Plan bezichtigingBel makelaar

Kloosterberg 3 A

Beschikbaar
Excellent
Amstenrade
€ 629.000 k.k.
2010
 m²
164
 m²
Villa
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Op een uitstekende locatie, aan de Kloosterberg 3 A te Amstenrade, ligt deze vrijstaande karakteristieke villa met een parkachtige tuin én vrij uitzicht aan de achterzijde op een perceel van 2.010 m². De prachtige tuin omringt de villa en is een oase van rust en privacy. Het pand is volledig onderkelderd en herbergt een ruime garage met plaats voor maar liefst drie auto's, perfect voor autoliefhebbers of als hobbyruimte.

Algemeen:
Bouwjaar: 1975
Inhoud: 1.044 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 164 m²
Perceeloppervlakte: 2.010 m²
Aanvaarding: in overleg

Voorzieningen:
Elektriciteit: slimme meter / 17 groepen (smeltzekeringen) met 2 aardlekschakelaars
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
TV aansluiting: aanwezig
Kozijnen: Houten kozijnen met enkele beglazing
Isolatie: dak- en spouwmuurisolatie

Installaties:
Centrale verwarming: middels cv-ketel
Warm water voorziening: Via HR ketel
Open haard / wendbaar (design)

Indeling:

• Kelder
Ruime kelder bestaande uit meerdere ruimten waaronder de wasruimte en een grote betegelde garage met elektrische sectionaalpoort. De garage biedt plaats voor drie auto's.

• Begane grond
Middels een fraai aangelegde voortuin betreedt u aan de linkerzijde de ruime entreehal van deze woning. De hal met meterkast geeft toegang tot de toiletruimte, de keuken en de woonkamer. Het trappenhuis in de hal leidt naar de etage en naar de kelder.

De keuken betreft een leefkeuken en is een gezellige ontmoetingsplek. Met zijn stijlvolle inrichting is het een genot om hier te koken. De openslaande deuren bieden zicht op de prachtige tuin. Of je nu geniet van een ontspannen ontbijt of 's avonds dineert, de keuken vormt het hart van het huis waar gezelligheid en comfort samenkomen.

Via de doorgang bereikt u de U-vormige woonkamer, het middelpunt wordt gevormd door een imposante haardpartij. Met zijn indrukwekkende omvang, elegante ontwerp én draaibaarheid van 180 graden straalt de open haard warmte en gezelligheid uit, waardoor u op iedere plek van de ruimte kan genieten van de warmte en sfeer. De woonkamer heeft optimaal licht en tuincontact aan zowel de voor- als achterzijde. De aangebouwde erker draagt hier positief aan bij en geeft deze woning een extra dimensie. Zo wordt binnen, buiten en andersom.

Het plat dak van de aangebouwde garages is vanuit de woonkamer gelijkvloers toegankelijk en vormt een omsloten terras waar het heerlijk genieten is, heerlijk uit de wind, met volledige privacy.

• 1e verdieping
De overloop op de etage geeft toegang tot vier ruime slaapkamers en de zeer ruime badkamer met bad-/douchecombinatie, toilet, bidet en dubbel wastafel.

• 2e verdieping
Middels een vlizotrap in de gangpartij die langs de slaapkamers loopt is de bergzolder bereikbaar. Deze is zeer ruim en het dak is geïsoleerd middels houtvezelplaten voorzien van schuimisolatie.

Bijgebouwen:
Tuinhuis met separaat overdekt terras.

Tuin:
De parkachtige tuin, uitermate geschikt voor spelende kinderen doch ook een oase van rust en privacy. Kleurrijke bloemenperken en weelderige borders zorgen voor een levendig palet van kleuren en geuren, terwijl een gevarieerde verzameling van planten en bomen het geheel omlijst met een vleugje natuurlijke pracht. Deze tuin is een idyllische toevluchtsoord waar schoonheid en rust hand in hand gaan.

Ligging:
De woning is rustig gelegen aan de Kloosterberg binnen het beschermde dorpsgezicht van het kerkdorp Amstenrade.
De Kloosterberg is een zeer rustige en doodlopende en autoluwe straat. De straat sluit aan op diverse wandel- en fietspaden. Het kasteel van Amstenrade met kasteelpark ligt op een steenworp afstand.

Scholen, winkels en voorzieningen zijn op loopafstand bereikbaar. De centrale ligging van Amstenrade is de ideale uitvalsbasis van diverse vliegvelden: Maastricht-Airport, Luik, Keulen, maar ook Düsseldorf en Eindhoven. Tevens zijn door de Buitenring van Parkstad alle belangrijke verbindingswegen optimaal bereikbaar (A76 en A2).

Het NS-station van Schinnen in op 5 kilometer te bereiken. De grotere treinstations o.a. Sittard en Heerlen liggen beiden op ca. 10 kilometer. Tevens is de busverbinding op enkele loopminuten te bereiken.

Kadastrale gegevens:
Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Amstenrade, sectie B, nummer 1840, ter grootte van 2.010 m².

Inlichtingen:
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met ons kantoor te Voerendaal.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging.

Kenmerken

Woonoppervlakte
164
Perceeloppervlakte
2010
Inhoud
1044
Bouwjaar
1975
Extra ruimte
133
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Inpandig
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Beschutte ligging, In bosrijke omgeving
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (045 - 575 32 55) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object