Plan bezichtigingBel makelaar

Brink 8

Beschikbaar
Excellent
Dwingeloo
€ 825.000 k.k.
1463
 m²
310
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

In het beschermd dorpsgezicht van Dwingeloo, aan de historische Brink, zeer riante, karakteristieke, Rijks monumentale woonboerderij. De woonboerderij ligt in een van de meest charmante dorpen van Drenthe en heeft een gebruiksoppervlakte wonen van maar liefst 310 m². Het geheel biedt een perfecte mix van karakter, ruimte (binnen en buiten) en alle voorzieningen op loopafstand. Het geheel ligt op een perceel van bijna 1500 m².



De royale tuin is meestal een oase van rust, slechts af en toe zijn er gezellige activiteiten (o.a. Keramiekmarkt) op de Brink. Met diverse zitjes, een groot terras en veel groen is dit de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. De tuin biedt ook voldoende ruimte voor kinderen om veilig te spelen. Ondanks de ligging in het centrum van Dwingeloo geeft de tuin een beleving van buiten wonen. Het volwassen groen en de riante schuur (ca. 40 m²) geven een extra plattelandsbeleving.



De woonboerderij heeft 2 eigen opritten en biedt voldoende parkeergelegenheid. Brink 8 heeft de bestemming 'Centrum'. Dit biedt diverse mogelijkheden, wat het een interessante locatie maakt voor zowel wonen als ondernemen. Hier zijn enkele mogelijkheden die de centrumbestemming naast wonen biedt: zoals een praktijkruimte, atelier, galerie of een kleinschalige bed & breakfast. Verder is het ook ideaal voor een kantoor aan huis of een kleinschalig bedrijf. Gezien het gemeentelijk en provinciaal beleid is het splitsen in meerdere wooneenheden in de toekomst ook een reële optie. De inhoud van de boerderij is meer dan 1700 m³, dus ruimte genoeg.



Dwingeloo staat bekend om zijn prachtige natuur, gezellige dorpskern en historische monumenten. De karakteristieke woonboerderij ligt in het centrum van het dorp en voorzieningen zoals supermarkten (AH en Aldi), verschillende winkeltjes en horecagelegenheden zijn op loopafstand bereikbaar. Het Drentse brinkdorp heeft daarnaast een cultureel centrum, een Brede school, bibliotheek, kinderopvang, gezondheidscentrum, Beleefpark (o.a. openlucht zwembad), campings en een actief sport- en verenigingsleven.



Brink 8 in Dwingeloo is een unieke kans voor iedereen die op zoek is naar een karaktervolle en comfortabele woning in een van de mooiste dorpen van Drenthe. Aarzel niet en plan vandaag nog een bezichtiging om deze prachtige woning zelf te ervaren



Indeling:



Begane grond:

Zeer riante entree (bijna 43 m²) met toilet en bijkeuken (voormalige badkamer). Straatgerichte woonkamer met opkamer voorzien van originele bedstedewand. In de woonkamer ligt nog de originele vloer. Vanuit de woonkamer (ruim 51 m²) heeft u een aantrekkelijk uitzicht op het ruime groen van de Brink. Hobbykamer. Dichte keuken met nette keukeninrichting en een praktische kelder. Riante slaapkamer. Badkamer met wastafel, douche en toilet. Zeer ruime hobbyruimte (meer dan 100 m²). Slaapkamer met tuindeur en origineel gebintenwerk. Inpandige deel/berging van ca. 25 m². Ruime slaapkamer met badkamer voorzien van toilet, ligbad, douchecabine en breed badmeubel. Portaal met C.V.-kast. Slaap-/hobbykamer.



1e verdieping:

Via een vlizotrap bereikbare, zeer riante bergzolder met installatieruimte. De verdieping biedt nog ruime mogelijkheden om te verbouwen tot extra kamers. De verdieping is voor ongeveer de helft bevloerd (ca. 115 m²), maar biedt dan al veel meer bergruimte dan een gemiddelde Nederlandse woning groot is.



Algemeen:

Bouwjaar: 1890,

Kaveloppervlakte ca. 1463 m²,

Woonoppervlakte ca. 310 m², overige inpandige ruimte ca. 153 m², gebouwgebonden buitenruimte ca. 0 m², externe buitenruimte ca. 41 m², inhoud ca. 1720 m³,

Verwarming en warmwatervoorziening door middel van CV-ketel, bouwjaar 2013.



Goed om te weten:

- Deze verkoop is in het kader van een nalatenschap. De verkoper kan u niet (volledig) informeren.

- Als koper dient u rekening te houden met "as is, where is".

- U koopt de woonboerderij letterlijk met alle lusten en lasten.

- Bestemming: Enkelbestemming: Centrum, Archeologie 3 en beschermd dorpsgezicht,

- Er is geen energielabel beschikbaar. Dit is niet verplicht bij Rijksmonumenten

- Rijksmonument met monumentnummer 14225

Kenmerken

Woonoppervlakte
310
Perceeloppervlakte
1463
Inhoud
1720
Bouwjaar
1890
Overige inpandige ruimte
153
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand hout
Schuur
Ligging
In centrum, Beschutte ligging
Oppervlakte tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Alderik Vos Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Alderik Vos Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Alderik Vos Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object