerruimte, bibliotheek of speelkamer.
De keuken van beukenhout is praktisch ingericht en voorzien van diverse inbouwapparatuur. Aan het kookeiland zijn twee zitplaatsen. De woonkeuken biedt een ruime eethoek, met plek voor een grote eettafel. Er komt veel licht naar binnen en ook hier heeft u mooi uitzicht op de tuin. Via de gang tussen de woonkamer en de keuken komt u in de ruime hal met een achterdeur naar de tuin, een toilet en het trappenhuis.
Op de eerste verdieping valt meteen de brede overloop op, die voldoende ruimte biedt voor algemene opbergruimte. Vanaf de overloop heeft u toegang tot vier grote slaapkamers en een badkamer. Elke slaapkamer heeft opvallend grote dakkapellen en een eigen wastafel. De badkamer is voorzien van een badmeubel met grote spiegel, toilet, bidet, vrijstaand tweepersoons bad en een ruime glazen douchecabine die ook dienst doet als stoomcabine. Het badmeubel en de ombouw van het bad zijn gemaakt van iepenhout. De badkamer heeft elektrische vloerverwarming en mechanische ventilatie. Een aparte deur op de overloop leidt naar een kast met de wasmachine en droger.
Op de tweede verdieping bevindt zich een gastenverblijf met een eigen badkamer. De badkamer beschikt over een ruime douche, een tweepersoons bad, een design wasbak met een onderbouw van natuursteen en een design toilet.

Buiten
Bij aankomst op de ruime privé parkeerplaats met een carport heeft u direct uitzicht op de paddock en de weides. Langs de rand van het perceel stroomt de eeuwenoude Bloksloot. Het is niet geschikt als zwemwater, maar het biedt wel de mogelijkheid om te varen en te vissen. Aan deze zijde van de boerderij staat het authentieke melkhuisje, dat momenteel als opslagruimte wordt gebruikt.
De woning is het afgesplitste zelfstandige achterste deel van de voormalige boerderij. De oriëntatie van de straat af zorgt voor een echt landelijk gevoel. Dit wordt versterkt door de ruime tuin (meer dan 5.000 m²), de aanwezigheid van paarden met hun eigen weides en de omliggende natuur. De voordeur bevindt zich onder een overkapping, waar direct naast een klein terras op het noordwesten ligt. Dit is een perfecte plek om van de middagzon te genieten, biedt schaduw op warme dagen en beschermt tegen de wind op winderige dagen. Door een poort komt u op het grote terras. Vanaf dit zonnige terras, dat is gericht op het zuidoosten, kunt u genieten van het brede uitzicht op de natuur en in de avond wordt u getrakteerd op spectaculaire avondluchten.

Paardenfaciliteiten
Voor de paarden(liefhebbers) zijn er vier stallen, een zadelkamer, een rijbak (15 x 30), een paddock en twee weides (gezamenlijk één hectare) beschikbaar. De rijbak is te vergroten tot maximaal 16 x 40. Op dit moment worden deze paardenvoorzieningen verhuurd, het is mogelijk om deze verhuur voort te zetten.

Zwembad
Naast het terras aan de voorzijde staat een apart gebouw dat ooit is omgebouwd tot een overdekt zwembad, hoewel dit momenteel niet wordt gebruikt. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit gebouw weer actief te benutten, niet alleen als zwembad maar ook voor andere doeleinden.

Omgeving
De woning is gelegen in de buurtschap Nauerna, dat deel uitmaakt van het dorp Assendelft en behoort tot de gemeente Zaanstad. Nabijgelegen steden zoals Amsterdam (A10), Haarlem (A9), Zaandam (A8) en Purmerend (A7) zijn gemakkelijk bereikbaar. Assendelft heeft een treinstation met directe treinverbindingen naar Amsterdam en Schiphol. Met de auto zijn Beverwijk, IJmuiden en Wijk aan Zee goed bereikbaar.
De gemeente Zaanstad heeft meerdere basisscholen en middelbare scholen die binnen fietsafstand liggen. Voor dagelijkse boodschappen kunt u terecht in het nabijgelegen dorp Assendelft. Op loopafstand van de woning wordt door de overheid een park van 60 hectare aangelegd met uitzicht op het Noordzeekanaal. Vlak daarnaast is er een grote jachthaven met restaurant. De woning grenst direct aan een uitgestrekt natuurgebied genaamd De Nauernase Venen, dat wordt beheerd door Landschap Noord-Holland. Het bestemmingsplan staat geen verdere bebouwing in dit gebied toe.

Perceeloppervlakte: 15.690 m²
Inhoud: 1.084 m³
Woonoppervlakte: 302 m²
Berging: 12 m²
Stal: 29 m²
Zwembad: 48 m²
Bouwjaar: 1910
Energielabel: C

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
302
Perceeloppervlakte
15690
Inhoud
1084
Bouwjaar
1910
Overige inpandige ruimte
0
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Hr glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht
Oppervlakte tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object