Plan bezichtigingBel makelaar

Schepperbuurt 48

Onder optie
Excellent
Borgsweer
€ 695.000 k.k.
2071
 m²
198
 m²
Landhuis
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Schepperbuurt48, Borgsweer.

Fraai landelijk wonen op een bijzondere locatie tegen de zeedijk van de Eems/Dollard in een nieuw (bouwjaar 2024) vrijstaand, gasloos en energiezuinig landhuis.



Op een mooie locatie onder de dijk van van de Eems/Dollard, staat dit in 2024 gebouwd landhuis, deze energie zuinige woning is opgetrokken van uitstekende materialen en staat op een ruim perceel van maar liefst 2071 m2 eigen grond. Naast de woning staat een volledig geïsoleerde eveneens nieuw gebouwde garage/loods van maar liefst 100 m² met een ruime zolder berging. Deze garage/loods is vanwege de aangebrachte voorzieningen ook geschikt voor bedrijfsmatig gebruik, met een vloer die berekend is op een zwaardere belasting, daarnaast kan er met een doktersindicatie vergund worden om aan te passen voor bewoning op basis van mantelzorg.



Borgsweer ligt schilderachtig aan de dijk langs de Eems-Dollard en grenst aan het voormalige vissersdorp Termunterzijl. Dit charmante dorpje staat bekend om zijn populaire horecagelegenheden die in de regio zeer gewaardeerd worden. Termunterzijl beschikt bovendien over een sfeervolle jachthaven en een hotel en meerdere restaurant waaronder visrestaurants en een steakhouse, wat deze locatie tot een aantrekkelijke bestemming maakt.



Tussen de waddendijk en Borgsweer ligt het natuurgebied "De Groote Polder", dat is ingericht met bos en vrij toegankelijk is voor het publiek. Dit gebied biedt een prachtig, onveranderlijk uitzicht, wat de natuurlijke schoonheid van de regio onderstreept. De woning in Borgsweer profiteert van een serene omgeving en natuur. De nabijheid van een bedrijvige regio en de zeehavens van Delfzijl en de Eemshaven zorgen voor een behoorlijke economische impuls in dit gebied. Voor dagelijkse voorzieningen kunnen bewoners terecht in de omliggende dorpen, en zowel Delfzijl als Appingedam zijn in minder dan 10 minuten bereikbaar. Het voortgezet onderwijs is aanwezig in Woldendorp en op de nieuwe scholen campus Eemsdelta in Appingedam.



Deze locatie biedt dankzij het bestemmingsplan veel mogelijkheden. Wonen is toegestaan, zowel als zelfstandige woonruimte als in combinatie met een aan huis verbonden beroep en/of bedrijf. De bijbehorende loods met bergzolder is ideaal voor de uitoefening van een beroep aan huis.



Voor de bouw van de woning en de loods aan de Schepperbuurt 48 is bewust gekozen voor een traditionele bouwmethode met zeer duurzame materialen, wat resulteert in bouwwerken met een lange levensduur en minimaal onderhoud. Oorspronkelijk gebouwd voor eigen bewoning, zijn de gebouwen nu te koop door omstandigheden.



De investering in duurzame en onderhoudsarme bouwmaterialen betaalt zich terug door lage onderhoudskosten en een minimaal energieverbruik. Dit komt onder andere door de hoge isolatiewaarden van de vloeren, spouwmuren en dakisolatie. De buitenzijde van het gebouw is eveneens nagenoeg onderhoudsvrij door het gebruik van materialen die nauwelijks onderhoud vereisen. De windveren en dakgoot zijn gemaakt van Unipanel-beplatingen, terwijl de dakpannen geglazuurd zijn. De kozijnen van ramen en deuren, evenals de deuren zelf, zijn aangebracht middels hoogwaardig kunststof van de leverancier Finstral. De mastgoot en afvoerbuizen zijn van zink, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en onderhoudsarme karakter van deze woning.



