Plan bezichtigingBel makelaar

Looweg 5

Beschikbaar
Excellent
Gasselte
€ 895.000 k.k.
970
 m²
172
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Landelijk, exclusief, duurzaam en vrijstaand wonen met vrij uitzicht richting alle windstreken? Het is mogelijk op deze werkelijke unieke woonlocatie te midden van de landerijen aan de rand van Gasselte. Wonen op het hoogste puntje van de Es , loopt het land aan alle kanten omlaag naar de omliggende wegen. Geniet hier van elke zonsopkomst en elke zonsondergang en beleef elk seizoen van het jaar in de puurste vorm.

De woonboerderij stamt uit eind 19e eeuw (1892 BAG), maar is ondertussen geüpgraded naar een hedendaags niveau qua ruimte, luxe/comfort en duurzaamheid. De woning werd in de jaren ’60 al voorzien van een spouwmuur (nieuwe buitenmuur) en is door de huidige eigenaar de laatste ca. 8 jaar compleet gerenoveerd. Zo is bijvoorbeeld de gehele begane grond uitgegraven en vervolgens voorzien van een geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming en design tegels. Ook is alle techniek vervangen (Electra, waterleidingen, riool enz.). Qua verduurzaming zijn er o.a. nieuwe kunststof buitenkozijnen geplaatst met triple glas en liggen er 24 zonnepanelen (leveren ca. 7.000 kWh per jaar) op het dak van de carport. De woonboerderij is verder compleet geïsoleerd wat zorg draagt voor het gewilde energielabel A. Er is een compleet overzicht van alle renovaties/verbeteringen op te vragen bij de makelaar. Het geheel is gelijkvloers te bewonen wat de woning dus ook levensloopbestendig maakt.

De woonlocatie ligt eigenlijk tussen de twee dorpskernen van Gasselte en Gieten in. Gasselte is een actief en gezellig dorp met een aantal voorzieningen zoals een dorpsplein, bakkerij, basisschool, sportaccommodaties, diverse horeca en ruime keus aan recreatieve mogelijkheden. Overige voorzieningen liggen in de naastgelegen dorpen zoals Gieten en Borger. De woning staat op een perceel van 970m² eigen grond.


 

Virtueel al te bezichtigen! Deze woning heeft een unieke eigen website met onder andere een virtuele tour. Druk rechts op ‘Download Brochure’ en kom alles te weten van de woning en de omgeving!

 

Indeling

 

Begane Grond

Entree (Bijkeuken) met aansluitingen voor de wasmachine en droger en toegang tot de royale living – die is ruim 70m² ! In het hart van de living staat de handgemaakte, massief houten design keuken met vaatwasser, koelkast, oven, 5pits kookplaat en volledig weggewerkte afzuigkap. Vanuit de living is het kantoor te betreden die op zijn beurt weer toegang verleend tot  slaapkamer 1 van ca. 10m². De master-bedroom is ca. 19m² groot, met 4 grote vaste kasten en heeft toegang tot de badkamer. De luxe badkamer is voorzien van een inloopdouche, ligbad en een badmeubel.

Bij de oude hoofdentree/hal vinden we de meterkast (18 automaten, compleet vernieuwd), provisieruimte, rechte trap naar de verdieping, twee vaste kasten waarvan een met waterontharder.

 

Verdieping

Overloop met toegang tot de stookruimte (Nefit Trendline II HR 2016 en centraal afzuigsysteem) en een vaste kast. Een tweede vaste kast is voorbereid voor een 2e toilet. Ruime 3e slaapkamer van ca. 13m². Dan is er nog een multifunctionele ruimte(ca. 18m²) die nog vrij in te delen is als bijvoorbeeld 4e slaapkamer en/of tweede badkamer.

 

Tuin

Het grootste gedeelte van de tuin ligt op het westen waar men kan genieten van de zonsondergang. Dit doe je vanaf een prachtig aangelegd terras met overkapping. Verder telt de tuin nog meerdere plekjes, al dan niet overdekt waar men hetzij in de zon, hetzij in de schaduw en al of niet in een briesje kan genieten van het uitzicht. De tuin telt veel verschillende bloeiende struiken en bomen die het hele jaar rond op hun beurt in bloei staan Van de winterjasmijn en toverhazelaar in de winter, via camelia, magnolia, appel- en perenbomen  in de lente tot meerdere rododendrons, hortensia's en goudenregen in de zomer. In de herfst kleuren de bessen veel struiken rood of paars. Verder zult u verrast worden door wilde bloemen en knollen die in diverse jaargetijden hun bloemenpracht op onverwachte plekjes tonen.



De schuur is ca.  21m² groot, volledig geïsoleerd voorzien van kunststof kozijnen en triple glas, met een gedeeltelijke zolder.

De ruime carport biedt plaats aan 2 auto's en heeft daarnaast ook een hogere ruimte voor een caravan of camper, compleet met elektra voorziening.

 

Bijzonderheden

- Prachtig gerenoveerde woonboerderij te midden van de landerijen aan het “Drenthe pad”

- De woning is levensloopbestendig

- Energielabel A

- Woning is voorbereid op een (hybride-)warmtepomp

- Alarm-/Brand (meld-)systeem aanwezig

- Rieten schroefdak, dit scheelt aanzienlijk in de verzekeringspremie

- IBA put die jaarlijks gratis word gecontroleerd en evt. geleegd

- Complete lijst met renovaties/verbeteringen door de jaren heen aanwezig

- Aanvaarding in overleg

 

Toelichting meting gebruiksoppervlakte

De woning is gemeten op basis van de Branche Brede Meetinstructie (BBMI). Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.


 

Kenmerk: Exclusief wonen, Gelijkvloers wonen, Landelijk wonen

Kenmerken

Woonoppervlakte
172
Perceeloppervlakte
970
Inhoud
639
Bouwjaar
1892
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Volledig geisoleerd, Driedubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Garage
Garage mogelijk, Carport
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (050-4023710) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object