Plan bezichtigingBel makelaar

Reethsestraat 7

Verkocht onder voorbehoud
Excellent
Elst
€ 985.000 k.k.
9350
 m²
245
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Reethsestraat 7, Elst (Gld.)



Subliem wonen in het groen en optimaal genieten van de typische Buitenstate beleving in het buurtschap Reeth.



Deze monumentale vrijstaande WOONBOERDERIJ met de krachtige naam: 'Arbeid Adelt' is gelegen op fietsafstand van het gezellige centrum van Elst.



De woonboerderij is gelegen op een perceel van maar liefst 9350 m2 en is voorzien van tuin, paardenstallen en een weiland. De woning biedt u de geweldige sfeer, behorende bij het oorspronkelijke bouwjaar 1908, maar dan met het modern wooncomfort. Aangezien de woning in de periode van 2012 tot 2018 grondig is gerenoveerd en verduurzaamd (o.a. goede isolatie, hybride warmtepomp en zonnepanelen resulteert dit in een energielabel A).



Op het erf staan diverse bijgebouwen waaronder een grote schuur met o.a. zes paardenstallen en een kapschuur met 21 zonnepanelen.

Ook is er een gedeeltelijk verharde paddock en rijbak (ca. 20x40 m.). Vanuit de woning is er direct vrij uitzicht op het eigen weiland. Hier ervaart u veel rust en privacy gedurende de vier seizoenen.



Verder gelegen nabij de oprit A15 met verbindingen richting Nijmegen, Arnhem en Utrecht.



Een uniek bezit voor de liefhebber van het buitenleven!

U wordt van harte uitgenodigd om de locatie tijdens een bezichtiging real time te ervaren.

Bel ons voor een afspraak.



INDELING.

WOONBOERDERIJ:




Begane grond.

Entree aan de voorzijde van de woning. Maar zoals gebruikelijk bij landelijk gelegen woningen, is de meest gebruikte entree de achterdeur. Hier betreden wij de bijkeuken met een sfeervolle tegelvloer, garderobe, wasmachineaansluiting, keukenblok met spoelbak en opberglades. Vanuit hier toegang tot het toilet met fontein, kelder en de trapopgang naar de eerste verdieping.

Vanuit de bijkeuken komen we in de eetkeuken met houtkachel voor extra warmte en sfeer. Opvallend zijn de grote ramen die doorlopen tot het extra hoge plafond en daarmee zorgen voor veel natuurlijk lichtinval en uiteraard prachtig uitzicht op de grazende paarden op het naastgelegen weiland!

De moderne keuken is uitgevoerd in een lichte kleurstelling en beschikt over een kookeiland met inductiekookplaat en geïntegreerde afzuiging. Verder beschikt de keuken over veel bergruimte en overige inbouwapparatuur (o.a. combi magnetron, oven met stoomfunctie, vaatwasser en koelkast). Een diepe inloopkast is ideaal voor het opslaan van voorraad of opbergen van huishoudelijke apparatuur.

Via een tussenportaal bereiken wij de, aan de voorzijde gelegen, woonkamer. Ook dit is -door de grote raampartijen- een heerlijk lichte ruimte. De aangrenzende kamer is te bereiken via een schuifdeur. Op dit moment in gebruik als werk-/atelierruimte. Maar u kunt de twee kamers ook verdelen in een woonkamer en tv-/gamekamer.



Eerste verdieping.

Royale overloop met hybride warmtepomp (2023) en cv-installatie (Nefit). Toegang tot de 3 slaapkamers, berging, badkamer en separaat toilet. De ouderslaapkamer is aan de voorzijde gelegen en met afmetingen van ca. 4 x 8 meter lekker royaal te noemen. Aangrenzend bevindt zich de ruime walk-in-closet.

De badkamer is in een lichte kleurstelling betegeld en voorzien van een vrijstaand ligbad, tweepersoons inloopdouche, wastafel en handdoekradiator.



