Plan bezichtigingBel makelaar

Heikantsehoeve 52

Verkocht
Excellent
Berlicum
€ 690.000 k.k.
9820
 m²
219
 m²
Landhuis
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Royaal vrijstaand landhuis met Bed & Breakfast, bijgebouw met overkapping, diverse bergmogelijkheden en stal op een perceel van 9.820 m².



Deze prachtige agrarische bedrijfswoning ligt in het buitengebied van Berlicum, met de voorzieningen van Berlicum en Heeswijk-Dinther op circa 15 autominuten afstand. Voorzieningen zijn ruimschoots aanwezig in Berlicum. Berlicum beschikt over 3 supermarkten, 4 basisscholen, speciaalzaken, horeca en sportfaciliteiten te vinden. Ook is er een wekelijkse markt. De ligging is uitstekend, aangezien de N279 snel bereikbaar is. Daardoor zijn steden als ’s-Hertogenbosch (7 minuten) , Eindhoven en Nijmegen binnen 30 minuten bereikbaar.



De woning is gebouwd in 1962 en beschikt over een woonoppervlakte van circa 219 m² met een bruto inhoud van circa 1.013 m³.



De buitengevels van de woning zijn in spouw uitgevoerd en opgetrokken uit metselwerk, het dak is met gebakken pannen gedekt en kozijnen van hardhout. De woning is grotendeels voorzien van isolerende beglazing en het dak is geïsoleerd.



Het bijzondere aan deze woning is dat u het gevoel van landelijk wonen ervaart maar niet te ver afgelegen ligt ten aanzien van voorzieningen. De rust, ruimte, mogelijkheden en ligging tezamen creëren een fantastische en unieke woonervaring.





INDELING

Begane grond:

- Via de entree aan de zijkant van de woning komt u binnen in de hal.

- De hal biedt voldoende ruimte voor de garderobe en biedt toegang tot de meterkast en de royale woonkamer.

- De woonkamer is voorzien van een sfeervolle schouw met houtkachel, diverse grote raampartijen waardoor er prettig veel daglicht de kamer binnenvalt en u een geweldig uitzicht heeft over de landerijen gelegen naast de woning.

De woonkamer biedt toegang tot de leefkeuken, multifunctionele ruimte en de trapopgang naar de eerste verdieping.

- De keuken is voorzien van een hoek opgestelde inrichting met 4-pits gasfornuis, afzuigkap, hete luchtoven en koelkast. Ook de keuken wordt gekenmerkt door veel lichtinval en middels tuindeur bereikt u het terras. Dit geeft in combinatie met het uitzicht een zeer prettig en rustgevend gevoel. Via de keuken is de bijkeuken/hal te bereiken.

- De ruime bijkeuken is voorzien van witgoedaansluiting. De bijkeuken biedt toegang tot het toilet, badkamer. Middels de bijkeuken kunt u via een loopdeur de oprit bereiken

- Verder treft u op de begane grond een B&B aan. De ruimte is voorzien van een recht keukenblokje met bovenkasten en biedt voldoende ruimte voor het plaatsen van een eet- en zithoek. De open ruimte biedt toegang tot de trapopgang en de bergruimte met cv-installatie. Vanuit de B&B heeft u ook een prachtig uitzicht over de landerijen. Deze ruimte is natuurlijk voor meerdere doeleinden geschikt. Te denken valt aan een speelkamer of extra slaapkamer.



Verdieping:

- Middels de vaste trap in de woonkamer komt u op de overloop van de verdieping.

- De overloop biedt toegang tot drie slaapkamers, en de badkamer.

- De badkamer beschikt over een inloopdouche, hangtoilet, designradiator en wastafel met meubel. In de badkamer is een dakraam gesitueerd.

- De 3 slaapkamer zijn van mooi formaat (circa 12, 14 en 11 m²) waar van twee kamers zijn voorzien van vaste kasten. Alle slaapkamers zijn afgewerkt met laminaat, lichte wandafwerking en een schrootjesplafond.

- Middels de vlizotrap op de overloop kunt u naar de bergzolder.



- Verder treft u op de eerste verdieping de slaapkamers en badkamers van de B&B aan.

- De 2 slaapkamer zijn van mooi formaat (respectievelijk circa 10 en 16 m²) beide kamers zijn voorzien van vaste kasten. De eerste slaapkamer is te bereiken middels twee treden.

