Plan bezichtigingBel makelaar

Mooyeveld 3

Verkocht
Excellent
EGMOND-BINNEN
€ 975.000 k.k.
1780
 m²
190
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Goed gelegen vrijstaande “plattelandswoning” aan de rand van het Noord-Hollands duinreservaat. Een heerlijke woning op een unieke locatie omringd door natuurgebied en bollenvelden. De woning biedt volledige privacy op een kavel van bijna 1.800 m² en ligt op 400 meter afstand van de Herenweg aan een smalle, doodlopende weg achter een boerenerf.
Op deze idyllische plek kunt u uw eigen paradijs creëren. Geniet van lunches in de tuin onder de oude appelboom, neem uw mountainbike vanuit huis en ontdek de duinen, of fiets in vijftien minuten naar het strand. De hoge bomen en struiken maken van de tuin een besloten oase, de diverse terrassen zijn ideaal voor gezellige bijeenkomsten met vrienden en familie.
De woning is een fijn gezinshuis. Liever rentenieren op deze plek en enkel gebruik maken van de begane grond is ook zeker een optie. Een riante slaapkamer met openslaande deuren naar de heerlijke tuin en een ruime badkamer op de begane grond, maakt deze woning toekomstbestendig.

Kom binnen
De L-vormige woonkamer is ruim en heerlijk licht door de tweevoudig openslaande deuren en de vele ramen. De houtkachel zorgt voor veel sfeer en gezelligheid. De antracietkleurige gietvloer is voorzien van vloerverwarming. De keuken bevindt zich in een aparte ruimte waar een lichtkoepel voor extra lichtinval zorgt en is voorzien van een vaatwasser en een gascomfort met oven. Eventueel kan de wand tussen de keuken en woonkamer eruit, waardoor er een grote woonkeuken gecreëerd kan worden. Zie hiervoor de visualisaties. Op de begane grond bevindt zich verder een slaapkamer met eigen toilet en een ruime badkamer met douche, toilet, bidet, ligbad en twee wastafels. Ideaal om gelijkvloers te wonen.
Op de verdieping treft u nog een drietal slaapkamers, waarvan één met een kleine badkamer en suite. De overloop is ingericht als kantoor en biedt een mooi uitzicht op de duinen. De zonsondergangen zijn vanuit hier echt prachtig. Tot de woning behoort een grote en hoge aanbouw met fraai noorderlicht. Deze ruimte was voorheen in gebruik als atelier, maar wordt thans gebruikt als film-, sport- en speelkamer. De mogelijkheden voor deze lichte en uitnodigende ruimte zijn eindeloos.

Buiten
Een charmant bomenlaantje leidt u naar de woning en biedt voldoende parkeergelegenheid voor meerdere auto’s. Er zijn drie houten bergingen aanwezig voor fietsen, tuinmeubelen en gereedschap. Achter in de tuin staat een kleine kas om planten op te kweken of in het najaar beschut en warm te zitten. Er is een grondwaterpomp aanwezig om de tuin te beregenen. De grote tuin is mooi aangelegd en heeft diverse paden, terrassen en zitjes om van het uitzicht over het natuurveld en op de duinen te genieten.

Omgeving
Het strand is met 15 minuten fietsen te bereiken. Voor mountainbikeliefhebbers zijn er diverse paden in de duinen, die starten op slechts 400 meter van de woning. Paardenliefhebbers komen aan hun trekken met twee maneges in de nabije omgeving en een prachtig ruiterpad door de duinen. Restaurants ‘Nieuw Westert’ en ‘Het Ruiterhuys’, aan de rand van de duinen zijn heerlijke plekken voor jong en oud om te ontspannen en te genieten van een hapje en een drankje. Het dorp Bergen is met zijn gezellige zaterdagse markt, winkels en cafés en een lieve kleine bioscoop in 20 autominuten te bereiken.

Verbouwingen/Renovaties
- 2024: Kozijn en ramen dakkapel westzijde (overloop) geheel vervangen, zijwanden geïsoleerd
- 2024: Buiten schilderwerk kozijnen en deuren uitgevoerd, luiken vernieuwd
- 2023: Houtkachel vervangen
- 2023: 17 zonnepanelen geplaatst met individuele omvormers
- 2022: Pompen vloerverwarming vervangen en Evo home systeem geïnstalleerd
- 2021: Meterkast: gas en elektriciteitsmeters zijn vervangen
- 2011: Vervangen dakkapel oostzijde, kozijnen, ramen HR++, zinken dakgoot en cederhouten rabatdelen gevel aangebracht
- 2003: Bouw hobbyruimte/ Atelier en externe opslagruimte
- 2003: Grootschalige verbouwing woonhuis, kozijnen, ramen, nieuwe fundering, vloerisolatie, gietvloer beneden

Bijzonderheden
- Veel privacy op een kavel van bijna 1.800 m², omgeven door windsingel en hagen
- De tuin grenst aan bloemrijk grasland met een natuurbestemming
- Directe toegang vanuit de tuin, via pad door velden, tot het Noord Hollands Duingebied, circa 400 meter lopen
- Wandelen naar strand in 40 minuten, fietsen 15 minuten
- Mountainbikepaden in de duinen vanuit huis direct bereikbaar
- Groot atelier met noorderlicht, geschikt voor vele doeleinden
- Levensloopbestendig wonen
- Evo Home systeem voor het regelen van de temperatuur per kamer
- Het betreft een zogenaamde plattelandswoning
- Alle voorzieningen dichtbij (Egmond en, Bergen, Castricum)
- Amsterdam op circa 40 minuten rijden, Intercity station Castricum op 20 minuten fietsen (auto gratis parkeren) met directe verbinding met Amsterdam en Alkmaar

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
190
Perceeloppervlakte
1780
Inhoud
735
Bouwjaar
1960
Extra ruimte
7
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas, Hr glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Houtkachel
Warm water
Cv ketel, Zonneboiler
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Beschutte ligging, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Mantelzorgwoning in je achtertuin?
Wist je dat het in veel gevallen mogelijk is om vergunningsvrij mantelzorgwoningen te plaatsen. De ondernemende familie Van Gestel stapte zo’n tien jaar geleden in deze markt. En met succes. Jaarlijks bouwen ze zo’n 130 mantelzorgwoningen onder de naam DomusCura.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object