'APPARTEMENT' in woonboerderij:

Begane grond.

In de woonboerderij is een separaat woongedeelte. Bijvoorbeeld ideaal voor een ouder-kind woonconstructie.

Aan de zijkant bevindt zich de entree. In de hal met meterkast en toilet is er toegang naar de woonkamer en badkamer met douchecabine, wasmachineaansluiting en wastafel. De woonkamer is aan de achterzijde van het huis gesitueerd en voorzien van een houtkachel.

De open keuken is uitgevoerd in een lichte kleurstelling en voorziet in voldoende bergruimte en inbouwapparatuur (o.a. combimagnetron, oven, vaatwasser, inductiekookplaat en afzuigkap).

Via een tussenportaal is er een toegangsdeur naar de "buren" en via de vaste trap betreden wij de...



Eerste verdieping.

Hier bevindt zich de slaapkamer met dakkapel.



Aan de zijkant van de woning is een apart stukje tuin ingericht voor de bewoner van het appartement.





BUITENLEVEN:



Schuur/stallen.

Op het erf bevindt zich achter de woning een grote schuur met daarin veel bergruimte en paardenstallen. In totaal bevinden er zich 6 boxen waarvan 1 extra groot.



Kapschuur.

Tegen de schuur is een kapschuur welke ideaal is voor opslag van hooi en stro. Het dak in 2018 is vernieuwd en hierop bevinden zich de zonnepanelen.



Weiland.

Omheind weiland direct naast de woning gelegen. Paarden rijbak met afmetingen van ca. 20x40 m met beregening uit eigen bron. Verharde paddock.



Tuin.

Tuin rondom de woning. In de voortuin staan o.a. fruitbomen.

Achter de kapschuur is een royale tuin met terras, moestuin, fruitbomen en gedeelte met hoog gras met diverse veldbloemen. De achtertuin kan geheel beregend worden uit eigen bron. De tuin is een bloeiend paradijs.

Heerlijk om daar in volle privacy van te genieten!



BIJZONDERHEDEN:

- De woonboerderij is in de periode tussen 2012 en 2018 grondig gerenoveerd.

- Energielabel: A.

- 21 zonnepanelen met in totaal 7250 wP. Merk: SolarEdge. Geïnstalleerd: augustus 2019. Productgarantie: 12 jaar vanaf levering.

- Remeha hybride warmtepomp: 2023.

- Goede isolatie: o.a. grotendeels Hr++ glas, vloer-, gevel- en dakisolatie aanwezig.

- Woonhuis en 'appartement' beschikken beiden over eigen keuken, sanitaire voorzieningen en verwarmingsketel.

- 'Appartement' is geschikt voor inwoning. Let op: heeft niet de bestemming voor dubbele bewoning. De woning moet 1 hoofdingang behouden en er moet een vrije toegang zijn naar beide woonvertrekken.

- Woonboerderij is een gemeentelijk monument.

- Bestemming: hoofdzakelijk bestemming Wonen, klein deel van het weiland heeft bestemming Agrarisch.

- Overdracht: in overleg.

Kenmerken

Woonoppervlakte
245
Perceeloppervlakte
9350
Inhoud
986
Bouwjaar
1908
Overige inpandige ruimte
21
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas, Hr glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Warmtepomp, Houtkachel
Warm water
Cv ketel, Elektrische boiler eigendom
Garage
Geen garage
Schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Oppervlakte tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Mantelzorgwoning in je achtertuin?
Wist je dat het in veel gevallen mogelijk is om vergunningsvrij mantelzorgwoningen te plaatsen. De ondernemende familie Van Gestel stapte zo’n tien jaar geleden in deze markt. En met succes. Jaarlijks bouwen ze zo’n 130 mantelzorgwoningen onder de naam DomusCura.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Wilhelm Makelaars (0318 612 300) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Wilhelm Makelaars (0318 612 300) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Wilhelm Makelaars (0318 612 300) voor meer informatie over dit object