Plan bezichtigingBel makelaar

Oude Grintweg 85

Verkocht
Excellent
Oirschot
€ 985.000 k.k.
4860
 m²
203
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Op een werkelijk fantastische woonlocatie in het buitengebied ‘de Mortelen’ gelegen woonboerderij op een royaal perceel van maar liefst 4.860 m². Deze vrijstaande langgevelboerderij “De Nachtegaal” heeft niet alleen een mooi perceel maar biedt de bewoners ook een riante benedenverdieping met slaapkamer en badkamer op de begane grond, meerdere slaapkamers op de eerste verdieping en diverse bijgebouwen. Een extra voordeel zijn de goede isolatievoorzieningen en het lage energieverbruik. De prachtige ligging in het buitengebied zorgt voor veel rust en ruimte, met tegelijkertijd het centrum van Oirschot op slechts 5 autominuten afstand.



Bouwjaar: 1800, herbouwd in 1969

Inhoud: ca. 945 m³

Woonoppervlakte: ca. 203 m²

Overig inpandige ruimte: ca. 51 m²

Externe bergruimte: ca. 65 m²

Gebouw gebonden buitenruimte: 3 m²

Verwarming: C.V.-ketel (2015), vloerverwarming living en keuken

Isolatie: Grotendeels dubbele beglazing, deels triple beglazing

Energielabel B

Algemeen: De woning staat op lijst van karakteristieke gebouwen van de gemeente Oirschot



Indeling:

Begane grond

Aankomend bij deze woonboerderij is er voldoende parkeerruimte op eigen terrein. Een poort sluit de eigen oprit af van de achtertuin. De entree van de woning gaat via de groen aangelegde voortuin richting de voordeur, met het onmiskenbare ‘Nachtegaal’-bordje. In de hal bevindt zich de meterkast en middels een deur is er toegang tot de riante L-vormige living en eethoek.



De living, met speksteen houtkachel en comfortabele vloerverwarming, heeft zowel aan de voor-, als achterzijde mooi uitzicht op het groen. Met de balken in het zicht en de houten details is het geheel sfeervol en authentiek, met daarnaast moderne elementen zoals overal dubbele beglazing.



Vanuit de eethoek is direct toegang tot de woonkeuken. De huidige eigenaren hebben hier een erker, met openslaande deuren voorzien van triple beglazing, gerealiseerd welke zorgt voor veel natuurlijk lichtinval maar welke ook een prachtig uitzicht geeft. Misschien wel een van de mooiste plekjes van dit huis, het komt dan ook regelmatig voor dat vanaf hier prachtige reeën te spotten zijn in het achtergelegen natuurgebied.



De keuken is geplaatst in een hoekopstelling en is voorzien van een 4-pits gasfornuis met dubbele oven, afzuigkap, koelkast, magnetron, vaatwasser en gootsteen met close-in boiler. De vele boven- en onderkasten bieden voldoende bergruimte. Ook de keuken is voorzien van een lichte tegelvloer met vloerverwarming.



Doorlopend in de keuken is het portaal aan de achterzijde bereikbaar, hier bevindt zich een praktische opbergkast en de volledig betegelde toiletruimte met fontein.



Achter de eethoek is een tweede hal gelegen met de trapopgang naar de eerste verdieping. Op de begane grond is echter nog een complete slaap-, en sanitairvleugel aanwezig. Slaapkamer 1, met een inloopkast ensuite, is de hoofdslaapkamer. Deze kamer is van een royaal formaat, voorzien van een lichte laminaatvloer en houten kozijnen met dubbele beglazing en rolluik. De inloopkast is ook direct vanuit de hal te betreden waardoor deze ook ingericht kan worden als werkkamer of logeerkamer.



Direct naast de hoofdslaapkamer is de badkamer gesitueerd. Deze moderne badkamer is volledig betegeld en voorzien van een riante inloopdouche, dubbele wastafel en wandcloset. Twee ramen zorgen hier voor de nodige lichtinval, doch voor privacy, en de mechanische afzuiging en designradiator maken de badkamer compleet. In de badkamer is rekening gehouden met de voorzieningen voor het eventueel plaatsen van een bad.