- De tweede slaapkamer heeft aansluitend een badkamer. Deze badkamer beschikt over een douche-/ligbad, hangtoilet, designradiator en wastafel met meubel.

- De separate badkamer is voorzien van een douchecabine, hangtoilet, wastafel met meubel en radiator.



TUIN

De voortuin van deze woning is voorzien van volwassen beplanting en bestrating. De rest Voor de woning is een terras gesitueerd en in de tuin is tussen de volwassen beplanting een houten prieel gesitueerd. Heerlijk om op warme dagen te genieten van de schaduw en de omgeving.



BIJGEBOUWEN

De vrijstaande woning heeft verschillende vrijstaande bijgebouwen welke diverse gebruiksmogelijkheden hebben.



Achter de woning treft u een aangebouwde stenen berging (circa 41 m²) waar een moderne hout gestookte verwarmingsinstallatie en 2 1.500 liter boilers gesitueerd zijn. Deze verwarmingsinstallatie verwarmd de woning, de varkenstallen en het tuinhuis. Tevens is deze installatie ondersteunend voor het warmwater. Naast deze voorziening is er voldoende ruimte voor het bergen van uw spullen of het in gebruik nemen van een garage.



Het houten bijgebouw (ca. 25 m²) treft u aan de rechterzijde van de woning legen aan de oprit. Deze knusse ruimte geeft u uitzicht over de landerijen gelegen naast het perceel. Het bijgebouw is voorzien van elektra, 3 radiatoren en een gietijzeren fornuis. De overkapping aan de voorzijde geeft u al snel de mogelijkheid om buiten te zitten. Achter het houten bijgebouw is een stenen bergruimte aanwezig welke is voorzien van elektra.



CARPORT

De carport (ca. 95 m²) is geschikt voor meerdere auto’s en/of aanhangers.



OPSLAGRUIMTE

De opslagruimte (ca. 200 m²) gelegen aan de carport geeft de mogelijkheid om (landbouw)voertuigen te stallen. Aan deze stallingruimte is een houtopslag en opslagruimte gesitueerd.



OPEN RUNDVEESTAL / HOOIOPSLAG

Aan het einde van de opslagruimtes treft u een open loods (ca. 220 m²) die voorheen in gebruik is geweest als rundveestal en opslag hooi. Deze is half voorzien van een verdiepingsvloer (entresol).



STAL

Aan de linkerzijde van het perceel treft u de stal.

Deze stal (ca. 235 m² en 430 m²) is onlangs nog in gebruik geweest voor de huisvesting van vleesvarkens. Deze bestaat uit mestelwerk gevels, en een golfplaten (asbestvrij) dak. De stal is aan de binnenzijde nog voorzien van inrichting ten behoeve van het houden van vleesvarkens. Aan de stal is een afgesloten bergruimte en twee open bergruimtes gebouwd.



Weide

Achter de hooiopslag en de stal treft u een riante weide van circa 6.000 m².



BESTEMMING

Enkelbestemming Agrarisch met waarden - Natuur- en landschapswaarden, functieaanduiding intensieve veehouderij.

“Buitengebied Sint-Michielsgestel” met identificatienummer

NL.IMRO.0845.BP2010BGSMG00M100-OH01 van de gemeente Sint-Michielsgestel.



Voor meer details over het bestemmingsplan verwijzen wij naar de bijlage van deze brochure of www.ruimtelijkeplannen.nl.



Kortom, Bent u op zoek naar een prachtig landhuis welke is gelegen op een fantastische landelijke locatie, maar toch op korte afstand van Berlicum en Heeswijk-Dinther met al haar voorzieningen? Neem dan contact op met ons kantoor, onze makelaars nodigen u graag uit voor een bezichtiging!

Kenmerken

Woonoppervlakte
219
Perceeloppervlakte
9820
Inhoud
1013
Bouwjaar
1962
Extra ruimte
81
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
6
Isolatie
Dakisolatie, Grotendeels dubbelglas
Verwarming
Houtkachel
Warm water
Centrale voorziening
Garage
Carport
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Bernheze Makelaars (0413-243818) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Bernheze Makelaars (0413243818) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Bernheze Makelaars (0413243818) voor meer informatie over dit object