De woning aan de Schepperbuurt 48 is volledig gasloos en uitgerust met een 10 kW warmtepomp, die zorgt voor efficiënte verwarming en koeling. Zowel de begane grond als de bovenverdieping zijn voorzien van vloerverwarming, wat zorgt voor een comfortabele en gelijkmatige warmteverdeling zonder radiatoren. Dit betekent dat u geen kosten meer heeft voor een gas-aansluiting of gasverbruik. 

De woning maakt gebruik van elektriciteit, die u zelf opwekt met 30 zonnepanelen op de loods. Als u nog meer energie wilt opwekken, zijn er mogelijkheden om ongeveer 40 extra zonnepanelen op de woning te plaatsen. Dit biedt u ruimschoots de gelegenheid om in uw eigen energiebehoefte te voorzien en uw energiekosten te verlagen.



Het geheel heeft de volgende indeling:

Begane grond: zij-entree met meterkast en trapopgang, royale living (ca. 37 m²) met toegang naar de royale woonkeuken (ca 42 m²) voorzien van openslaande deuren naar de tuin, bijkeuken (ca. 9,5 m²) met toilet en technische ruimte.



1e verdieping: ruime overloop met toilet, 4 royale slaapkamers (respectievelijk 15, 15, 13,5 en 13,5 m²), badkamer (ca. 9 m²) voorzien van dakkapel, wasruimte voorzien van witgoedaansluiting.



2e verdieping/bergzolder: bereikbaar middels een vlizotrap, zolderruimte (ca. 12,5 m²)



Aanvullende info over dit landhuis:

Deze woning en loods zijn ontworpen met het oog op minimale energiekosten en het vermijden van hoge energiebelastingen die de overheid oplegt. Door de energiezuinige voorzieningen en de duurzame materialen betaalt de koper op de lange termijn een groot deel van de kosten terug door besparingen op energie.



In tegenstelling tot veel woningen in de regio zijn zowel de woning als de loods uitgerust met een stevige fundering van boorpalen met gewapende betonbalken, wat verzakkingen uitsluit. Hierdoor is aanvullend funderingsonderzoek niet nodig, wat u bespaart op kosten en moeite.



De woning is voorbereid voor moderne veiligheid en gebruiksgemak, met bekabeling voor buitenverlichting en bewakingscamera’s. Tevens zijn er twee vorstvrije buitenkranen geïnstalleerd.



De toegang vanaf de openbare weg naar de loods en de woning is voorzien van een fundering van menggranulaat, waarop een ruime met klinkers bestrate oprit is aangelegd.



De tuin rondom de woning biedt uitgebreide mogelijkheden voor inrichting. Deze is grofweg vlak opgeleverd en ingezaaid met een grasmengsel. U kunt de tuin naar wens vormgeven, van een natuurtuin met vijvers tot een formele tuin met wandelpaden. Ook een stukje weiland voor de dierenliefhebber met een paard of andere buitendieren is mogelijk.



De royale, vrijstaande loods (ca. 98 m²) is volledig geïsoleerd en beschikt over een elektrisch bedienbare overheaddeur met handzenders. De loods is voorzien van water- en elektra-aansluitingen, LED-verlichting op zowel de begane grond als de zolder, en 30 zonnepanelen op het dak met een omvormer die voorbereid is voor accu-aansluiting. De loods heeft een eigen meterkast en de deuren en raamkozijnen zijn van het hoogwaardige, inbraakwerende kunststofmerk Finstral.

Kenmerken

Woonoppervlakte
198
Perceeloppervlakte
2071
Inhoud
749
Bouwjaar
2024
Overige inpandige ruimte
0
Aantal verdiepingen
1
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Volledig geisoleerd, Hr glas
Verwarming
Vloerverwarming geheel, Warmtepomp
Warm water
Elektrische boiler eigendom
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Oppervlakte tuin
1225
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Mantelzorgwoning in je achtertuin?
Wist je dat het in veel gevallen mogelijk is om vergunningsvrij mantelzorgwoningen te plaatsen. De ondernemende familie Van Gestel stapte zo’n tien jaar geleden in deze markt. En met succes. Jaarlijks bouwen ze zo’n 130 mantelzorgwoningen onder de naam DomusCura.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0596-729090) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object