Achter de badkamer bevindt zich nog een bijkeuken met eenvoudig keukenblok en de aansluitingen voor de wasapparatuur. Hier is tevens voldoende ruimte voor bijvoorbeeld een extra koelkast of vriezer.



Eerste verdieping

Terug in de tweede hal van de woning, in het slaapgedeelte, is er de toegang tot de eerste verdieping. Deze verdieping strekt zich uit over de gehele lengte van deze langgevelboerderij. In totaal herbergt deze verdieping een viertal slaapkamers, twee links van de overloop en een dubbele slaapkamer rechts van de overloop.



Startend aan de rechterzijde is een mooie slaapkamer (2) gelegen met een vaste wastafel en een groot dakraam. Deze kamer staat in directe verbinding met de derde slaapkamer. Dit is een zeer royale slaapkamer met vaste kasten, een nette laminaatvloer en natuurlijk lichtinval door het dakraam. Een deur vanuit deze slaapkamer leidt naar de vliering boven de bergruimte.



Links van de overloop bevinden zich ook twee slaapkamers, deze zijn gelegen aan een tussenhal met diverse inbouwkasten. Slaapkamer 4 doet momenteel dienst als een computer/werkkamer, terwijl slaapkamer 5 wederom een royale kamer is. Met zowel een dubbel vast raam als een dakraam valt hier veel daglicht binnen. Er is ruim voldoende plaats voor een tweepersoonsbed.



Buitengebeuren

Terug in het portaal aan de achterzijde van de woning is de werkelijk fantastische achtertuin te betreden. Naast een royaal oppervlak is de tuin voorzien van een leuke hobbykas, vijver, groente-, en fruittuin en dierenverblijf. De tuin geniet daarnaast volop privacy, heeft een prachtig uitzicht over het achtergelegen natuurgebied ‘de Mortelen’ en is een waar paradijs voor de natuurliefhebber. Verder is de tuin ook voorzien van een grondwaterpomp.



Op het terrein is naast het dierenverblijf ook een berging met overkapping geplaatst. Dit bijgebouw is opgedeeld in een open ruimte met plaats voor het overdekt stallen van een of twee auto’s, en een tweede afgesloten deel dat dienst doet als berging. Dit gehele bijgebouw is daarnaast ook nog voorzien van een vliering, aan bergruimte geen gebrek!



Vast aan de woning is nog een tweede bergruimte gelegen. Ook dit is op te delen in verschillende ruimtes, zo is er een afgesloten berging met werkbanken, open bergruimte met riante vliering, én een praktische atelier-, hobbyruimte. Deze laatste ruimte geniet natuurlijke lichtinval, heeft verwarming en een wateraansluiting, en kan (middels een momenteel afgesloten staldeur) direct worden betreden vanuit de oprit van de woning, ideaal voor bijvoorbeeld het geven van cursussen of voor het ontvangen van klanten. De open opbergruimte heeft aan beide zijde dubbele openslaande deuren waardoor het mogelijk is om met een auto binnen te rijden, tevens biedt het plaats aan de opstelling C.V.-ketel (2015) en warmwaterboiler.



Geïnteresseerden zijn van harte welkom voor een vrijblijvende bezichtiging om ter plaatse de rust en ruimte achter de charmante voorgevel te kunnen beoordelen.

Kenmerken

Woonoppervlakte
203
Perceeloppervlakte
4860
Inhoud
945
Bouwjaar
1800
Extra ruimte
51
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
6
Isolatie
Grotendeels dubbelglas, Driedubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Houtkachel
Warm water
Gasboiler eigendom
Garage
Vrijstaand hout, Inpandig
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Open ligging, Buiten bebouwde kom
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Lelieveld Makelaardij () voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lelieveld Makelaardij (0499-577400) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lelieveld Makelaardij (0499-577400) voor meer informatie over dit object